Разговор:Дејан Ристановић

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Veliki majstori računarstva[уреди извор]

Da uzvratim dobru volju i šaljem jedan mali doprinos o velikim majstorima računarstva iz područja bivše SFRJ ili stranice o računarstvu koje mora imati svaka Wikipedija na lošem srpsko(hrvatskom), pa ako ga ko ispravi i sredi, može ga upotrebiti na vašoj cenjenoj slobodnoj enciklopediji. Uz to se izvinjavam zbog lošeg jezika //nikad nisam i učio striktno srpski, pa i zato//:-) (Malo smijanja nikome ne škoduje).

Egon Zakrajšek, slovenački matematičar i stručnjak na području računarstva, rođen 7. jula 1941 u Ljubljani, Jugoslavija (sada Slovenija), umro septembra 2002.


Zakrajšek je postao sirota (?) još prije je počeo pohađat školu. Osnovnu školu i gimnaziju je pohađao u Jesenicama. Bio je dobar đak i već rano je pokazao svoj talenat i svoje mogučnosti. Diplomirao je iz područja tehničke matematike na Odjelku za matematiku i fiziku tadašnje Fakultete za prirodne nauke in tehnologiju (FNT) Univerziteta v Ljubljani. Magistrirao je na Univerzitetu u Zagrebu sa radom Numerička realizacija Ritzovog procesa (Numerična realizacija Ritzovega procesa), stupanj doktorskog nazvanja je postigao godine 1978 u Ljubljani sa dizertacijom O invariantnoj ?? (engl. embedding, sloven. vložitev) kod rešavanja diferencialnih jednačina (O invariantni vložitvi pri reševanju diferencialnih enačb).

Profesor Zakrajšek je bio jedan od pionira računarstva u Sloveniji. ... {dalje može se videti na engleskoj stranici...}

Zanimjivo, članak o Dejanu pisan je latinicom - kako se onda prave unutrašnji linkovi - na stranice sa cirilicom (nekoliko sam jih pokušao - ali ne znam vaš pravi pristup. Da li sve stranice, pisane u latinici, prevodite u cirilicu?

Lep pozdrav iz СВН(SVN), (za ambasadu i pokoje pitanje, sugestiju, ... možete videti Veleposlaništvo) --XJam 16:55, 18 Авг 2004 (CEST)