Разговор:Благоје Јововић

С Википедије, слободне енциклопедије

Лупаш све у шеснаест[уреди извор]

"одбрану Јадранског залеђа од комунистичких снага, које су пробојом до приморја желели да спрече најављено савезничко искрцавање". Читаш ли ти ишта осим милослава? --Gorran 19:54, 7. јун 2007. (CEST)

Схватате ли колико овде има компромитујућих тврдњи, од којих неке и не могу да се провере? Ово је прави "џејмсбондовски" чланак. Не знам колико је паметно држати ово у главном именском простору... (Мадујша, видиш ли сада да је потребан МЗЧКВНМ?) Бојим се освете Интелиџенс сервиса и Католичке цркве под лажним именом. :D Стварно, овде се откривају многе јако поверљиве ствари без икаквог покрића. Нечије тајне можда... Чисто сумњам да за ово могу да се пронађу референце. Једино ако погледате у строго поверљивим архивима тајних служба. ;) --Ђорђе Д. Божовић (разговор) 14:43, 7. јул 2007. (CEST)

U suštini, ovaj članak se zasniva na ličnoj ispovesti Blagoja Jovovića, nema ništa jače od njegove reči. -- Bojan  Razgovor  18:31, 17. децембар 2009. (CET)

Садржај чланка[уреди извор]

Овај чланак захтева поуздане рецензиране изворе како би се тема чланка представила квалитетно и објективно. Препорука је да то буду извори доступни на сајту GoogleBooks. Погледајте Википедија:Навођење извора--Autobot (разговор) 07:55, 17. октобар 2013. (CEST)

Фотографија[уреди извор]

Фотографију треба склонити јер на њој сасвим сигурно није Благоје Јововић. --Нићифор Илија (разговор) 09:18, 7. август 2015. (CEST)

@Lackope: Шта ти кажеш на ово? —Николић Ранко (разговор) 15:46, 7. август 2016. (CEST)
zbog cega mislite da na njoj nije jovovic? Lackope (разговор) 19:35, 7. август 2016. (CEST)
@Нићифор Илија: И мене исто занима, на више сајтова сам налазио исту слику са описом да је на њој Благоје Јововић? —Николић Ранко (разговор) 22:55, 7. август 2016. (CEST)

На фотографији није Благоје! --Icool@ 22:19, 5. мај 2017. (CEST)

Брозова УДБА када је сазнала да је изведен атентат на Павелића, тврдила је да то није Павелић! Исто онако као што се УДБА потрудила да се Анте Павелић и не пронађе, у здруженом подухвату са католичком црквом! Исто онако као што се велики војсковођа потрудио да ослободи Јасеновац, Павелићево животно ремек дело, да будем циничан! И као што се и данас војсковођине евет-ефендије труде у заташкавању свих Удбиних срамота. --Icool@ 22:24, 5. мај 2017. (CEST)

Nemoj da lupetas. -- Bojan  Razgovor  23:36, 5. мај 2017. (CEST)

Престаните да лупетате и избришите слику на којој НИЈЕ Благоје Јововић. Не знам зашто сте упорни толико. Ова тренутна слика је исечена на којој је четник и неки Немац у камиону.ž

Biorafija[уреди извор]

u biografiji se kaže: "Septembra 1944. godine nalazio se u sastavu delegacije koja je bila određena da krene u Italiju na pregovore sa Englezima. Za predsednika misije je određen Dušan Vlahović, a za potpredsednika Jakov Jovović. Putovali su malim brodom koji se zvao „Tender” od Kotora do Taranta u Italiji. Kada su pristali, sačekao ih je američki kapetan i odveo ih u njihov klub.[10] Posle par dana stupili su u pregovore sa Englezima, koji su ih obavestili da se saveznička politika promenila u korist Tita i partizana".

nešto nije u redu sa datumima. nisam valjda jedini kome je čudno da su vlahović i jovovići tek u septembru 1944, u italiji, saznali za teheransku konferenciju i njene rezultate, odnosno da je težište podrške saveznika promenjeno u korist novj? u septembru 1944. u italiji su od novosti mogli jedino da saznaju za kompletno raspuštanje jvuo (poziv petra II da četnici pređu u partizane je emitovan 12. septembra 1944. preko bbc-ja), ali su do tada rezultati teheranske konferencije bili široko poznati. dakle, podrška saveznika novj je formalno obznanjena još u decembru 1943, a podrška kraljevske vlade u izbeglištvu novj, i posledično ukidanje jvuo, se dogodilo 31. avgusta 1944, a objavljeno od strane petra II širokim narodnim masama 12. septembra 1944. zato bi poslednju rečenicu citiranog poglavlja trebalo prepraviti u "Posle par dana stupili su u pregovore sa Englezima, koji su ih obavestili da se politika Kraljevske vlade u izbeglištvu promenila u korist Tita i partizana".— Претходни непотписани коментар оставио је корисник 89.216.113.68 (разговордоприноси)