Корисник:Metodicar/Архива 48

С Википедије, слободне енциклопедије

Матиловац[уреди | уреди извор]

Е, управо сам усликала руколу и матиловац, и направила кличицу о матиловцу. Погледај да ли је све ок (да ли сам добро препидала са хр вики) и ако не ваља нешто, исправи. Паде ми на памет да видим како се то двоје каже на српском, кад оно тамо видим, нема ни поштених слика, а о матиловцу ни чланка... --Јагода испеци па реци 17:10, 12. децембар 2010. (CET)

ПС: Мого ми и слике да убациш у неку категорију, ја не знам где иду...--Јагода испеци па реци 17:11, 12. децембар 2010. (CET)

Види да ли и ово може негде да се убаци... http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0:IMG_0967.JPG --Јагода испеци па реци 17:13, 12. децембар 2010. (CET)

Ма није биологија, него храаааана! Почињем да откривам дражи безмесне кухиње, и могу ти рећи да сам одушевљена.

Текст сам преписала са хр. али оно што би требало проверити је таксбокс, јер сам ту преписивала, а не само ископирала... Ево пребацих и тофу... Немамо ама скоро ништа од здраве хране... Ццццц....--Јагода испеци па реци 17:29, 12. децембар 2010. (CET)

Ма кака бре традиција. Печење, печење, па кад холестрол оде у небеске висине, онда куку мени. И без меса се може јести много добро и пре свега укусно, а квалитетно. Погле мој ручак данас:

Конкретно, тофу је моје скорашње откриће, не знам колико је добро за њики да се пишу рецепти, али имам већ подоста испробаних и мнооого добрих...--Јагода испеци па реци 17:45, 12. децембар 2010. (CET)

И изгледа и укусно је. Него, да ли би ишло да ја у чланак о тофуу убацим неколико рецепата? Не баш детаљно, али нпр. било би добро поменути нпр. кајгану од тофуа, киш од тофуа, печени тофу пљеске од поврћа и тофуа... Имам и слике, али можда боље да направим галерију сликица, јер као праве слике не би могле да стану, с обзиром да нема много текста... --Јагода испеци па реци 17:52, 12. децембар 2010. (CET)

Pa nista onda... Popecu jos slika zitarica i mahunarki koje sam sad uslikala iz moje kujne, pa vi vidite jel moze to nesto da se upotrebi... --Јагода испеци па реци 18:29, 12. децембар 2010. (CET)

Наслов[уреди | уреди извор]

Нисам имала прилике да видим како изгледа Лексикон, али за Речник ти могу рећи да садржи детаљне описе и карактеристике свих римских и грчких божанстава, као и њихову иконографију и култ, а да не причам о митовима који се везују уз њих. Иначе, користимо је на факултету као обавезну литературу за предмет зван култ и иконографија.--KarolinaAaa (разговор) 17:17, 12. децембар 2010. (CET)

Па, знаш, увек се нађе, само треба пронаћи. :) ... Колико знам, Сањино издање из 2004. коштало је око 1600 дин.--KarolinaAaa (разговор) 17:26, 12. децембар 2010. (CET)

Нема на чему... и хвала за споменицу! ;)--KarolinaAaa (разговор) 17:29, 12. децембар 2010. (CET)

Сличица[уреди | уреди извор]

  Урађено mickit 17:59, 18. децембар 2010. (CET)

Гигантизам?[уреди | уреди извор]

Здраво Методије! Набасах вечерас поправљајући неке вишезначне на Gigantizam (istorijski), па да се посаветујем шта са овим да се ради. Мени ово личи на оригинално истраживање, да не причам о „изворима“ који су наведени за климатску и палеонтолошку проблематику. Текст свакако није НТГ, бар не за 21. век (па ни за 20.). Даље, наслов никако не може да има „историјски“ јер се овде ради о палеонтолошкој прошлости. Такође, у тој палеонтолошкој прошлости су, ето, постојали људи који су живели 800 година и били џинови...

Мене занима да ли ово да се предложи за брисање или шта? Има ли смисла преправљати ово у чланак који би говорио о гигантизму у палеонтолошком смислу и користи ли се у науци уопште та реч за ту појаву? Претпостављам, и чини ми се и да сам наилазио, да се користи колоквијално, али да ли постоји као научни појам, ако схваташ шта хоћу да кажем? И ако има смисла да постоји чланак о томе, и да то буде преправљен овај чланак то би морао неко ко заиста зна о чему пише да поправи хитно јер овако, признаћеш, не приличи енциклопедији. Шта да се ради? :) EOF; [sabate]talk; 02:16, 19. децембар 2010. (CET)

Па да, текст је баш што би рекли енглези most interesting, сачувао сам скриншот јер је штета да не остане забележен. :) EOF; [sabate]talk; 17:36, 19. децембар 2010. (CET)

Ја мислим да га треба брисати. Стоји овде већ две године, аман! --Ана пиши ми 17:55, 19. децембар 2010. (CET)

А како би и могао да се среди? Да се убаце референце са стиховима из Библије? Иди бегај. --Ана пиши ми 20:50, 19. децембар 2010. (CET)

Честитам ти Нову 2011. годину, са најлепшим жељама, посебно здравље и успех у раду.-- Сахараразговор 01:50, 26. децембар 2010. (CET)

Честитка[уреди | уреди извор]

Хвала на честитки :о))----László (talk) 17:58, 25. децембар 2010. (CET)

ПС, Нисам се умешао у сукоб нити желим да се мешам. Ценим труд који ти и Михајло улажете у Википедију и сматрам да је ваш директан рад на Њики непроцењив. Приватни део и међусобни однос ме пуно не интересује (нажалост). Овде имамо дивне људе са великим потенцијалом и знањем, тако да ме тај део свих нас највише интересује и трудим се да ме само то дотиче.----László (talk) 17:58, 25. децембар 2010. (CET)

Čestitka[уреди | уреди извор]

Hvala, nema na čemu. Malo smo se igrali u Fotošopu i nije loše ispalo, pa rekoh, ajde da čestitamo sve preznike počev od 25. decembra do 14. januara :) Na forumu samo treba da otkucaš moje ime latinicom. Imamo taj glupi problem koji ne umemo da rešimo (nismo informatičari, hebiga, nego samo neuki jezičari), a to je da naš sistem privatnih poruka eto, ne prepoznaje ćirilicu. Sve najbolje! --Јагода испеци па реци 12:14, 26. децембар 2010. (CET)

Tek sad vidim onu gadost na admin tabli. Mihajlo je stvarno prevršio svaku meru, 'tužila' sam ga kod Gorana i Dunga, i samo se nadam, čak i ako mi odbruse u svom dobro poznatom stilu, da će ipak nešto uraditi 'iza kulisa', jer ovakvo ponašanje je apsolutno nedopustivo i previše se toleriše. Prvo je mene uznemiravao preko mejla, sad tebe, i verovatno iz istog razloga, da bi, da izvineš, podjebavao, a onda se ovde u javnosti pravio nevinašce. Neverovatno. I umesto da se takvo ponašanje kazni, oni ga još kandiduju za čekjuzera. Nečuveno! Tebi hvala, zaista si pravi džentlmen... --Јагода испеци па реци 19:42, 26. децембар 2010. (CET)

Heh, ma ja sam skroz oguglala na te njihove 'obarače'. Nek brate blokiraju, pa zar da mene plaši dnevno raspoloženje nekog balavca koji može dete da mi bude? Svašta. Ono, jeste istina da i ja ponekad preteram, ali se neću uzdržavati da kažem ono što mislim samo zato što će nekom od njih da se navrne da me blokira. Svašta. Ja sam jednom prilikom već rekla šta mislim o tome (ima veze sa dokazivanjem muškosti kod nezrelih osoba) i i dalje stojim iza toga. Ako će se tako osećati snažnije, jače i dominantnije, pa nek blokiraju, kad ne umeju da uspostave autoritet na drugačiji način. Fala bogu samo što ni su svi takvi, i što je takih samo nekolicina. Što se ostalog tiče, nažalost, mislim da si u pravu, al opet, ja se žalim, da ne bude posle da nisam ni pokušala. Ne očekujem mnogo, štaviše, očekujem pljusku po nosu, ali nema veze. Možda me jednog dana ipak iznenade pa pljuska ipak ode na nos onog ko je stvarno zaslužuje... --Јагода испеци па реци 20:34, 26. децембар 2010. (CET)

Мислиш, бирао би боље речи од мене за исту ствар, или мислиш да је моја оцена преоштра? --Јагода испеци па реци 21:01, 26. децембар 2010. (CET)

То свакако, слажем се, али то ме ипак неће натерати да цвикам од њихових претњи блокирањем, поготову кад то раде из погрешних разлога и личних побуда. Ја сам мислила да мислиш на оно о доказивању мушкости... --Јагода испеци па реци 21:18, 26. децембар 2010. (CET)

Па већ смо прославили један. Био нам је Деда Мраз и донео нам поклоне, јер смо били добри целе прошле године... Додуше, овде у Каталонији не чекају деда мраза него млате дебло којем нацртају очи и уста, с врло ескатолошком пресмицом а све у циљу да дебло дефекује поклоне... Чудо да је нисам већ писала овде о томе... А имам и сликице, додуше не за кагатио, већ за каганена, баш сам усликала једног огромног у једном тржном центру... Да извинеш, минули рад му је био већи од детета од две-три године... --Јагода испеци па реци 21:30, 26. децембар 2010. (CET)

Да ти право кажем, већ сам више пута мислила да сочиним чланак о томе, али не знам како да се изразим а да буде културно, зато и нисам писала о томе... --Јагода испеци па реци 21:38, 26. децембар 2010. (CET)

Некад кад те стално помињу, или кад те исте особе периодично помињу у негативном смислу, онда то почне да утиче. А и неки коментари заболе, без обзира да ли су виртуелни. Па чак и онда када знаш да су нетачни. Ако будем писао књигу, насловићу је „Побогу, пустите ме да дишем“. ;) А након тога роман „Тобџије, обуставите паљбу“. ;) пс Не прихватам ја све ово озбиљно, али некад... Хвала на коментару. Поздрав --БаШ-ЧелиК (разговор) 01:05, 27. децембар 2010. (CET)

Kaster[уреди | уреди извор]

Pa vide li ti, crni Metodije, šta radi ovaj Kaster? Iz čista mira izbaci link na osnovu kog napisah članak, optuži me da se reklamiram i da vandališem članak koji sam sama napisala. Ima li to ikakvog smisla? Kako bre da zaključa članak, kad mi ovaj izbacuje literaturu na osnovu koje napisah članak? Neki ljudi stvarno nemaju pametnija posla nego da drugima zagorčavaju život... --Јагода испеци па реци 23:48, 27. децембар 2010. (CET)

Па није драматично... Али откуд знаш да нема нико интерес да уређује тај чланак? Немамо га ти и ја тренутно, али зашто би неко био спречен да то уради само зато што су се два стара уредника узјогунила? Пази, ово је чиста обест, дванаест пута је уклањан и враћан један једини линк ништа у самом чланку није било спорно! EOF; [sabate]talk; 00:31, 28. децембар 2010. (CET)

Блок[уреди | уреди извор]

Молим лепо, правила су правила. --филип ██ 00:40, 28. децембар 2010. (CET)

Ако се понови, ће да их блокирамо поново, није проблем. :) Ваља једном научити правила и поштовати их, па макар ти се не свиђала. То правило постоји са разлогом, а дефинитивно је решиво и без потребе за силним враћањима (па самим тим и силним блокирањем, које ни ја не волим, веруј ми). Али, када се дугогодишњи корисници служе средствима за која знају да не смеју да користе, е онда ту нема оправдања, нити могућности амнестије. --филип ██ 00:52, 28. децембар 2010. (CET)

Није фер[уреди | уреди извор]

Кад је митологија у питању, мени си дао тоталну споредну улогу. У ствари шта споредна, статиста у кукурузу. Није феер.----László (talk) 01:49, 28. децембар 2010. (CET)

Па на то покушавам све време да ти укажем. :о))----László (talk) 01:53, 28. децембар 2010. (CET)
Дај наслов, знам га гарант----László (talk) 02:01, 28. децембар 2010. (CET)
Хехехе, то је то, Куско!!----László (talk) 02:09, 28. децембар 2010. (CET)