Википедија:Уживо/недеља, 6. март 2011.

Овај састанак није био превише посећен, с обзиром да смо очекивали Википедијанце који се на крају нису појавили, али су нам зато дошли неки људи који су избегавали састанке последњих неколико месеци. После мене, прво је дошао Михајло, а нешто касније и Голдфингер. Око половине састанка појавио се и Драган.

Најпре смо Михајло и ја причали о разним небитним стварима, одгледали једну епизоду неке Јутјуб серије (пародија на игру Half-Life) и играли квизове на сајту Споркл. Када је дошао Иван, причали смо о бренд менаџменту, о томе како се радило у инжењерским струкама пре 30-ак година и о томе каква су била времена седамдесетих и осамдесетих прошлог века (возови и авиони до приморја, порнографија и дописивања између људи). Причали смо о студирању на ЕТФ-у, историји рачунарства у Србији, а Драган нам је дао свој стручни поглед (са научно-истраживачког аспекта) на стање рачунарства и информатике у овом тренутку у Србији.

Надаље смо разговарали о Кобсону, изласцима и заласцима сунца и потреби за ДСТ-ом, као и чињеници да се живот битно променио у односу на некад, када се генерално доста раније легало, а и устајало, што се надовезало на причу о хлебовима и квасцима. Причали смо о Хиндусима и Кинезима, а и поредили смо Индију и Кину по више параметара. У једном тренутку нам се у састанак преко Скајпа укључио Миле, како би нам саопштио неке ствари везане за организацију конференције, коју ћемо правити касније у години. Након консултације са нама и након што је чуо наша мишљења, Миле нас је поздравио и отишао.

И ми смо негде око пола 7 одлучили да је време да завршимо састанак и напустивши просторије ДОБ-а закључили овонедељно дружење. Следеће недеље ће бити седница Скупштине Викимедије Србије, па се очекује присуство већег броја људи. --филип @ 13:01, 7. март 2011. (CET)Одговори[одговори]