Молитве за Бобија

Из Википедије, слободне енциклопедије
Молитве за Бобија

{{{опис_слике}}}

Изворни наслов Prayers for Bobby
Режија Расел Малкехи[1]
Сценарио Кејти Форд
Лирој Ф. Аронс (књига)
Главне улоге Сигорни Вивер
Хенри Черни
Рајан Кели
Музика Кристофер Вард
Жанр драма
Година 2009.
Трајање 89 мин.
Земља САД
Језик Енглески
Званична презентација
IMDb веза

Молитве за Бобија (eng. Prayers for Bobby) је амерички телевизијски филм из 2009. године. Филм је режирао Расел Малкехи, а главне улоге тумаче Сигорни Вивер, Хенри Черни и Рајан Кели. Филм је добио неколико награда на филмским фестивалима. Номинован је и за две Еми награде, а главна глумица Сигурни Вивер номинована је за Златни глобус.

Филм говори о мајци која, суочивши се са самоубиством сина, преиспитује своја дотадашња веровања. Настао је према књизи Prayers for Bobby: A Mother's Coming to Terms with the Suicide of Her Gay Son, која је утемељена на истинитом догађају.

Заплет[уреди]

Applications-multimedia.svgУПОЗОРЕЊЕ: Следе детаљи заплета или комплетан опис филма!

Мери Грифит (Сигурни Вивер) је јако побожна жена, и труди се да и своју децу одгаја у складу са принципима Презбитеријанске цркве. Након што се њен син Боби (Рајан Кели) повери старијем брату и каже му да мисли да је геј и након што она сазна за то, њен живот се у потпуности мења. Она верује да Бог може „излечити“ њеног сина. Убеђује га да иде код психијатра, да се моли чешће, и да учествује у црквеним активностима. Иако пристаје да ради све оно што мајка од њега тражи, Боби све више тоне у депресију. Након неког времена одлази од куће и сели се у Орегон, међутим једне ноћи, због депресије и осећања кривице због тога што није савршени син, одузима себи живот, бацивши се са моста под камион.

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]