Пређи на садржај

ОШ „Милоје Симовић” Драгобраћа

С Википедије, слободне енциклопедије
ОШ „Милоје Симовић” Драгобраћа
Типдржавна
Основана1871.
ЛокацијаСтевана Синђелића 74
Драгобраћа, Крагујевац
Држава Србија
Веб-сајтhttp://www.osmsimovic.edu.rs/

ОШ „Милоје Симовић” Драгобраћа, насељеном месту на територији града Крагујевца,налази се у приградском насељу. Основана је 1919. године.[1]

По оснивању први учитељ био је Антоније Мусић. Учитељица Милица Радосављевић повела је 1932. године акцију за подизање нове зграде. Основна школа прераста 1955. године у осмогодишњу школу, а пет година касније у матичну школу са издвојеним одељењима у Дреновцу и Голочелу.

Школска зграда матичне школе за време свог постојања претрпела је бројне промене и коначан данашњи изглед добио је школске 1997/98. године. Школа има десет учионица, један кабинет за физику, мултимедијалну учионицу, библиотеку, канцеларију за директора, наставнике, секретара, рачуноводство и стручног сарадника.

Издвојено одељење у Голочелу удаљено је 4 km од матичне зграде, настава се обавља у школској згради подигнутој 1956. године. Издвојено одељење у Дреновцу удаљено је 4 km од матичне зграде, настава се обавља у школској згради подигнутој 1932. године, а реновираном 1998. године.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Osnovna škola “Miloje Simović. Edukacija. Приступљено 2. 3. 2019. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]