Разговор с корисником:Zenfiric/Архива 1

Садржај странице није подржан на другим језицима
С Википедије, слободне енциклопедије

Беовулф[уреди извор]

Па, лепо би било када бисмо имали добар чланак о Беовулфу. Али му линк не дође тамо где си започео. Кликни на: Беовулф, па пиши о њему. --Милош Ранчић (разговор) 17:02, 17 јун 2005 (CEST)

Корисниче Милане, драго чи је да си активан, и најбоље би било да ово питанје поставиш на Википедија:Трг форуму под категоријом Помоћ. Али да ти одговорим. Са твоје леве стране налази се кутијица под називом алати где ћеш наћи “Пошаљи фајл“ и кликом на везу долазиш до странице са упутством за слање слике. Убудуће користи аутоматски потпис. Свако добро у раду. Горан Анђелковић (〠ꒌ) 16:28, 18 јун 2005 (CEST)


Милане оне ознаке се зову ИНТЕРВИКИ повезнице, оне се додају на чланак уколико и нека друга Википедија има чланак о Беовулфу. Значи кад се додају, са леве стране испод кутијице „алати“ ће да стоје „остали језици“. То су повезнице према осталим језицима који имају тај чланак. Било би добро да погледаш дали бар енглеска Википедија има чланак који си написао и ако има онда само једноставно додаш [[en:име чланка]]. Уколико имаш било какавих питања слободно се обрати било коме од администратора и сигуран сам да ће ти у најкраћем могућем року и одговорити. --Саша Стефановић (разговор) 13:54, 21 јун 2005 (CEST)


Довољно је да провериш само на енглеској Википедији, уколико има, онда само додаш повезницу ка нашој википедији и чланку код нас ([[sr:име чланка]]) и прекопираш те кодове типа [[en:име чланка]]. Само запамти да кад копираш са енглеске мораш ручно да додаш и повезницу ка енглеској. --Саша Стефановић (разговор) 14:08, 21 јун 2005 (CEST)


Видим да ти је Саша већ одговорио, ако ти још нешта није јасно, слободно питај. Значи идеја је да ископираш све повезнице са енглеске Википедије, и додаш [[en:име чланка на енглеској Википедији]] на српској верзији као и да на енглеској додаш [[sr:име чланка на српској Википедији]], наравно било би лепо да пазиш да језички кодови буду послагани по абецеди, (sr: да буде иза fr: нпр.). -- Обрадовић Горан (разговор) 23:36, 21 јун 2005 (CEST)

Садржај[уреди извор]

Значи садржај се прави аутоматски када додаш неколико наслова (не знам тачно колико треба да их ставиш, па експериментиши - 3-4). Наслов стављаш тако што ставиш два знака једнако =, па наслов, па још два знака једнакости. Ако хоћеш мањи наслов, онда стави више знакова једнако.. што више знакова једнако - то мањи наслов :) -- Обрадовић Горан (разговор) 01:23, 25 јун 2005 (CEST)

Византија[уреди извор]

Погледај све чланке па их сложи, допуни, преправи како мислиш да треба. Битно је само не дуплирати чланке. поздрав Вандал Б 13:40, 14 јул 2005 (CEST)

Када једном сложим, допуним, преправим све чланке како после да избришем чланаке Византија и Кратка историја Византије?

Погледаћемо да ли уопште постоји потреба да се бришу или да се уреде на неки други начин. У сваком случају брисање чланака је привилегија администратора. јави ми се кад завршиш па ћемо заједно одлучити шта да радимо. И молим те да се убудуће потписујеш када остављаш поруке. Потписујеш се тако што откуцаш "````". Поздрав Вандал Б 14:35, 18 јул 2005 (CEST)


Тара планина[уреди извор]

Да ниси можда са Таре? --Goldfinger 21:51, 23 јул 2005 (CEST)

У Бајиној Башти али и горе на Тари (локације Секулића воде, горњи и доњи Јелисавчићи, Заовине...) постоји велика и угледна породица Јелисавчић. На Митровцу имам малу викендицу и ту се мотам тридесетак година и сви Јелисавчићи, без изузетка које познајем су фини људи. --Goldfinger 10:48, 24 јул 2005 (CEST)

Поздрав Милане, добро нам дошао међу администраторе. Нађох твоју молбу на страни за разговор и радо ћу ти помоћи у свему. Будући да си адмистратор, претпостављам да већ много тога знаш. Но, ако има нешто нејасно, напред. Помоћи ћу колико умем и знам. :) --ангелина марковић 01:17, 27 јул 2005 (CEST)

Имадох намеру да ти окачим споменице, но твоја кићена корисничка страна у комбинацији wiki и html, тажи да проведем мало много времена да видим који све нису затворени, јер овако споменице упадају у табелу са леве стране, што не може будући да су мало превелике, као и она два темлајета која си убуџио. Те, не би било лоше да затвориш форматирани део, као би се доле могле да каче споменице и остало. CU --ангелина марковић 01:49, 27 јул 2005 (CEST)

Милане, ево дотерах ти споменице, надам се да од синоћ ниси имао више од 50 промена, тако да су ове које су до сада окачене у реду. Касније, споменице се морају додавати у Темплејт, или ти шаблон, будући да је неки паметњаковић превео системске наредбе на српски. Предлажем ти да погледаш како сам додала споменице, па да Вавилона (језике које говориш) средиш на исти начин. Такође, заборавио си да ставиш ознаку од кога је копирана страна, наравно, не Сашу Стефановића, већ оригиналног аутора који је наведен на Сашиној страни у дну. Молим те то свакако уради, бдући да интернет заједница почива на слободним правима коришћења али уз очување моралних ауторских права аутора. Хвала ти. --ангелина марковић 22:23, 27 јул 2005 (CEST)

Обично их качи неко од доконих када прегледа логове, па сабере промене. А можеш и сам да их окачиш, ако се дуго ништа не догађа :) --ангелина марковић 04:16, 29 јул 2005 (CEST) ПС нико ти неће замерити, ни ако ти окачиш када приметиш да је неко активан а нема одговарајуће споменице. ИСто тако, можеш и сам да направиш посебне споменице и да их по неком критеријуму додељујеш корисницима. н.

Знамените златиборске породице[уреди извор]

Здраво, Милане! Погледај списак знаменитих златиборских породица, тамо су увршћени и Јелисавчићи из Заовина. По чему су познати? Ако можеш, направи тај чланак. Поздрав.--Ђорђе Д. Божовић 14:16, 27 јул 2005 (CEST)

Јелисавчићи су са Таре а не Златибора. Види ти Златиборце :-) !!?? --Goldfinger 22:52, 27 јул 2005 (CEST)
Тешко је разграничити Тару и Златибор. Мокра Гора, Кремна и околна села су на Златибору, а питање се поставља за Заовине и Биоску. У ствари, проблем је у томе што је некадашњи Златиборски срез, који је обухватао цијели Златибор, замијенила општина Чајетина, из које су искључени сјеверни и јужни дијелови Златибора. Сјеверни дијелови Златибора су једно вријеме чинили општину Кремна, али она је сада постала дио општине Ужице. Погрешно вјеровање да су само села општине Чајетине на Златибору учинило је да Тара присвоји сјеверно-златиборска села. Имао сам прилику да видим тврдње типа да су Тарабићи са Таре и сл. Ја сам у чланак Знаменити Златиборци уврстио и неколико чувених породица, али онда је неко додао и Јелисавчиће, а пошто ја за њих нисам чуо (можда зато што су заиста са Таре), замолио сам Милана да напише тај чланак. Ако су Заовине на Тари, онда да избришемо Јелисавчиће?--Ђорђе Д. Божовић 14:59, 19. август 2005. (CEST)[одговори]

ОК, твоји су обрисани. Ко зна, једном ће можда на српској Википедији осванути чланак Знамените породице Таре? ;-) Поздрав!--Ђорђе Д. Божовић 10:51, 20. август 2005. (CEST)[одговори]

Чему служе темплејтови које правиш? Вандал Б 15:49, 27 јул 2005 (CEST)

везивање датума[уреди извор]

видим да сређујеш ствари по годинама... шта ја треба да урадим да бих се везао - линковао за датуме које правиш. Дај ми пример. Хвала. БТВ у суботу идем на Митровац ... три недеље !!! --Goldfinger 11:45, 31 јул 2005 (CEST)

питање је било нпр. Никола Тесла умро 7.јануара 1943 као се то повезује са календаром да када одеш на календар на одређени датум (нпр интерсујете те шта се десило тога дана) како се то повезује? --Goldfinger 14:19, 31 јул 2005 (CEST)

Османско Царство[уреди извор]

Већ сам почео да сређујем и допуњујем Султане. Убацио сам нови део под називом "Хронологија Османског царства", али искључиво везана за догађаје у којима су главну улогу имали Султани. Видећу шта могу још да надовежем.

Поздрав Милану од --А.Динчић 15:30, 31 јул 2005 (CEST)


Електронска пошта[уреди извор]

Видим да си питао Милоша у вези електронске поште. Уколико желиш да примаш пошту преко @vikipedija.org могу то и ја да ти омогућим пошто ми је Милош дозволио. Били би најбоље када би дошао на ИРЦ сервер irc.freenode.net канал #wikipedia-sr. Уколико не знаш како се конектујеш на ИРЦ можеш погледати Упутство.

ПС. Уколико имаш ICQ можеш ме наћи под бројем 137936207, надимак djevrek. --Саша Стефановић ® ¿ 19:21, 2 август 2005 (CEST)

Не дирај комонс категорије[уреди извор]

Милане категорије које воде на комонс остави нека пише category, немокј их преправљати у категорија пошто комонс је урађен на енглеском језику. Ако си још негде направио исту измену молио бих та да вратиш пошто мене мрзи да прегледам твоје измене.

П.С. ако си слободан дођи на мирц, ту можемо лепо да продискутујемо. Све најбоље --Јованвб 10:13, 4 август 2005 (CEST)



Комонс не може да се преведе јер то није само српски пројекат. Комонс користе све википедије и он је направљен на енглеском језику. Комонс служи за постављање матерјала које сви могу да користе (и срби и енглези и турци и бугари...) и зато је на енглеском језику.



Комонс не може да се преведе јер то није само српски пројекат. Комонс користе све википедије и он је направљен на енглеском језику. Комонс служи за постављање матерјала које сви могу да користе (и срби и енглези и турци и бугари...) и зато је на енглеском језику.

П.С. дођи на ирц :) --Јованвб 10:18, 4 август 2005 (CEST)



Наизглед ништа се није променило, али кад покушаш да одеш на линк који тамо стоји онда ће те одвести на непостојећу страницу. --Јованвб 10:30, 4 август 2005 (CEST)


А у чему је уопште поента у твом мењању Category у Категорија? Вандал Б 10:46, 4 август 2005 (CEST)

У вези састанка[уреди извор]

Милане, ако желиш да ме контактираш, мислим да би требала да ради и „Пошаљи е-писмо...“ веза са десне стране (оставио сам ваљану адресу) ако баш желиш брже да ме контактираш. Због катастрофалне централе („нове дигиталне“) на којој се налазим не могу да гарантујем појављивање на ИРЦ-у у одређено време (тј. када се и појавим, не могу да гарантујем да ћу бити на вези :( ).Бране Јовановић 23:05, 4 август 2005 (CEST)

Не знам како/не могу. Ја сам видео да си ти ушао на ирц и одмах изашао. Сачекај мало, можда те пусти ускоро. :) --Дунго (р) 17:39, 6 август 2005 (CEST)

82.39.130.135[уреди извор]

Thank you for the note; unfortunately I cannot understand Serbian :-(( - I am just visiting from English Wikipedia, mainly to add interwiki links and any corrections to scientific names of plants - 82.39.130.135 14:58, 11 август 2005 (CEST) (en:User:MPF)

Брисање шаблона[уреди извор]

Да ли би ми написао зашто си обрисао ове шаблоне? Питам чисто информативно. --Покрајац|разговор 22:31, 11 август 2005 (CEST)

ОК, већ ми је Дунго објаснио о чему се ради. Погледај нову страницу Википедија:ИРЦ одлучивање. Поздрав, --Покрајац|разговор 01:11, 12 август 2005 (CEST)


Због цега си мој чланак о правосуђу потписао као твој? Хвала на одговору,ја сам тренутно на ирцу па ако си у прилици наврати,иимам неколико питања за тебе.Поздрав Иван.К

Државне заставе[уреди извор]

Видим да си почео да правиш чланак о државним заставама. Недавно сам се и ја играо са тим, имаш скоро комплетан списак застава са Викиоставе на овој страници. Уколико ти је потребна помоћ само вичи. --Саша Стефановић ® ¿ 19:25, 6. септембар 2005. (CEST) [одговори]

Хвала ти пуно за инструкције Dimi 10:43, 8. септембар 2005. (CEST) Владимир Димитријевић[одговори]

Срећан рођендан![уреди извор]

Срећан рођендан, Милане. Желим ти још мнооого чланака на српској Википедији!--Ђорђе Д. Божовић 19:22, 18 септембар 2005 (CEST)

Придружујем се честиткама, све најбоље жели ти Саша Стефановић ® ¿ 19:35, 18 септембар 2005 (CEST)
Срећан рођендан и од мене, и пошто је изузетна прилика, а и од Јелисавчића си, добијаш од мене споменицу, 18 каратно злато. Данас сковано! Није ми псеудоним за џабе! --Goldfinger 20:33, 18 септембар 2005 (CEST)

Thanks, friend[уреди извор]

I, paul klenk en:?! of New York City, hereby grant this Babel Barnstar for Translation to Милан Јелисавчић for graciously translating my user page at sr:wiki from English into Serbian.

It was really great to get your message about your translating work on my user page! Thanks for taking the time to do it; it looks really great.

I sure hope if there is anything I can do for you, you will let me know. As you read on my page, I have some specific goals and ways I'd like to help. We at en:wiki are very excited about what you are doing at sr:wiki, and we want to find every way we can to help you.

Pleae accept this Barnstar as a token of my appreciation and friendship.

Kind regards,

paul klenk en:?! 23:14, 7 октобар 2005 (CEST)

Fudbalski klub-Skola fudbala AS Kacarevo[уреди извор]

Pozdrav Milanu Jelisavicu! Mislim da ne bi trebalo brisati članak o Školi fudbala jer on daje relevantne informacije o klubu i da korisnici Vikipedije imaju pravo da imaju saznanje da u Srbiji postoje i druge škole fudbala u malim sredinama u kojima se dobro radi. U njima rade ljudi puno entuzijazma a sve na dobrobit dece u tim sredinama jer imaju višestruko korisnu ulogu u razvoju dečaka koji su uključeni u trenažno-takmičarski proces.Pocev od socijalizacije dece peko pravilnog psiho-fizičkog razvoja i stvaranja zdrave ličnosti od korisi za širu društvenu zajednicu. Ja bih tebe zamolio da ubaciš grb FK AS kacarevo na potrebno mesto (možeš ga naći na www.fc-as.org.yu),kako bi informacija o školi imala potpuniju informaciju ( ja neznam kako se to radi ). Nadam se da ces uzeti u obzir sve ovo ida ćeš ovo u vezi grba odraditi radi kompletnije slike o Školi fudbala. SPORTSKI POZDRAV Slobodan Anđelović-Spaske


Da li ta skola i dalje funkcionise ? Imam neke ideje, ali na sajtu od pomenute skole fudbala nema nikakvih skorasnjih aktivnosti..Da li ko zna nesto o tome?


Fudbalski klub-Skola fudbala AS Kacarevo ne da funkcionise nego se povecao i broj decaka i broj takmicarskih ekipa. U sezoni 2006/07 FK AS Kacarevo ce imati 6 takmicarskih ekipa u 6 razlicitih liga. Dva tima na velikom fudbalu u ligi Petlica (95 i 94 god.)i ligi Pionira(93 i 92 god.)OFS Pancevo. 1995 godiste u YuBan ligi u Pancevu.. 1996 i 1998 u MINI MAXI McDonald's ligi u Beogradu i 1992/93 u Zimskoj Koka-Kola ligi u Beogradu..Inace sutra 28.09.2006 god. u 8 sati i 25 minuta na II programu RTS u emisiji Koka-kola derbi bice reportaza o klubu AS pa je i Vi mozete pogledati .Za informacije o skoli fudbala AS Kacarevo mozete se javiti na e-mail: andjelovic.slobodan@madnet.co.yu Milane, molim te javi mi na mail kakve ideje imas u vezi skole fudbala FK AS Kacarevo.