Разговор:Инфлација

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Реч инфлација значи надувавање, и не користи се само у економији, па можда не би било лоше пребацити чланак под наслов Инфлација (економија), али тек када се напише чланак и о инфлацији уопште --Обрадовић Горан (разговор) 00:04, 14 Феб 2005 (CET)


  • Слажем се. Чим се напише о другом значењу речи, нека се премести. Међутим, сад ми паде на памет, да се направи чвор чланак за реч Инфлација, као што је то случај са речи Атина. Шта мислите? --M. Покрајац 00:09, 14 Феб 2005 (CET)
  • Па ја мислим да је ово ипак основно значење речи, тако да би требало ставити на почетку као disambiguation типа "Овај чланак третира појам инфлације у економији. За остала значења ове речи, види Инфлација (физика) / или већ шта..." Ово је мој предлог, али може и на други начин -- Dzordzm 00:23, 14 Феб 2005 (CET)

Ја се слажем са предлогом Dzordzm-a --Обрадовић Горан (разговор) 01:57, 14 Феб 2005 (CET)

Такође се слажем са предлогом Dzordzm-a --Саша Стефановић 02:03, 14 Феб 2005 (CET)

Mislim da je jako bitno istaći na temu inflacije uopšte,jer ljudi često ne razumeju,kako ona nastaje. Naime inflacija nije posledica bahatosti niti malih i srednjih firmi niti nekih kartela već isključivo države. Rast cena,inflacija,nastaje kao posledica nemogućnosti države da servisira svoje obaveze sa raspoloživim sredstvima,pa zato štampa novac,što kao direktnu posledicu ima da tržište reaguje rastom cena...