Корисник:Франц Штейнхарт

С Википедије, слободне енциклопедије
Франц Штајнхарт, музичар, корисник Википедије
Датум рођења(1991-11-24)24. новембар 1991.(32 год.)
Место рођењаИжевск Совјетски Савез

Франц Штајнхарт (рус. Франц Штейнхарт, нем. Franz Steinhart, рођен 24. новембра 1991. в Ижевску) је руски кантаутор, који пише песме на немачком језику, да корисник руској, немачкој, пољској, српској, румунској Википедије.

Живот[уреди | уреди извор]

Рођен је у Ижевску у 1991. години, у дан смрти Фредија Меркјурија. Прву песму на немачком језику написао је у јуну 2007. године. Њено име је био "Нема тебе" (нем. "Du bist nicht"). Видећи реакцију првих слушалаца Франц је решио постати каунтатором.

У 2009. године Штајнхарт је опустио школу уз златну медаљу "Због посебних успеха у учењу". С септембра је студент Удмуртског државног универзитета, будући преводилац. Самостално учи немачки, пољски, српски, шведски, литвански језици.

3. децембра 2009. године узима учешће у университетском такмичењу певача "Unisong", извршећи онде своју песму "Врло нова звезда" (нем. "Superneuer Stern", снимање оваг извршења можете гледати овде). Жирију такмичења такав рок није свиђао се (поред Франца тамо су извршили само универзитетске поп певачице), али међу студената Франц је постао омиљен.

30. децембра 2009. Штајнхарт је постао корисником Википедије на руском језику, недуго са тог — на немачком, на пољском, на украјинском, на румунском и на српском.

Сада музичар снима свој први албум.

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Споменице и захвалнице[уреди | уреди извор]

100 измена