Разговор:Kurac

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу


Auuuu brate !!!--Zrno (разговор) 03:34, 10. септембар 2009. (CEST)Zrno

Sve je na naučnoj osnovi :) -- Loshmi (razgovor) 04:33, 10. септембар 2009. (CEST)

А шта је са оним: „идеш ми на...“? 本 Михајло [ talk ] 06:40, 10. септембар 2009. (CEST)

U ovom rečniku koji sam citirao ima 34 izraza. Mislio sam da bi možda bilo previše da stavljam sve, pa sam izdvojio ovih osam. Al' što da ne, dodaću i taj. Što se mene tiče, mogu i svi izrazi da stoje. -- Loshmi (razgovor) 07:02, 10. септембар 2009. (CEST)

Свака част, веома занимљив чланак, покрио си и етимологију и све. Верујем да на неким другим енциклопедијама можда не би могао да прође, али велика је предност Википедије то што овде нема цензуре. --Дамјан /разговарајмо/ 22:20, 11. септембар 2009. (CEST)

Хвала. Нисам раније приметио коментар. А најсмешније је што сам га видео тек када сам ставио онај шаблон горе :) -- Loshmi (razgovor) 03:27, 15. септембар 2009. (CEST)

Немам речи! :))) Свака част на овом тексту! :))) -- Болен (разговор) 22:26, 4. мај 2011. (CEST)

wiktionary[уреди]

Po mom mišljenju, ovom tekstu je mesto na vikirečniku, ne na enciklopediji. Ako je već članak o reči srpskog jezika, njenoj etimologiji i upotrebi, onda se stavi u rečnik. Ako je (a nije) o organu, onda se stavlja u enciklopediju. Rusi su na rečnik stavili svoju reč za penis, хуй. Nedovoljna razvijenost sr.wikirečnika, a popularnost wikipedije, ne može nam biti argument – ako ne budemo na rečniku imali ovako obuhvatne članke, bolje ga ukinimo. Naravno, treba dodati i koji šablončić da bi se članak uklopio u koncepcije rečnika ;) Pozdrav, --Wlodzimierz (разговор) 00:53, 12. септембар 2009. (CEST)

Članak Kurac bi trebalo da postoji i na vikirečniku, ali bi trebalo da postoji i na Vikipediji. I ovakav kakav je sad sadrži mnogo više od onoga što sadrže odrednice na Vikirečniku. Takođe, planiram da ubacim pominjanje u pop-kulturi, filmovima i sl. Uopšte, o ovoj reči može toliko toga da se napiše. Što se tiče Vikipedije na ruskom oni imaju i članak penis i članak o reči хуй koja je analogna sa reči kurac. -- Loshmi (razgovor) 01:38, 12. септембар 2009. (CEST)
Kao što rekoh, i sa svim tim dopunama i dalje je ovo članak o reči te kao takav smatram da treba da stoji u/na wikirečniku. To šta druge odrednice na wikirečniku (ne) sadrže već rekoh da ne vidim kao argument, jer pretpostavlja (buduće?) nenapredovanje wikirečnika. Mada, neće ni napredovati ako ovakvih stvari tamo nema. Opet ponavljam, ovo je samo mišljenje/predlog. Poz, --Wlodzimierz (разговор) 01:45, 12. септембар 2009. (CEST)
Stvar je u tome da neke reči jednostavno zaslužuju članak i van Vikirečnika. Vikipedija na italijanskom takođe ima članak Cazzo, Vikipedija na engleskom ima članak Fuck itd. Vikirečnik se bavi isključivo etimologijom i značenjem i izgovorom reči. -- Loshmi (razgovor) 01:55, 12. септембар 2009. (CEST)

Pokusavao sam da pronadjem etimolosko poreklo reci kurac i slucajno u jednoj emisiji Hrvatske radio-televizije (HRT) cujem jedno objasnjenje koje mi se cini sasvim logicnim. Naime u odredjen delovima Hrvatske za kokosku se kaze KURA. Rec kura ima svoje korene u staroslovenskom jeziku. Sto znaci da je kurac ustvari staroslovenska rec za petla. takvu paralelu mozemo naci i u engleskom jeziku gde se za muski polni organ u zargonu koristi rec COCK.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cock

http://en.wikipedia.org/wiki/Cock_(bird) — Претходни непотписани коментар оставио/ла је 94.189.242.32 (разговордоприноси) 16:47, 26. септембар 2013. (CET/CEST)