Звер са друма Брај

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Звер са друма Брај (енгл. Beast of Bray Road) је криптозоолошко створење које се појављује близу друма Брај у америчкој савезној држави Висконсин. Први пут је примећено 1949. године код града Елкхорна. Слична створења су наводно примећена на подручју од северног Илиноиса до острва Ванкувер у Канади[1].

Друм Брај је сеоски пут близу града Елкхорна.

Опис[уреди]

Звер са друма Брај је описано на неколико начина; као створење које сличи медведу, длакави двоножац налик на Бигфута, необично велики вук (висок између 2 и 4 метра који хода на две ноге), интелигентно створење налик на вука које хода на задњим ногама и тешко је између 400 и 700 килограма. Такође се мисли да је његово крзно сиве или смеђе боје и да изгледом подсећа на пса или медведа. Многи новински чланци говоре како је ово створење у ствари вукодлак[2].

Објашњења[уреди]

Предложене су многе животиње које би могле бити ово створење. Већином се мисли на дивљег пса, вука, и хибрида. Такође је могуће да је то нека обична животиња али да је неко измислио причу да је то вукодлак.

Многи су мислили да је то у ствари човек под маском, али људи који су видели ово створење, неслажу се. Они кажу како је ово створење више од 2 метра, да јако брзо трчи те да има црвене очи. Ово створење је једном виђено како лови јелена. 1992., 2 су се мушкарца возила аутом овом цестом. Један од мушкараца је видео чудно створење како једе неку животињу. Када их је створење видело усправило се на задње ноге и напало их је. Возач аута је брзо дао гас и успели су побећи. Убрзо су позвали полицију, али она на месту догађаја није пронашла никакве трагове[3].

Референце[уреди]

  1. ^ Interview with Linda Godfrey GhostTheory.com
  2. ^ „Haunted Wisconsin: The Bray Road Beast”. Архивирано из оригинала на датум 15. 12. 2014. Приступљено 05. 07. 2014. 
  3. ^ „Interview with Linda S. Godfrey on American Monsters.com”. Архивирано из оригинала на датум 16. 07. 2006. Приступљено 05. 07. 2014. 

Спољашње везе[уреди]