Корисник:DzoniAero/Summoner's Rift

С Википедије, слободне енциклопедије

The Summoner's Rift (New)[уреди | уреди извор]

The Summoner's Rift је најчешће коришћена мапа у игри "League of Legends" .

Мапа је добила графичко и техничко ажурирање 23. маја 2012. године и прерађена је од нуле 12. новембра 2014. године.

The Summoner's Rift је такође место алтернативног свемира Мараудерс Версус Вардс.


Суммонер'с Рифт налази се у забаченој шуми између Фрељорда и планина Иронспике. Суммонер'с Рифт је једно од ретких места у Валорану где је магична енергија у највећој концентрацији, што је чини изузетно траженим локалитетом за бављење магијским подухватима.

Конструкција је направљена од гранита Нокиан.

League of Legends
Logo poznate video igre
Developer(i)Riot Games
Izdavač(i)Riot Games
PlatformeWindows, MekOs
Izlazak27. oktobar 2009.
Žanr(ovi)Višekorisnička onlajn borbena arena
ModifikacijeVišekorisnička
Režiser(i)Tom Kardvel
Producent(i)Stiven Snou
Travis Dzordz
Dizajner(i)Kristina Norman
Rob Geret
Stiv Fik
UmetniciEdmundo Sančez
Troj Adam
Paul Kon
PisciDzordz Krstić
Kompozitor(i)Kristijan Link
Način kontroleTastatura i računarski miš

Историја[уреди | уреди извор]

Главни чланак: Мараудерс Версус Вардс

Рат руна започео је неуспехом правног тела основаног да умањи политичку моћ - када је овај институт посустао, судбина свих је била запечаћена. Историјски гледано, шума у ​​којој живи Рифт била је место неколико борби између две призивачке фракције симболизоване гребенима Јелена и Сове.

Јелен, или Протекторат, био је налог посвећен спровођењу крутог, немилосрдног система закона, у покушају да успори наизглед неизбежни успон Магелорда.

Сова, или Магелорд, била је култура која је једном у освит цивилизације освојила више од пола света. Била је строго сегрегирана у бруталне кате ратника, чији су успон и пад диктирале њихове победе у битци. Иако су велике војске Царства Магелорда нестале у антици, њихови модерни потомци подржавају опаку бруталност својих предака.

Пљачкаши су остаци тог некада моћног царства баш као што су Чувари остаци реда Протектората.

Дивљина[уреди | уреди извор]

Велика количина концентрисане магије мутирала је локални дивљи свет. Од џиновских жаба ГромпСкуаре, џиновских птица Цримсон РапторСкуаре до двоглавих вукова Греатер Мурк ВолфСкуаре, такође је привукао пажњу моћног ДрагонСкуаре Змаја који тренутно борави у једној од биткијских рушевина. Плави СентинелСкуаре Сентинелс, Ред Брамблебацк Скуаре Брамблебацкс и Древни Круг Скуаре Кругс су створења направљена од локалне флоре и земље која се уливају у изградњу магичног бића. Нестабилна магија Рифтова нехотице је проузроковала поновно појављивање барона Насхор Скуаре Барон Насхор, велика змија / црв за коју се веровало да је вековима мртва. Његова корупција утиче на земљу око њега.

Остала позната бића која живе на овом подручју су врсте шумских камелеона, патки, грмљавина, врана, вретенца и лептира.

Гејмплеј[уреди | уреди извор]

Циљ Суммонер'с Рифт-а је једноставан - уништити непријатељску везу. Да би то учинили, шампиони морају прећи једну од три различите стазе (или траке) како би напали непријатеља на његовим најслабијим местима које могу да искористе. Обе екипе имају своје траке одбрањене бројним куполама; свака купола расте у снази што се више приближава свом нексусу и свака купола мора бити елиминисана да би се добио приступ следећој куполи у тој траци. Сарадња са колегама сазивачима апсолутни је услов за успех, јер је шампиону лако да се нађе у заседи непријатеља у стазама Рифта.

Summoner's Rift - Mapa

Референце[уреди | уреди извор]

[1]

  1. ^ „Summoner's Rift”.