Operation Flashpoint: Cold War Crisis

Из Википедије, слободне енциклопедије
(преусмерено са Операција флешпоинт)
Operation Flashpoint: Cold War Crisis Ofp.jpg
Развио Бохемиа интерактив (енгл. Bohemia Interactive)
Дистрибутер(и) Кодмејстрс (енгл. Codemaster)
Погон Рил Виртуелити енџин (енгл. Real Virtuality engine) верзија 1.00 - 1.46 и 1.75 - 1.99
Платформе Мајкрософт виндоус
Xbox
Датум(и)
објављивања
Жанр(ови) Тактичка пуцачина
Модификације Један играч, Више играча
Композитор Ондреј Матејка
Медијум(и) CD
Потребне
спецификације
система
Windows XP
400 MHz Процесор
64 MB RAM (Виндоус XP)
1 GB RAM
450 MB Слободне меморије
Звучна картица: DirectX 7.0
Начин контроле Тастатура, миш,

Operation Flashpoint: Cold War Crisis (скраћено OFP) је тактичка пуцачина и војна симулација која се одвија на групи фикционих острва 1985. године. Битка се одвија између три стране, Сједињених Америчких Држава, Совјетског Савеза, и побуњеника као треће игриве стране. Такође, изашле су и две експанзије Operation Flashpoint: Red Hammer и Operation Flashpoint: Resistance. Године 2005. изашла је и верзија за Xbox под називом Operation Flashpoint:Еlite. Наставак под називом ArmA: Armed Assault је изашао 2006. године и ArmA 2 2009, које је издала Бохемиа интерактив. Кодмејстрсов наставак ове серије игара Operation Flashpoint: Dragon Rising се појавио 2009, а игра Operation Flashpoint: Red River 2011.

Гејмплеј[уреди]

Ова игра је тактичка пуцачина у којој исход битке зависи од играчевих поступака. Играч може у бици наступати сам или са до 11 АИ играча у свом тиму. Такође у игри је заступљен поглед из првог и трећег лица. Играч је такође опремљен мапом, компасом и сатом. У игри су заступљена многа возила (аутомобили, авиони, тенкови, камиони, чамци,..) као и разне врсте оружја (пиштољи, аутоматске пушке, митраљези, снајпери, противтенковска оружја, ручне бомбе,...).

Такође у игри је заступљена кампања која чини причу из угла више војника кроз двадесетак мисија и петнаестак мисија које нису директно везане за причу. Игра такође поседује едитор мисија у коме је могуће правити мисије или уређивати већ постојеће. Игра поседује и мод за више играча ца више модова игре.

Мапа[уреди]

Игра је смештена на четири замишљена острва, која су базирана на стварним острвима: Еверон (Крк), Малден (Левкас), Колгујев (Тенерифе), и Пустињцко острво (Танерифе). У експанзији Operation Flashpoint:Resistance појавило се и ново острво под називом Ногова. Насеобине на прва три острва имају француска имена, а на Ногови чешка, док Пустињско острво нема насеобина.

Мапа острва

Види још[уреди]

Спољашње везе[уреди]