Разговор са корисником:Chechok

С Википедије, слободне енциклопедије
Пређи на навигацију Пређи на претрагу
Поздрав, Chechok. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Chechok. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад! --Милан Животић () 16:39, 4. децембар 2018. (CET)

Апис[уреди извор]

Поздрав! Одељке би требало поделити, оне који су дугачки да би било прегледније. Више корисника је имало такве примедбе код неких других чланака, те напомињали да им је тако једноставније за читање. Лакша је и навигација путем садржаја. Ту пре свега мислим на део о Сулунском процесу, мада је још понегде могуће да се то мало препакује. Такође, чланак обилује цитатима, то би можда исто требало преформулисати, или издвојити да би се разликовало од остатка текста. Пинки то добро ради у чланцима, па можеш да видиш неки модел. --Lotom (разговор) 10:24, 15. новембар 2019. (CET)

Pozdrav! Uneo sam izmene kako je traženo - dodao podnaslove i neke važnije citate posebno izdvojio. Tekst je morao pretrpeti manje izmene i dopune, ali bio si u pravu ovako je mnogo preglednije. Videću kasnije da mozda još neke delove lepše složim ali mislim da je ovo dovoljno za uklanjanje šablona. :-) Chechok (разговор) 12:01, 20. новембар 2019. (CET)

Није проблем ђенералштаб, већ остатак чланка. Реченица не би требало да почне бројем („15.децембра 1916”; требало би: „Дана 15. децембра 1916”). Није Аустро-Угарска, већ Аустроугарска. На многим местима су писане цртице уместо црти итд. На појединим местима нема размака после запете или тачке, нема унутрашњих вези, лош стил писања итд. Све док се не отклоне поменути проблем, шаблон ће остати на чланку. Иначе, позивам те да се придружиш Дискорду, па можемо заједничким радом да средимо грешкице Face-wink.svg. Срдачан поздрав! — Жиле () 14:52, 19. март 2020. (CET)