Разговор:Масакр у Кравици

Из Википедије, слободне енциклопедије

Који је тачан број погинулих?[уреди]

На овом сајту је наведено да је било 3.287 погинулих Срба током рата у БиХ, а у тексту чланка да их је било 1.300 (додуше не узимајући у обзир 1995. годину за коју је могуће, из веома јасних разлога, претпоставити да је била година са најмање жртава српске националности на подручју Братунца од свих година током рата у БиХ. --Antidiskriminator (разговор) 00:30, 25. април 2010. (CEST)

У току рата у БиХ је убијено или погинуло укупно око 100 хиљада људи. --Мирослав Ћика (разговор) 16:43, 25. април 2010. (CEST)
Био сам недовољно прецизан. Који је тачан број погинулих људи (колико цивила а колико војника) током рата у Босни и Херцеговини (1992—1995) у селима претежно насељеним становницима српске националности на територији коју неки називају горњим подрињем, неки средњим подрињем, неки источном босном ..... Неслагања у погледу процене броја погинулих која сам приметио у тексту чланка и коментарима везаним за исти се вероватно односе на ову територију и припаднике горе наведених друштвених група.--Antidiskriminator (разговор) 19:39, 25. април 2010. (CEST)

Променити назив чланка?[уреди]

Нигде у тексту чланка нисам пронашао информације да је у Кравици почињен масакр, т.ј. ликвидација ненаоружаних цивила или скрнављење лешева погинулих. Може ли неко да наведе релевантан, непристрасан, кредибилан и веродостојан извор информација у којем постоје наводи да је у Кравици извршен масакр или је потребно променти наслов чланка у "Напад на Кравицу"?--Antidiskriminator (разговор) 15:40, 26. април 2010. (CEST)

У тексту је и раније јасно наведен списак неких цивила који су убијени, међу којима су и дјеца. Пошто то није довољно, сада имаш и директну реф да је ријеч о сељанима из села. У сваком селу живе мушкарци, жене, дјеца и старци. Пошто дјеца нису борци, то је њихово убијање покољ (масакр) и забрањено међународним ратом правом.--Мирослав Ћика (разговор) 16:42, 28. април 2010. (CEST)

Мисим да је Дајане Џонсон у својој књизи користила неки примарнији извор информације о томе да су убијени цивили који су излазили из цркве после божићне службе. Пошто немам увид у текст књиге Дајане Џонсон, молим оне који имају да погледају који је примарни извор информација који је она користила за наведене тврдње и да га наведу.--Antidiskriminator (разговор) 16:51, 28. април 2010. (CEST)

У чланку сада каже: Најмлађа жртва, Владимир Гајић, је имао само четири године а Новица Богићевић четрнаест, док су међу жртвама и Владимир Стојановић од 78[7], Ристо Поповић 73[7], а најстарија жртва Мара Божић је имала 84[7] године. Не видим какви су још извори потребни, да би се закључило да је ријеч о цивилима. И не, Дијана не наводи реф да су убијени сељани, и неки што су излазили из цркве. Али, на тој страни се позива на десетак разних референци, па је разумно закључити да је тај податак из неког од њих.--Мирослав Ћика (разговор) 17:57, 28. април 2010. (CEST)

Покварене спољашње повезнице 2[уреди]

Током неколико аутоматски провера, бот је пронашао покварене спољашње повезнице. Молимо вас проверите да ли је повезница добра, поправите је или је уклоните!

--Autobot (разговор) 13:50, 7. децембар 2011. (CET)

Садржај чланка[уреди]

Овај чланак захтева поуздане рецензиране изворе како би се тема чланка представила квалитетно и објективно. Препорука је да то буду извори доступни на сајту GoogleBooks. Погледајте Википедија:Навођење извора--Autobot (разговор) 07:15, 17. октобар 2013. (CEST)


Покварене спољашње повезнице[уреди]

Током неколико аутоматски провера, бот је пронашао покварене спољашње повезнице. Молимо вас проверите да ли је повезница добра, поправите је или је уклоните!

Веб страница је сачувана у Интернет архиви. Препоручујемо вам да ставите везу до одређене архивиране верзије: [7].--BokimBot (разговор) 04:29, 25. јануар 2014. (CET)