Разговор:Конопља

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Чланак има навијачки тон за употребу конопље. Пропагирају се протести у корист конопље. Не говори се о томе да је конопља често само чекаоница за јаче дроге. И не говори се да се употребом конопље може постати наркоман, чак и ако не користите јаче дроге.--Hosaps (разговор) 11:38, 29. септембар 2009. (CEST)

Да, игнонирасане су медицинске информације о штетним посљедицима употребе конопље (нарочито у мозгу), те треба да му стоји наљепница ПОВ. Иако се конопља користи у медицинске сврхе, то се ради под медицинском контролом и у одређеним екстремним здравственим проблемима. Такође је тачно да се од конопље може лако постати зависник, као што је случај са било којом дрогом, при чему нежељене посљедице по здравље појединца могу постати нереверзибилне. Овдје би нам требао неко стручан за дроге да адекватно обради чланак. Активизми су једно, али чињенице су нешто сасвим друго и у енциклопедији треба да стоје прије свега чињенице потрекпљене научним истраживањима и без њиховог парцијалног извлачења из контекста истих. --Славен Косановић {разговор} 11:56, 29. септембар 2009. (CEST)

Да Славене чланак је пов и зато стављам ознаку. Слажем се с тобом.--Vinkler (разговор) 22:51, 29. септембар 2009. (CEST)