Пређи на садржај

Војислав Жанетић — разлика између измена

м
рођени
 
м (рођени)
'''Војислав Жанетић''' је рођен [[1963]]. у [[Београд]]у. Студирао Филозофски факултет у Београду. Написао је сценарио за представе [[Индексово радио позориште|Индеxовог Радио Позоришта]]: ”[[Источно од Рајха]]”, “[[Брат и Мир]]“, “[[Тамо далеко је сунце]]“, “[[Свет или Ништа]], “[[Опроштајни Концерт]]“ (са [[Драгољуб Љубичић|Драгољубом С. Љубичићем]]).
Писао је колумне за новине Дневни Телеграф, Европљанин и Нин. Аутор је и књиге дечијих прича – "Бића о којима мало знамо". Добитник је награда “[[Бранко Ћопић]]” за сатиру и Невенове награде за дечију књижевност.
Од [[1992]]. године бави се адвертајзингом у агенцијама Саатцхи & Саатцхи и Огyлви & Мотхер. Био је и адвертајзинг саветник БКТВ и Хемофарма, а од [[1997]]. године власник је сопственог креативног студија. Сувласник је и директор адвертајзинг агенције МОЗАИК. Добитник је награда за [[адвертајзинг]]: Златни Победник фестивала у [[Фиренца|Фиренци]] [[1993]]. године, Златни Бобањ Порторож [[1994]]. године и Златна Ружа Монтре 1994. године.
 
==Види још==
*[[Индексово радио позориште]]
 
[[Категорија:Рођени 1963.|Жанетић, Војислав]]
[[Категорија:Сценаристи]]