Разговор:Чуло вида

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Оће нешто скоро овде? 項 Михајло [ talk ] 11:36, 9. септембар 2008. (CEST)

Pre par sati sam stavio šablon, što znači da hoće. Ako ti se žuri, da skinem ja pa da ti uređuješ, tj napišeš članak? MileBabyTuxAlpha.png habla

Није „пар сати“ већ више од 12 сати било прошло кад сам се огласио. А пошто нема много смисла само голи шаблон да стоји, томе би ускоро следовало брисање. 項 Михајло [ talk ] 15:38, 13. септембар 2008. (CEST)

А 12 сати није пар сати? Било како било чланак је почео да се пише за мање од 24 сата, и не видим у чему је проблем. Није нешто али је много више од онога што је било. MileBabyTuxAlpha.png habla

И да је пар (а није пошто „пар“ = два, двоје, тако? :о) ) шта са оним остатком што прекорачује 12? :о) У сваком случају након неких 36 бих га без гриже савести обрисао, што ми не брани да те погурам да нешто у том времену напишеш, м? 項 Михајло [ talk ] 15:48, 13. септембар 2008. (CEST)

Хвала ти, али свакако бих га за мање од 36 сати поставио (као што си и видео). Поставио сам шаблон чисто да се зна да се чланак пише и да ће бити постављен у току времена у ком је шаблон активан (72 сати).MileBabyTuxAlpha.png habla 15:54, 13. септембар 2008. (CEST)

Све си у праву, али пази, шаблон важи за чланке, а један шаблон за обавештења не чини чланак. Ту је квака. Да шаблон пак има везе са садржајем, могло би му се налепити Шаблон:потребан, али ни то не иде кад стоји само Шаблон:радови у току. Решење да „сачуваш“ неки наслов за себе (за дати рок) би било нешто минимално да напишеш, па онда да разрађујеш. Види како сам ја то извео. Чак сам у опису измене ставио „следе опис и пример. перформансе, историју и стабилност ћу препустити неком другом“ (в. историју чланка) тако да неко ко би евентуално такође радио зна шта нећу обрађивати. 項 Михајло [ talk ] 16:02, 13. септембар 2008. (CEST)

Михајло је у праву. Не може чланак да стоји потпуно празан само да би неко „заузео наслов“. Мислим чему то? Ово је први пут да чујем за тако нешто. Уколико је од пресудне важности у читавој причи „заузимање наслова“ онда треба написати бар пар реченица и потом ставити шаблон. --M!cki talk 16:13, 13. септембар 2008. (CEST)

Очна мрља[уреди]

Треба додати и део о очној мрљи, која представља рецепрор за „вид“ код простијих животиња и алги --Јован Вуковић (р) 16:21, 13. септембар 2008. (CEST)

Да, Јоване управу си. Покушао сам нешто да пронађем и о тој „мрљи“ али било је безуспешно. Чланак је и овако не довршен. Ако будем нешто пронашао написаћу и о томе. Ако ти нешто знаш, подели то са нама :) MileBabyTuxAlpha.png habla