Разговор о шаблону:Партизански одреди Југославије

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Први поднаслов[уреди]

Мислим да 1941. када су силе осовине окупирале Краљевину Југославију и када је осниван партизански покрет Југославије, нису постојале републике и покрајине на окупираној територији Краљевине Југославије. --БаШ-ЧелиК (разговор) 21:05, 1. август 2010. (CEST)

Партизански одред су били формирани по територијално принципу, а њима су командовали покрајински Главни штабови, нпр. - Партизанским одредима у Босни и Херцеговини је командовао Главни штаб НОП одреда Босне и Херцеговине. --Pinki (разговор) 22:14, 1. август 2010. (CEST)
Вјерујем да постоје историчари који заступају твој став, али знам да републике и покрајине нису постојале у Краљевини Југославији, а ни током Другог свјетског рата. Мада не вјерујем да су 1941. постојали штабови на територијалном принципу југословенских социјалистичких република и покрајина. Чак и да су постојали такви штабови, ти исти штабови нису државе. На територији данашње Републике Хрватске, а и шире је постојала Независна Држава Хрватска. Далмација је припадала Италији до 1943, тако да југословенске социјалистичке републике и покрајине нису постојале у вријеме када су силе осовине окупирале Краљевину Југославију и када су оснивани партизански одреди Југославије. --БаШ-ЧелиК (разговор) 22:33, 1. август 2010. (CEST)
Као прво историја је наука, а не религија, па да се верује или неверује! Погледај чланке које имамо па ћеш видети да ли су потојали штабови или не.--Pinki (разговор) 23:21, 1. август 2010. (CEST)

Моја констатација да југословенске социјалистичке покрајине и републике нису постојале 1941. је базирана на званичној историји. Постојао штаб или не, у овом шаблону се помињу републике и покрајине које нису постојале 1941. без обзира на то да ли је било тридесет или 150 штабова. Југословенске републике и покрајине једноставно нису постојале 1941. године, нити на овој википедији постоје чланци који тврде да су југословенске социјалистичке републике и покрајине постојале 1941. године. --БаШ-ЧелиК (разговор) 00:58, 2. август 2010. (CEST)