Разговор о Википедији:Правила блокирања

С Википедије, слободне енциклопедије

Забране бановања[уреди извор]

Кажу:

Бановани корисници су типично блокирани од уређивања свих делова Википедије. Могу их бановати администратори, Џимбо Велс или Одбор повереника Викимедије.

Корисници такође могу бити бановани и уз сагласност заједнице — када корисник исцрпи стрпљење заједнице то де мере да буде блокиран и нико од око 25 администратора Википедије на српском језику неће да га деблокира.

Забране заједнице морају бити подржане широком сагласношћу. Пре него што некога блокирате овако, треба да будете веома сигурни да постоји или ће постојати широка сагласност заједнице за блок; забележите то са разлозима на ВП:АТ да би и остали проверили оправданост и разумност. Такви корисници се могу сматрати банованима и морају бити наведени на Википедија:Списак банованих корисника (под „Заједница“).

Ово би требало ревидирати. До сада нико није био блокиран зато што је то заједница хтела, нисам сигурна да је број администратора сада 25 (пошто се тај број менња, ја бих га избацила), Даље, немамо списак банованих корисника и немамо ту праксу вођења евиденције, тако да бих ја ово избацила. Уписивање разлога за блок од стране администратора је, ето, део званичне политике (чисто да се знаFace-grin.svg!), али ми се чини да то они админи који поштују ову политику раде на Тргу, а не на Админ табли, можда би то требало променити у тексту. Мислим да је ова страница од изузетне важности и треба да буде ажурирана.

Ако нема нико ништа против, ја бих унела ове измене, јер нису велике, а више одговарају тренутној пракси на нашем пројекту. Сачекаћу неколико дана, па ако се нико не јави и не постави неки озбиљнији разлог да се то не уради, променићу. --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 12:38, 16. новембар 2011. (CET)

Број админа може аутоматски да се мења помоћу {{NUMBEROFADMINS}} (тренутно 21). mickit 13:40, 16. новембар 2011. (CET)

Hvala, dodala sam u tekst. Na druge predloge nemaš komentara? --ЈагодаGaim.svg испеци па реци 15:58, 16. новембар 2011. (CET)
Немам ништа против апдејта, јер је ове странице потребно временом усклађивати, мењати, допуњавати. mickit 16:23, 16. новембар 2011. (CET)