Разговор:Списак потврђених најстаријих људи

Из Википедије, слободне енциклопедије
Jump to navigation Jump to search

Расправа пред гласање за избор за добар чланак[уреди]

Мислим да би требало да добије статус доброг јер је сређен и ажурираћу га редовно. Досад немамо ниједан списак међу добрим или сјајним. На шпанској Вики одавно има овај статус а овде је вероватно и уређенији него тамо.

Коментари и све сугестије су добродошли.  Обсусер 21:35, 30. јул 2017. (CEST)


Расправа је завршена. (освежи)

Коментари[уреди]

 Коментар: Е овде ћу да закерам. Ово је најобичнији списак, тј једна табела са сто имена на њој и оваквих има на стотине. Апсолутно овоме списку није место међу добрим чланцима. Можда би требали смислити неку нову категорију за избор спискова --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:02, 30. јул 2017. (CEST)

Не знам, видиш да је изабран на шпанској Вики. Нема баш оваквих, уређених и ажурираних (погледај остале спискове везано за ову тему а и иначе). На осталим Википедијама спискови се изабиру исто као и чланци, јер и јесу чланци.  Обсусер 02:11, 31. јул 2017. (CEST)
Знам да се одабиру и спискови али они имају и посебне категорије „изабрани списак”. Чак и да имамо и тај вид избора мени је овај чланак и даље једноставно прескроман --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 02:48, 31. јул 2017. (CEST)
Истакао бих да није битна количина садржаја него квалитет и референцираност; за овај наслов се и не може пуно више написати, а величина/тип чланка не би требало да буде критеријум за (не)изабирање. Можемо му дати шансу на гласању, па ако не прође нема везе.
Ево проширио сам га...  Обсусер 05:27, 31. јул 2017. (CEST)

 Коментар: Апослутно се слажем са николом. По мени лично бесмислица је и предлагати списак за добра чланак, јер списак није чланак! Али добро предлагач ионако не пише чланке, па га треба разумети. --Pinki (разговор) 00:13, 31. јул 2017. (CEST)

Не, списак јесте чланак. И апсолутно није тачно да не пишем чланке (а и да јесте, то нема никакве везе са избором неког чланка међу добре/сјајне нити треба да је брига других корисника шта тачно неко ради на Википедији).  Обсусер 02:11, 31. јул 2017. (CEST)

 Коментар: Овакви текстови нису много поуздани јер не постоји јединствена листа, а сви праве своје листе које су дневно промењљиве. Пример: Настарији Израелац (мушкарац не жена како пише у нашем тексту) умро је пре пар дана са 113 година и 11 месеци. а за 113 рођендан у септембру 2016. од Гинисове књиге рекорда добиио титулу најстаријег човека у свету. Штампа је објавила да је умро најстарији човек на свету [1], [2], [3], пред његов 113 рођендан 2016. итд--Drazetad (разговор) 18:06, 12. август 2017. (CEST)

Ово јесте поуздана јединствена ажурирана листа потврђених најстаријих људи (првих 100 потврђених по годишту у главној табели и 60-ак потврђених по земљама у доњој табели).
Исправио сам за Израела да је мушко; и он јесте био најстарији Израелац, али није био 2016. најстарији човек на свету (то је тада била Ема Морано, која је умрла пре пар месеци) — он је био најстарији живи мушкарац (man) на свету, и Гинис му је за то дао признање а не за најстаријег човека (human) на свету.  Обсусер 01:45, 13. август 2017. (CEST)