Разговор:Грчка

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

  • Напомена: Текст овог чланка је делом, или у потпуности, првобитно био преузет са презентације Znanje.org уз одобрење.

Одбацили ропство и то турско.[уреди извор]

"Модерна Грчка настаје са одбацивањем турског ропства. "

Мислим да Турци нису били робови у Грчкој, нити је у Турској или Османском царству било робовласничко друштвено уређење. Мислим да није Модерна Грчка настала тако што су Турци одбацили ропство где год да су робовали.

Такође није могла територија да буде роб па да се може рећи да је Грчка одбацила ропство у смислу да више није роб.

Нису ни становници Грчке били робље.

Ово је чини ми се песничко изражавање које не треба да буде заступљено на википедији. --Antidiskriminator (разговор) 10:28, 5. мај 2010. (CEST)

Ovaj članak[уреди извор]

Za molio bih nekog od administratora da zaključa ovaj članak. --Velimir Ivanovic (разговор) 15:36, 25. фебруар 2012. (CET)

Прво, такви захтеви се подносе на админ табли, друго не видим потребе да се то уради јер није било вандализама или рата измена у скорије време. --ノワックウォッチメン 15:39, 25. фебруар 2012. (CET)

Nije bilo ali sve jedno neka se zaključa. --Velimir Ivanovic (разговор) 18:14, 25. фебруар 2012. (CET)
Чланак се закључава само у случају рата измена или вандализма. У овом случају нема ни једног ни другог.--Павлица причај 18:26, 25. фебруар 2012. (CET)


Глупости[уреди извор]

  1. Са појавом Хомера и његових епова, Илијаде и Одисеје, Грчка иде ка новом добу убрзаног напретка који ју је увео у период данас познат као класично доба (500-323. п. н. е.).
  1. Пелопонески рат (431-404. п. н. е.), који је наговестио пропадање Атине, у суштини представља последицу неизмерног страха који су Спартанци осећали у односу на снажну и моћну Атину.
  1. ..фатални неспоразуми око стратегије коју је требало применити након Периклове смрти 426. п. н. е. дефинитивно су бацили Атину на колена

--Miut (разговор) 00:56, 12. јун 2012. (CEST)