Корисник:Djnplbrk/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Хоу Мингхао
Пуно имеХоу Мингхао
НадимакNeo Hou
Датум рођења3. август 1997.
Место рођењаПекинг, Народна република Кина
НародностХан
ОбразовањеУниверзитет модерне музике у Пекингу
ЗанимањеГлумац, певач
Активни период2014 - данас

Хоу Мингхао (енгл. Neo Hou; кин. 侯明昊, 3. август 1997.), кинески је певач и глумац, пореклом из Пекинга. Бивши је приправник у јужнокорејској компанији SM Entertainment. Био је члан кинеске групе Фреш од 2014. до јануара 2016. године, када ју је напустио са циљем да настави соло каријеру.

Живот[уреди | уреди извор]

Хоу Мингхао је званично дебитовао 12. децембра 2014. године као члан групе Фреш, који су одмах потом објавили свој први албум UP 4 U.

Године 2015. имао је свој филмски деби у филму „Комични фудбал“, као и у филму „Љубавна хроника Анђеоске академије“, који је објављен на интернет платформама.

Хоу је 10. јануара 2016. године објавио да се повлачи из групе Фреш и да наставља соло каријеру. У јуну исте године је учествовао у снимању ријалити шоуа "Пусти моју бебу" интернет платформе Тенсент (Tencent Video). Свој први синглСупер тата“ објавио је 11. јула.

У биоскопима је 31. марта 2017. године изашао филм „Оданост осумњиченог Икс“, у којем је играо млађу верзију Танг Чуана. На интернет платформи Јоуку (Youku) је 8. маја емитована веб-серија „Камбријум“, у којој Хоу глуми главну мушку улогу, лика по имену Ђијен Ци. Уводна песма ове серије под именом „Маска“, коју је отпевао, објављена је 13. јуна. У лето исте године, широку пажњу публике је привукла његова главна улога Ми Каке у веб-серији „Белешке о закључивању“.

Тинејџерска школска драмаМладост је узалудна ако ниси храбар“ објављена је 22. новембра 2018. године, у којој је Хоу Мингхао глумио главну улогу, страственог и праведног дечка по имену Хуа Бијао.

Године 2019. глумио је у веб-серији „Бесни океан: Скривени песак и божанско дрво Ћинлинг“, у којој је играо улогу Ву Сијеа. Исте године 26. јула, изашао је филм „Да се вратим у прошлост да те опет загрлим“, у којем је глумио Гао Силина.

Садо-мазо костимирана драмаЗаштити срце“ емитована је 9. маја 2023. године, у којој је глумио Јао Јитијена.

Раније искуство[уреди | уреди извор]

Хоу Мингхао одрастао је у војном комплексу, у којем је осам година учио свирање хармонике. Више пута је освајао прву награду на музичким такмичењима у Пекингу. Родитељи су га увек подржавали у развоју његових интересовања. Похађао је средњу школу Беиђинг Баји (кин. 北京市八一学校) у Пекингу, такође познату као 1. август, и изабран је за најпопуларнијег ученика школе.

Године 2012. придружио се јужнокорејској компанији SM Entertainment и постао њен приправник. Две године касније одлучио је да напусти компанију и врати се у Кину.

Глумачко искуство[уреди | уреди извор]

У јулу 2014. године, Хоу Мингхао је учествовао у аудицији „Приправник газде Шангa“ и, кроз селекцију, коначно постао приправник у компанији Shang Wenjie Studio. Дана 12. децембра званично је дебитовао као члан групе Фреш, који су објавили свој деби албум UP 4 U.

Свој мини албумВелика борба лета“ група је објавила 28. августа 2015. године. БаладаЛаку ноћ, свете“ објављена је 29. септембра. У новембру, заједно са Џоу Веитонг и Јинг Даоом, Хоу је глумио у апсурдној комедији црног хумора под именом „Уплашен“, у којој је играо млађег брата главног лика по имену Веи Јунтуан, и отпевао уводну песму.

Први пут се одвојио од групе 9. јануара 2016. године и самостално, под својим именом, појавио у ријалити шоуу ТВ станице Хунан (Hunan TV Satellite) под именом „Прва година – Универзитетска сезона“. Званично је 10. јануара, на снимању забавног програма "Краљичина тајна", објавио излазак из групе и наставак соло каријере. Дана 22. јануара, придружио се, као "мали брат" екипи забавног кинеског програма "Дан за даном", чији је водитељ Ванг Хан. Појавио се на четвртој годишњици додела награда ОК магазина 18. маја, на којој је освојио награду за Најбољег новог глумца године. Свој први сингл „Супер тата“, у којем је учествовао у писању текста, објавио је 11. јула. У биоскопима је 4. новембра приказан филм „Комични фудбал“, у којем глуме Чен Хаомин и Хао Шаовен, а у ком је Хоу Мингхао играо одлучног и довитљивог дечка, који пати од мизофобије и гермофобије. Дана 29. новембра је на интернет платформама објављена романтична комедијаЉубавна хроника Анђеоске академије“, за коју је променио свој имиџ и пробио се у улози панк рок тинејџера. За овај филм је отпевао песму „Југоисток“.

У марту 2017. године, играо је млађу верзију интелигентног генија Танг Чуана у неизвесном филму „Оданост осумњиченог Икс“. У мају, на видео платформи Јоуку (Youku), премијерно је приказана мрачна веб-серија "Камбријум", у којој је Хоу играо главну улогу - хладнокрвног убицу по имену Ђијен Ци, који је раздорен између добра и зла. Отпевао је песму „Маска“ из ове серије. У августу се први пут опробао у костимираној драми „Улица душа“. То је интернет серијал у којем је глумио Бај Ђингсјуена. Након тога је, заједно са Бај Лу, глумио у серијалу „Краљ мајмуна 3“, играјући младог монаха из династије Танг по имену Ђијанг Лиуер. Неизвесна веб-серија "Белешке о закључивању", у којој је играо главну улогу, премијерно је приказана 3. новембра на видео платформама ЛеТв (LeTV) и Јоуку. Играо је улогу Ми Каке, препаметног генија, који крије дубоку тајну и има огроман осећај за правду. Исте године, глумио је у тинејџерској серији „Младост је узалудна ако ниси храбар“, у којој је играо улогу страственог, поштеног и генијалног научника по имену Хуа Бијао. Ова серија је 2019. године изгласана за награду за Изузетну веб-серију године.

Хоу је у јануару 2018. године освојио почасну награду „Веибо ноћи“ за изузетног уметника године. Дана 8. фебруара појавио се на централној кинеској телевизији CCTV, на Пролећном фестивалу. Наступио је 16. фебруара на Пролећном гала програму на Донгфанг ТВ-у (Dongfang TV), на којем је изводио популарне песме. Свој први сингл на енглеском језику „You Mean Everything To Me" објавио је 14. марта. У јулу је учествовао у забавном програму „Нестваран град“.

Године 2019, заједно са Пенг Јучангом и Ге Јуеси, глумио је у адолесцентном филму „Да се вратим у прошлост да те поново загрлим“, у којем је играо страственог и смелог младића Гао Силина. У авантуристичкој серији „Бесни океан: Скривени песак и божанско дрво Ћинлинг“, која је емитована 6. јуна на интернет платформи Тенсент (Tencent Video), играо је главну улогу - Ву Сијеа, који потиче из познате породице крадљиваца гробова. Дана 20. септембра учествовао је у оригиналном узбудљивом такмичарском програму за младе, по имену „Најбољи играч“. Исте године, као гостујући учесник, учествовао је у петој сезони емисије „Славни детектив“.

Дана 28. јуна 2020. године започело је снимање телевизијске серијеЧас читања“, у којој је глумио лика Лу Сингчена, заједно са Сонг Цуер. Исте године, 27. октобра, придружио се емисији на Тенсент платформи „Судар временских димензија са тобом“. Мистериозна детективска серија „Ловац на срца“ емитована је 24. новембра, у којој је глумио заједно са Џу Сjудан и Лиу Донгћин.

Веб-серија „Девојка као ја“, у којој је Хоу глумио сина аристократске породице Жонг Сија, почела је са емитовањем 18. јануара 2021. године на платформи Tencent Video. За ову веб-серију отпевао је 23. јануара завршну песму „Порука цвећа“. Учествовао је у специјалној емисији „Дајем ти своју младост – Сјај идеала у Кини“ и "Каљење челика", које су емитоване на телевизији Хунан (Hunan TV). Кратка серија „Сјај идеала у Кини“ почела је са емитовањем 4. маја. У њој Хоу Мингхао глуми Цаи Бочена, једног од „24 Лонгхуа мученика“. Хоу је извео тематску песму „Звиждук ветра“ за ТВ серију „Пловидба: Када дува ветар“, објављену 7. јуна. Ова серија, у којој је играо главну улогу, емитована је на платформи Tencent videо 14. септембра. Глумио је у ТВ серији "Сокак", која је почела са снимањем истог месеца. Емитовање ове серије почело је 21. октобра. Хоу је 27. децембра номинован за награду „Млади глумац године“ канала "Звезде и море", захваљујући својој улози у серији "Пловидба: Када дува ветар".

Дана 6. јула 2022. године, започело је снимање адолесцентске серије „Млади Вавилон“, која ће бити ексклузивно емитована на Tencent videu, а у којој глуми заједно са Јанг Цаију.

У историјској садo-мазо ТВ серији „Заштити срце“, која је почела са емитовањем 9. маја 2023. године, глумио је Тијен Јаоа, заједно са Џоу Је. У мају, серија „Изванредни људи“, у којој глуми, најавила је ексклузивно емитовање на платформи Јоуку (Youku). Истог месеца је почело снимање веб-серије „Млади бели коњ пијан од пролећног ветра“, у којој игра лик Баили Донгђуна, заједно са Ху Лијенсин и Хе Јуом.

Филмска и телевизијска дела[уреди | уреди извор]

Филмови[уреди | уреди извор]

Година објављивања Име Улога Напомена
2016 Комични фудбал Сијао Шуаи
Љубавна хроника Анђеоске академије Сијао Мингхао веб-филм
2017 Оданост осумњиченог Икс млади Танг Чуан
2019 Да се вратим у прошлост да те поново загрлим Гао Силин
2020 Think Like a Dog Сијао
2023 Hidden Strike асистент Нинг
Ускоро ће бити најављено Уплашен Су Нију

Серије[уреди | уреди извор]

Година објављивања Име Улога Напомена
2017 Камбријум Ђијен Ци веб-серија
Улица душа Бај Ђингсјуен
Белешке о закључивању Ми Kака
2018 Младост је узалудна ако ниси храбар Хуа Бијао
2019 Бесни океан: Скривени песак и божанско дрво Ћинлинг[1] Ву Сије
Дух лепе девојке Нинг Цаичен није емитована; веб-серија, забрањена у Кини
2020 Ловац на срца Ђијанг Шуо веб-серија
2021 Девојка као ја Жонг Сија
Сјај идеала у Кини Цаи Бочен
Пловидба: Када дува ветар Пеј Ћингхуа веб-серија
Пробој Лин Сијаовеи гостујућа улога
2022 Сокак Тије Дан (досл. јаје од гвожђа)
2023 Заштити срце Тијен Хао веб-серија
Изванредни људи Ванг Је
2024 Млади Вавилон Лу Сијаолу
Ускоро ће бити објављено Савршена жена Ђијанг Лијуер веб-серија, снимљена 2017. године
Час читања Лу Сингчен снимљено 2020. године
Млади бели коњ пијан од пролећног ветра Баили Донгђун веб-серија
Повратак великог сна Џао Јуенџоу
Изванредни људи 2 Ванг Је
Безбрижно Хонг Је

Забавни програми[уреди | уреди извор]

Датум појављивања Платформе на којима су емитовани Име Напомена
24.4.2016. – 5.6.2016. Hunan Satellite TV Укусна недеља
26.6.2016. – 11.9.2016. Tencent Video Пусти моју бебу Прва сезона
17.7.2016. – 4.9.2016. HuBei TV Уметност кондиције
9.6.2017. – 16.6.2017. Hunan Satellite TV 72. спрат
2.7.2017. – 9.7.2017. Zhejiang Satellite TV Хајде, шампиону Друга сезона
27.12.2019. Mango TV Славни детектив Пета сезона
21.12.2020. – 14.2.2021. QQLive Судар временских димензија са тобом
26.8.2021. – 28.10.2021. Youku Закуцавање Четврта сезона
26.5.2023. Zhejiang Satellite TV Хајде да трчимо Сезона 11, епизода 6

Синглови[уреди | уреди извор]

Година Име Напомена
2015 Велика битка лета
Лаку ноћ, свете
2016 Супер тата[2] Учествује у писању текста и певању уводне песме за емисију „Пусти моју бебу“
Југоисток Песма из филма „Љубавна хроника Анђеоске академије“
2017 Маска Уводна песма веб-серије „Камбријум“
2018 You Mean Everything to Me Сингл на енглеском, учествује у писању текста и музике, поклон обожаваоцима за Дан заљубљених
Време не штеди човека класична песма
Монсун који траје седамнаест година обрађена песма
Љубав према теби не престаје
Не плаши се моје туге
Младост Завршна песма веб-серије „Младост је узалудна ако ниси храбар“
Сапутник Песма из веб-серије „Младост је узалудна ако ниси храбар“, отпевана заједно са Ли Мингдеом и Џанг Јаоом
Младост је узалудна ако ниси храбар Песма из веб-серије „Младост је узалудна ако ниси храбар“
2019 Живот је као бурна вода Завршна песма серије „Бесни океан: Скривени песак и божанско дрво Ћинлинг“, отпевано заједно са Ченг Јием и Џанг Бојуом
Моја домовина и ја Музичка изведба поводом седамдесетогодишњице постојања Нове Кине
Младост Посвета седамдесетогодишњици оснивања Нове Кине
2020 Паралелна стаза Песма из забавног програма „Судар временских димензија са тобом“, дует и ауторско дело са Јанг Чаојуе
2021 Порука цвећа Завршна песма веб-серије „Девојка као ја“
Ветар и цвеће Песма из веб-серије „Девојка као ја“, отпевана у дуету са Гуан Сијаотонг
Звиждук ветра
2023 Венера Песма из серије „Заштити срце“

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „《怒海潜沙&秦岭神树》将播 侯明昊成毅探秘海底”. Sina. 6. 6. 2019. Архивирано из оригинала 7. 7. 2019. г. Приступљено 20. 4. 2024. 
  2. ^ „侯明昊新歌《超能奶爸》首播 冲击潮流电子乐”. Sohu. 11. 7. 2016. Архивирано из оригинала 8. 10. 2018. г. Приступљено 17. 4. 2024. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]