Бостонски адвокати

Из Википедије, слободне енциклопедије
Бостонски адвокати
Boston Legal titles.jpg
Бостонски адвокати
Жанр Правна драма
Аутор Дејвид E. Кели
Улоге Џејмс Спејдер
Вилијам Шатнер
Кендис Берген
Тара Самерс
Кристијан Клеменсон
Земља  САД
Језик енглески
Број сезона 5
Број епизода 101
Време трајања 42 минута
Продукција 20th Century Fox Television
David E. Kelley Productions
Дистрибуција 20th Television
Емитовање
Емитер ABC
Премијерно
приказивање

3. октобар 2004. — 8. децембар 2008.
Статус завршени
Емитовање у Србији
Емитер РТС
Профил на IMDb-ју

Бостонски адвокати (енгл. Boston Legal), је америчка телевизијска серија са правосудном тематиком и жанром судске драме-комедије, чији је творац сценариста Дејвид E. Кели. Серијал је награђен Златним глобусом и наградом Еми.

Јунаци серије су адвокати који раде у измишљеној адвокатској канцеларији која се зове „Крејн, Пул и Шмит“ у којој су запослени најбољи бостонски правници. Они се често у одбрани својих клијената служе неконвенционалним методама које понекад излазе из законских оквира, прихватајући неке најнеобичније правне случајеве.

У Србији се серија емитовала на Првом програму РТС-а.

Ликови[уреди]

  • Ширли Смит (Кендис Берген) - адвокати одличан правник, један од оснивача „Крејн, Пул и Шмит“, заступник у најкомпликовнијим случајевима.
  • Дени Крејн (Вилијам Шатнер) - један од оснивача канцеларије, који није изгубио ни једну парницу у својој правничкој каријери, ексцентричан, елоквентан и харизматичан, увек изнађе начине да придобије наклоност судије и пороте. Са Ширли је некад био у вези и након 25 година је и даље заљубљен у њу.
  • Алан Шор (Џејмс Спејдер) - млад, амбициозан и понекад арогантан у адвокатским играма, али изразито поштен и хуман, који чврсто верује у своје поступке (са моралног и етичког аспекта), а најбољи пријатељ му је Дени. На суду је убедљив и његове завршне речи често одређују исход спора.

Спољашње везе[уреди]