Корисник:Flifovich/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Flifovich/песак
Лус на модној недељи у 2013.
Лични подаци
Пуно имеАлександра Лус
Датум рођења6. Јун 1992.
Место рођењаМагадан, Русија,
ЗанимањеГлума, Манекенство
Каријера
Висина178 цм
Маса53 кг
Боја косеПлава
Боја очијуПлаве
Модна кућаИМГ Модели (Њу Јорк, Милан, Лондон, Сиднеј)

Елитна Моделна Агенција (Париз, Копенхаген) Трафик Модели (Барселона) Иконик Менаџмент (Берлин) Мега Модел Агенција (Хамбург) Авант Модели Агенција (Москва, Варшава) МП Стокхолм (Стокхолм)

Донна Модели (Токијо)

Алекcандра Лус ( Руски : Александра «Саша» Лус; рођена 6. јуна 1992.) је руска модна манекенка и глумица. [1]

Рани живот[уреди | уреди извор]

Лус је рођенa у Магадану, Магаданска област, а у младости се преселила у Москву. Као дете, није имала интересовање за каријеру манекенке, преферирајући да проводи време пишући и плешући. Често је учествовала у балетним такмичењима пре него што је доживела повреду зглоба, што ју је спречило да настави свој хоби. Пријатељи њене мајке, па чак и странци, похвалили би Сашин потенцијал за манекенство. Када је Саши било 13 година, мајка ју је повела у посету агенцији за моделе, где је била потписана. Лус је изјавила да њена бака не одобрава овај потез у каријери, тврдећи да је манекенство ужасан, неморалан посао. [2]

Каријера[уреди | уреди извор]

Манекенство[уреди | уреди извор]

Лус се појавила у Рекламним огласима за брендове високе моде, као што су Шанел, Диор, Валентино, Ланвин, Диор Бјути, Балмаин, Осцар де ла Рента, Макс Мара, Томи Хилфигер, ЛА Перла, Карл Лагерфелд, Мосхино, Каролина Херера и Монцлер .

Лус је представљена у неким од најутицајнијих модних часописа на свету. Четири пута је представљена на насловници Нумеро-а, два пута на насловници Воуга Русија, укључујући издање за 13-годишњицу, а такође и на насловници Воуг Италија. У мају 2015. године појавила се на насловници Воуг Кине. Лус су ухватили неки од најутицајнијих модних фотографа на свету, укључујући Стевен Меисел, Петер Линдбергх, Карл Лагерфелд, Инез и Винодх, Мерт и Марцус, Вили Вандерперре, Патрик Демарчелер, Паоло Роверси, Стевен Клеин и појављују се у часописима као што су В магазин, Харпер'с Базаар, Воуге Немачка, Воуге Кина, Воуге Јапан, Воуге Руссиа, АнОтхер Магазине, Интервју, ЦР Фасхион Боок, В Магазине и још много тога.

Са 14 година, Лус је потписала са ИК Моделс у Москви. Убрзо након што је напунила 16 година, шетала је својом првом модном ревијом за Алену Акхмадуллину током московске недеље моде пролеће / лето 2008. Брзо се прославила познатом руском модном индустријом и била је представљена у више издања Вогуе Руссиа и Л'Оффициел Руссиа 2008. године. Она је потписан са ДНК модел менаџмент, који је одлетео у Европу и Њујорк, где је ходала у ревијама за дизајнере, као што су ДКНИ и Антонио Маррас. Упркос овим успешним резервацијама, каријера јој није успела, па се вратила у Русију да заврши школовање. Лус је одлучила да се као развојни модел потпише са Елите Модел Манагемент у Паризу и Вумен Менаџмент у Милану, а 2011. године напустила је своју матичну агенцију ИК Моделс да се придружи Авант Моделс.

2011. године Карл Лагерфелд је Лусс приметио у реклами за руски деми-коутуриер Бохемикуе. Лагерфелд се толико импресионирао да је одлучио да је глуми у својим емисијама Цханел пре јесени 2012 и јесени / зима 2012. [3] Следеће сезоне Диор ју је ошамарио да шета ексклузивно у њиховој емисији пролеће / лето 2013. [4] Ходала је у 58 ревија током сезоне јесен / зима 2013. за неке од најпрестижнијих светских брендова, као што су Прада, Валентино, Цалвин Клеин, Лоуис Вуиттон и Гивенцхи . [5] Модели.ком изабрали су је као једног од најбољих почетника сезоне. [6] После свог импресивног присуства на писти, изабрана је да глуми у рекламним кампањама за Царолину Херрера, Макс Мара, Валентино и Томи Хилфигер . Лус је одлучила избелити своју платинасту плавушу, што је био значајан тренутак у њеној каријери. Њену новооткривену вилинску лепоту обожавали су дизајнери и инспирисали друге моделе како би опонашали њен изглед. [7] Лусс је током пролећа / лета 2014. шетала на још 53 модне ревије, цементирајући своју позицију једног од најпопуларнијих модела тренутка. Припала јој је част „Модел године“ компаније Гламоур Руссиа 2013. године. [8]

Њеног дугогодишњег присталица Карла Лагерфелда ухватио је за Ланвин и Шанел рекламне кампање модне куће за пролеће / лето 2014. Убрзо након тога, Лусс је слетила највећи посао у каријери, као ново лице Диор Беаути-а. [9] Лус је глумила у кампањи јесен / зима Версаце Јеанс 2014. године. Стевен Меисел је изабрао за наступ у Пирели календару за 2015. годину. [10]

Године 2016. Лус се појавио у рекламној кампањи за јесен / зиму 2016 ЛА Перла (заједно са Валеријем Кауфманом и Лиу Вен ) које су фотографирали Мерт и Марцус . Такође је била уврштена у "Алл Стар Кест" Оливиера Роустеинга за кампању Балмаин Фалл / Винтер 2016, на којој су такође учествовали Ким Кардашијан, Кање Вест, Францисцо Лацховски, Јоан Смаллс, Јон Кортајарена, Јоурдан Дунн и Алессандра Амбросио, које је фотографирао Стевен Клеин . Лус је агенцију за моделирање пренела из Вомен Манагемент-а како би се потписала са ИМГ Модели .

Филм[уреди | уреди извор]

2017. године Лус је глумила принцезу Лихо-Мина у филму Валериан и град хиљаде планета . Године 2019. глумила је главну улогу акционог трилера Анна као руског шпијуна који се скрива као модел.

Филмографија[уреди | уреди извор]

Година Наслов Улога
2017 Валеријан и град хиљаде планета Принцеза Лихо-Минаа
2019 Анна Анна Полиатова

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Sasha Luss”. Supermodels.nl. Приступљено 20. 5. 2020. 
  2. ^ „Sasha Luss”. Allrus.me. Приступљено 20. 5. 2020. 
  3. ^ „Sasha Luss”. Allrus.me. Приступљено 25. 12. 2014. 
  4. ^ „Interview with Sasha Luss, the 'Model of the Year' (на језику: руски). Glamour.ru. 6. 12. 2013. Приступљено 20. 5. 2020. 
  5. ^ „Sasha Luss” (на језику: немачки). Elle. Приступљено 20. 5. 2020. 
  6. ^ „Sasha Luss”. Models.com. Приступљено 20. 5. 2020. 
  7. ^ „Sasha Luss: From Nada to Prada”. Thestylecon.com. 17. 10. 2013. Приступљено 20. 5. 2020. 
  8. ^ „Russian Glamour – 'Woman of the Year' Awards”. Buro247.com. Приступљено 20. 5. 2020. 
  9. ^ „Sasha Luss is Red-Hot for Dior Cosmetics' Fall 2014 Campaign”. "Fashion Gone Rogue". 16. 7. 2014. Приступљено 20. 5. 2020. 
  10. ^ „Supermodel stars of 2015 Pirelli Calendar revealed”. The Independent V. Приступљено 20. 5. 2020. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]

Категорија:Биографије живих особа Категорија:Рођени 1992. Категорија:Руске манекенке