Кевин Харт

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Кевин Харт је амерички комичар, глумац и продуцент. Рођен је у Филаделфији, у Пенсилванији. Хартова прва важнија улога је била у серији Необјавлјено. Серија је трајала само једну сезону али убрзо након тога је добио улогу у филмовима као што су: Папирни војници (2002.), Мрак филм 3 (2003.), У Миксу (2004.), Мрак филм 4 (2006.) и Мали Фокерови (2010.). Хартова комедијска репутација наставила да расте са објављивањем првог стенд-ап албума Ја сам Одрасли мали човек (2008).

Младост[уреди | уреди извор]

Харт је рођен 6. јула 1979. године у Филаделфији, у Пенсилванији. Одгојила га је самохрана мајка Нанси Харт, професор на Универзитету у Пенсилванији. Има једног старијег брата, Роберта. Његов отац, Хенри Витхерспун, зависник од кокаина, био је у затвору током већине Кевиновог детињства, а Кевин је користио хумор као начин да се носи са својим проблематичним породичним животом.

Након што је завршио средњу школу Џорџ Вашингтон, Харт је кратко похађао Комјунити Колеџ у Филаделфији и након тога преселио се у Њујорк. Затим се преселио у Броктон, Масачусетс, и пронашао посао као продавац ципела. Своју каријеру у Стенд-ап комедији одлучио је почети после наступа на аматерској вечери у клубу у Филаделфији.

Види још[уреди | уреди извор]

Извори[уреди | уреди извор]