Разговор:Костоломац

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Са чланка[уреди извор]

Догађај који следи ми је испричао човек коме се то десило. (година 2000. - западна Србија)

Кресао је гране на дрвету, грана на којој је стајао се поломила и он је наглавачке почео да пада са дрвета. При томе је стигао само да помисли и да одбаци секиру што даље од себе. После пада имао је болове у десној руци. Отишао је у оближњу варошицу (10 km) али га је нељубазно медицинско особље одбило јер је крај радног времена (било је вече) и да немају филма за рендген. Имао је велике болове и сетио се локалног костоломца. Овај га је ћутећи примио, пажљиво прегледао руку и рекао да може да му намести. Једном руком је намештао прелом док је другом руком све време окретао у круг шаку повређене руке. Чули су се звуци крцкања приликом намештања костију. После неколико минута је рекао да је сада у реду. Повређени човек је питао "Колико сам дужан?" одговор је био "Колико дате". Хтео је новац да стави на сто али је костоломац рекао "Не на сто, већ у џеп, ал с руке". То је значило да се новац стави тако да га костоломац не додирне. Рука је учвршћена и превијена.

Човек је сутра отишао у већи град и тамо су му на рендгену снимили седам прелома подлактице. Лекари су били сумњичави. "Да ли је неко ово дирао?". Човек није смео да призна. Лекар је рекао "Још никад нисам видео овакав прелом, обично се кости разлете и намештамо их операцијом а кости фиксирамо шином". Рука је стављена у гипс, операција није била потребна и рука је нормално зарасла.

Пребацио сам овај део са чланка јер овакве приче не иду у енциклопедју --СашаСтефановић 00:43, 17. новембар 2006. (CET)[одговори]