Портал:Италија/Биографија септембар

С Википедије, слободне енциклопедије
Моника Белучи
Моника Белучи

Моника Ана Марија Белучи (итал. Monica Anna Maria Bellucci; Чита ди Кастело, Италија, 30. септембар 1964) је италијанска глумица и модел.

Моника Белучи је рођена као једино дете власника транспортног предузећа, Луиђија Белучија, и сликарке, Марије Густинели. Каријеру је започела као модел, и то у 16. години, када је похађала Лићео Класико. Касније, када је уписала право на Универзитету у Перуђи, наставила је да ради као модел да би зарадила новац за школовање.

Ретка комбинација савршеног лица и заносног тела Моники Белучи је донела титулу секс-симбола. Уопште се сматра једном од најлепших жена. Бројни часописи за мушкарце је редовно сврставају у сам врх својих избора лепоте и сексипила. Сама Моника о свом изгледу у интервјуу за BBC каже следеће: „Лепота је хендикеп ако си глуп, а не ако си интелигентан и знаш је искористити. Осећам се добро и угодно у свом телу, али не због тога што сам лепа. Познајем многе лепе људе и њихови животи су једноставно ужасни. Јако су несигурни у себе... Срећна сам што сам вољена и што имам дивну породицу.“

Године 1988. преселила се у италијански центар моде, Милано, где је почела да ради за Елит модел менаџмент. Годину дана касније почиње да ради за модне куће из Париза и Њујорка, као што су: Еле и Долче и Габана. У току те године почиње да узима часове глуме да би 1990. године добила своју прву улогу у ТВ филму Живот са синовима.