Разговор:Иран

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Враћање[уреди извор]

Ијекавица је део српског језика, немојте да мењате текст са ијекавице на екавицу. --Бране Јовановић <~> 00:27, 19. септембар 2006. (CEST)

Ово је сулудо, Ви сте вратили речи као што су половица, оцеан, точка што никако нису део српског језика. Овај текст је директно прекопиран са хрватске Википедије, а пошто нико није нашао за сходно да га преведе на српски, него сам ја то почео да радим, онда ЈА бирам да ли ће бити на ијекавици или екавици (пошто текст није на српском). Молим Вас, вратите моје исправке како бих могао да наставим. Коле78 00:39, 19. септембар 2006. (CEST)

Дакле, три речи за које си нашао да су хрватске можеш и сам да вратиш. А с друге стране, не бираш ТИ, него је чланак ВЕЋ на ијекавици. Замолио бих те да се придржаваш тога. Хвала. --Бране Јовановић <~> 00:45, 19. септембар 2006. (CEST)

Нису три речи, да си мало боље погледао шта сам изменио, видео би да су у питању много више речи (нпр. заљев, перзијски,...) као и сам стил писања. Текст је очигледно на хрватском, а мој превод на српски може бити како год ја желим, па ти после мењај у ијекавицу, ако то више волиш. Коле78 00:49, 19. септембар 2006. (CEST)
А што ти за промену не би показао мало толеранције и текст оставио на ијекавици? Није цела Србија у Београду и Бачкој, не говоре сви екавски? --Бране Јовановић <~> 00:51, 19. септембар 2006. (CEST)

Бране враћај човеку речи. Ти си иначе брз на обарачу. Има много речи које је исправио.--РадованК 00:50, 19. септембар 2006. (CEST)

Бране, није чланак ВЕЋ на ијекавици, да јесте, ова реченица коју сам нашао при дну: Географски појам "Иран", обухвата целокупну иранску висораван. То јест, државу Иран као и поједине области суседних држава. би имала речи цијелокупну и сусједних, али нема. Дакле, текст је мешавина ијекавице и екавице, те ти Бране, немаш право да наређујеш да текст буде на хрватском. Коле78 00:54, 19. септембар 2006. (CEST)

У реду.. молио бих све да спусте температуру, јер нема потребе да се распламсавамо око овога свега. Хрватске речи и стил писања треба средити, ијекавицу не треба дирати (мада овај чланак треба учинити конзистентним - лично ме баш брига у екавици или ијекавици). Бране вероватно није требао да само ревертује Колетове измене, а Колета бих молио да убудуће покуша да предупреди неспоразуме тако што ће ијекавицу оставити у ијекавици. Лаку ноћ свима -- Јелена Обрадовић 00:59, 19. септембар 2006. (CEST)

ОК, ово сам био ја, али сам заборавио да се излогујем, кад је сестра устала од рачунара :Р Чисто да се зна... -- Обрадовић Горан (разговор) 01:05, 19. септембар 2006. (CEST)
Бране вероватно није требао само ревертовати моје измене? Вероватно није требао враћати хрватске речи? Јесте ли ви, људи, пали с Марса или сам ја ушао у погрешну Википедију (иако сам пазио да кликнем на српски а не hrvatski)? Па не да вероватно није требао враћати искључиво хрватске речи, него једноставно није смео то да ради на српској Википедији. Могу ја сутра да почнем писати чланке на румунском, али вероватно не бих требао... Коле78 01:13, 19. септембар 2006. (CEST)
Добро, претпоставићу да је ово било у циљу избацивања беса. Једна од смерница Википедије јесте да се трудимо да будемо љубазни једни према другима. Значи, ако се ја нисам сложио са Бранетовим ревертом, то сам могао да кажем на разне начине: могао сам да га испсујем и извређам, али сам ја одлучио да применим дипломатски приступ. И иначе, добро је да се трудимо да наше уређивање Википедије (што је волонтерски рад) буде у позитивном духу. Нема потребе да се превише нервирамо ако је неко и погрешио из незнања или непажње. Укажемо му на проблем, аргументујемо ако треба, пријатељаки поздравимо, и наставимо даље :) -- Обрадовић Горан (разговор) 01:24, 19. септембар 2006. (CEST)
Мало сам погледао твоју историју измена на страницама за разговор и морам рећи да имаш приличну импресиван фонд псовки. Мене учиш како се треба понашати? --Коле78 01:30, 19. септембар 2006. (CEST)
Хех, баш сам недавно у Политици читао сјајан чланак о терапеутској функцији псовки (дата је и крајње интересантна компаративна анализа псовки у разним језицима - по бројности и тематици) :) Није ми била намера да тебе (или било кога другог) учим како треба да се понаша, извињавам се ако је звучало као придика. Само опуштено :Р -- Обрадовић Горан (разговор) 01:39, 19. септембар 2006. (CEST)