Разговор:Васко Попа

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

На овој страни треба генерално порадити... --Ђорђе Стакић 09:45, 17 Феб 2005 (CET)

  • Ево данас сам средио ову страну, тј. обрисао ону песмицу и поставио потпуно нови текст. --Ђорђе Стакић 13:51, 7 Мар 2005 (CET)


Postovani posetioci ove stranice i postovaoci Wikipedia-e! Zovem se Predrag Sinzar i veliki sam ljubitelj ove enciklopedije. Impresivno je koliko korisnih i tacnih podataka moze da se pronadje na ovom mestu. Sve cestitke... Ali sloboda uredjenja stranica nosi i mogucnost preteranog ispoljavanja subjektivizma od strane autora stranica. To se dogodilo i ovde. Bicu toliko slobodan da ispravim jednu geografsku zabludu. A to je da se selo Grebenac ne nalazi kod Vrsca, vec je mnogo preciznije reci da se nalazi kod Bele Crkve, odnosno na teritoriji Opstine Bela Crkva! Notorna je cinjenica da je nas veliki pesnik svoje osnovno i srednje obrazovanje stekao u Vrscu i da je stoga svojim srcem bio vezan za ovaj grad. Meni licno ovo je vrlo vazno, ali ne zato da bih kao belocrkvanin svojatao delo Vaska Pope.Vec da bih istakao i znacaj meni voljenog grada kome neki sitni duhovi pokusavaju da ospore to svojstvo. Bela Crkva ima veliku tradiciju i istoriju. Deo toga je, smatram, i Vasko Popa. Ako nista drugo, onda barem po rodjenju. Reci da je Grebenac kod Vrsca, isto je kao i reci da je Banatski Karlovac kod Vrsca (a ne kod Alibunara) ili da je Pancevo kod Beograda ili kao da je Novi Sad kod Beograda... Takva tvrdnja vredja moja *lokalpatriotska osecanja*... Sve ovo govorim bez trunke sujete. Jasno je samo po sebi da je Vrsac jedan centar regiona - kulturni, obrazovni, ekonomski... ali, isto tako Vrsac nije jedan jedini na svetu! Ja sam rodjen u Vrscu, moja majka je rodjena u Vrscu, grobovi mojih predaka su u Vrscu, moja rodbina zivi u Vrscu. Cak sam i ja u jednom periodu mog zivota ziveo u Vrscu. I volim Vrsac kao svoju drugu kucu. Ali volim i Belu Crkvu. Od svega ovoga voleo bih da samo ljudima ostane jasna jedna cinjenica: SELO GREBENAC NALAZI SE KOD BELE CRKVE! Hvala u napred sto ste imali strpljenja za moja osecanja. Pozdrav непотписану поруку оставио Корисник:Pedjabc

Покварене спољашње везе или референце[уреди]

Линк за Попину збирку "Кора" на ask.rs у списку веза води на Ћосићев роман "Корени". Не знам како се то исправља јер на ask.rs нису нормални URL линкови него неки инпути под фирмом стрелица. Било како било, преусмерите линк на "Кору".

— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца 79.175.86.245 (разговордоприноси) 21:58, 7. јун 2009 (CET/CEST)

 Урађено --Ђорђе Стакић (р) 12:05, 1. децембар 2011. (CET)