Разговор:Шах

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

Први поднаслов[уреди извор]

Hi, how do you write 'Svetozar Gligoric' in Serbian cyrilitsa? I wrote an article about him on the German Wiki and want to note his name in Serbian also. Regards, Miastko.


Светозар Глигорић --Саша Стефановић разговор Face-grin.svg 20:59, 17 апр 2005 (CEST)

Thanks, Sahsha. Miastko.

IN ENGLISH: International wiki chess aid[уреди извор]

Hi everybody in the World interesting in chess and wikipedia.

This is an international chess aid new for making chess boards.

  1. English speakers wikipedist had been made a template for displaying chess boards easily at [1]. This template uses images from english wikipedia. They are using it in a lot of articles.
  2. The images used by this template had been copied to wikimedia.COMMONS and put it in an appropiated category: [2]
  3. Then, now the template can be used in a local new template without any change (only you meaby change the template`s name and obviosly you should change the template invocation) .
  4. Spanish speakers wikipedist already start to used it at [3] an others articles.
  5. The template explanation is in its talk page.
  6. If you want to change the image(s) is not very difficult, you only should add them to commons and change their names in the template (with out changing the already existance images, of course).
  7. A large disccuss about the template, like flexibility, special applications (like board with arrows), choose board appearence, and much others questions are in the english talk (discussion) of the template.

We hope you enjoy this colaborative work an make more and more chess articles in every wikipedia(s) you work.

Thanks.

(If there are mistakes, I am sorry, my english is not my natural language)

14th June 2005 aprox. 22:00 hrs GMT User gengiskanhg from english and spanish wikipedias.

Потребно је урадити[уреди извор]

Поздрав!

Треба урадити отварања, средишњице, завршнице. У уводном делу, најбоље је да стоји као у енглеској Википедији - уместо правила шаха, текст о шаху уопште, а правила можда треба пребацити у садржај, испред историје шаха. --Dejvas разговор 06:36, 21. новембар 2007. (CEST)

Мало да се поради на чланцу могао би бити сјајни. Такође, оне силне категорије година за шах треба избацити, све су оне подкатегорије основне категорије Шах. —Саша Стефановић ® 15:34, 2. март 2008. (CET)

Па, поштовани Саша, моја намера је да направим портал о шаху, а те категорије година сам „пресликао“ са енглеске Википедије. Идеја ми је да кад нпр. кликнеш на турнире у Тилбургу, можеш да се крећеш по тим годинама када су одржани турнири, па нпр. да можеш с извесном лакоћом да упоредиш резултате неког специфичног играча из одређене године. Наравно, то је за сада све у повоју... Што се овог чланка тиче, ми немамо посебан чланак о историји шаха и о мечу Каспаров-Свет (чим то буде, слажеш ли се да би тада био погодан тренутак за брисање година у шаху?), па сам поставио само те године које су, а 1960. годину сам уклонио пошто се већ помиње у чланку Симултанка, а биће и у чланку Шах на слепо за који прикупљам материјал. А другим речима, мени то и није баш толико битно, ради бре како хоћеш и уређуј како мислиш да ваља. Поздрав!--Dejvas (разговор) 22:20, 16. март 2008. (CET)