Разговор са корисником:Demmi

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Поздрав, Demmi. Добро дошли на Википедију на српском језику!
Здраво, Demmi. Хвала на учешћу у пројекту. Надамо се да ћете уживати у сарадњи и да ће вам боравак с нама бити пријатан.
Википедија на српском језику је слободна енциклопедија која је настала 2003. године. Од тада смо успоставили различита правила у нашој заједници. Одвојите мало времена и прочитајте следеће теме, пре него што почнете да уређујете Википедију.
Crystal Clear app lassist.png Пет стубова Википедије
Шта је Википедија?
Crystal Clear action info.svg Помоћ
Општи приручник за уређивање Википедије
Crystal Clear app Startup Wizard.png Упутства
Брзо научите да правите измене, корак по корак
Crystal Clear app kedit.svg Песак
За увежбавање рада на Википедији
Crystal Project Tutorials.png Основни курс
Тражи персонализовану помоћ при првим покушајима
Crystal Clear action apply.png Научите како се уређује страница
Водич за уређивање страница
Nuvola apps important yellow.svg Ствари које не би требало да радите
Сажетак најучесталијих грешака које треба избегавати
Nuvola apps ksirc.png Најчешће постављана питања
Питања која многи постављају
Crystal Clear app file-manager.png Правила Википедије
Правила и смернице које је усвојила заједница
Nuvola apps kteatime.png Трг
Место где можете питати друге википедијанце
Дугме за аутоматски потпис

Потписујте се на страницама за разговор помоћу четири тилде (~~~~) или кликом на дугме које се налази изнад уређивачког прозора — тиме додајете ваше корисничко име, тренутно време и датум. Такође, немојте се потписивати у чланцима.

Пре него што почнете с уређивањем чланака, прочитајте важне напомене о писању српским језиком на Википедији.

Чланци на Википедији на српском језику могу се потпуно равноправно уређивати ћирилицом и латиницом, екавицом и ијекавицом, али није дозвољено мешање писама нити изговора у истом чланку. Измене латиницом у ћириличком тексту (и обрнуто) и измене „osisanom” латиницом, односно ASCII-јем, биће уклоњене без одлагања.

Надамо се да ћете уживати са нама доприносећи Википедији и да ћете постати њен стални корисник. Уколико имате било каква питања, слободно се обратите мени или другим уредницима на некој од страница на Тргу. Још једном, добро дошли на Википедију, пројекат слободне енциклопедије. Срећан рад!CClef.svg Михајло [ talk ] 11:03, 15. јун 2008. (CEST)

Унутрашње везе[уреди]

Ћао. Видим да успеваш већ да се сналазиш на Википедији, мада још увек има мало проблема. Претпостављам да је у питању чланак Нови Сад. Реци шта покушаваш, тј шта би требало да се појави, а шта не успеваш. -- JustUser  d[-_-]b JustTalk 11:29, 16. јун 2008. (CEST)

Nije dozvoljeno uklanjanje šablona {{početnik}} iz članka dok se on ne sredi. Pročitaj šta taj šablon znači i pokušaj to da ispraviš u tekstu. Šablon je u tekst stavljen sa razlogom. M!cki talk 18:24, 30. новембар 2008. (CET)
Ydravo. Odgovoriću ti ovde na tvoje pitanje. Nisi se zamerila nijednom administratoru, samo moraš da središ članak i ne smeš da ukloniš taj šablon dok ga ne središ. Treba da naučiš da ubaciš viki-veze na bitne pojmove u clanku. To se radi ovako [[Novi Sad|Novom Sadu]], [[Salajka|Salajci]]. -- Bojan  Razgovor  18:48, 30. новембар 2008. (CET)

Pa kada je dovoljno sredjen??

Нема једноставног правила. Али ја углавном сматрам да је сређен ако је википедизиран до краја и ако је стављен у категорије. Ето, нас двојица смо мало средили чланак. Погледај како сада изгледа. -- Bojan  Razgovor  19:04, 30. новембар 2008. (CET)

Pa meni dobro izgleda, ali ono gore jos stoji :-)

Ne stoji više. -- Bojan  Razgovor  19:12, 30. новембар 2008. (CET)

Hvala ti boze tj. Bojane :-) a hvala i drugom koji je pomagao

Потписи на разговорима[уреди]

На Википедији је устаљен обичај да се при остављању коментара на страницама за разговор увек дода потпис на крају поруке. Ово се ради дописивањем --~~~~ на крају коментара, а исти ефекат се постиже постављањем курсора за куцање на крај написаног коментара и притиском на предзадње дугме на горњем панелу (дугмићи са ознакама за масна слова, курзив, унутрашњу везу итд. тик изнад прозора за писање поруке). Ово не важи и за чланке, на којима не треба остављати потписе. 項 Михајло [ talk ] 16:42, 1. децембар 2008. (CET)