Ред и закон: Злочиначке намере (6. сезона)

С Википедије, слободне енциклопедије

Ред и закон: Злочиначке намере (сезона 6)
Серија Ред и закон: Злочиначке намере
Држава  САД
Мрежа НБЦ
Премијерно приказивање 19. септембар 2006 — 21. мај 2007
Број епизода 22
Претходна сезона 5
Следећа сезона 7

Шеста сезона серије Ред и закон: Злочиначке намере је премијерно емитована на каналу НБЦ од 19. септембра 2006. године до 21. маја 2007. године и броји 22 епизоде.

Опис[уреди | уреди извор]

Ерик Богошен се придружио главној постави на почетку сезоне. Џулијан Николсон се придружила главној постави у епизоди "Права љубав", али ју је привремено напустила на крају сезоне.

Улоге[уреди | уреди извор]

Главне[уреди | уреди извор]

Епизодне[уреди | уреди извор]

Епизоде[уреди | уреди извор]

Бр. у
серији
Бр. у
сезони
Наслов Редитељ Сценариста Премијерно емитовање Продукцијски код
1121"Слепа тачка"Ноберто БарбаСинопсис: Чарли Рубин
Сценарио: Чарли Рубин и Ворен Лајт
19. септембар 2006. (2006-09-19)06001
У сезони премијерне епизоде, Детективи Горен и Иамес истражују смрт бившег кћерке амбасадора, који се нађе брутално убијен у њеном центру града. Када се у другом убиству појављују лоље сличности са серијским случајем убиства из прошлости, Горенов опуштени ментор, Децлан Гаге, стиже на територију теоријом да је убица исти који је Гаге разбио своју каријеру покушавајући да ухвати. Медјутим, када Горен добије помирења од убице након киднаповања Еамеса, Горен се бори да задржи контролу, а такође се суочава са могућношћу да његов ментор или неко други који му је близак можда узима Еамеса.
1132"Права љубав"Ноберто БарбаСинопсис: Дајана Сан
Сценарио: Дајана Сан и Ворен Лајт
26. септембар 2006. (2006-09-26)06004
Детективи Логан и Вхеелер истражују случај женског пластичног хирурга који је погинуо као последица несреће са мотоциклом. Очигледна несрећа се окреће када се мотор пронађе саботираном, али додатни докази воде тиму да схвати да је жртва имала незакониту везу с наставником средње школе сину. У почетку детективи верују да је љубоморни супруг највероватнији, али ускоро постају сумњичави за сина жртве Кеитх. У крајњем је уведен благи твист, само да би се утврдило да сви који су укључени у предмет имају разлога да изврше злочин. Питање је, ко? И зашто?
1143"Звук сирене"Френк ПринзиСинопсис: Џули Мартин
Сценарио: Џули Мартин и Ворен Лајт
3. октобар 2006. (2006-10-03)06005
Детективи Горен и Иамес истражују брутално убиство тинејџерке из Тхе Хамптонс, пронађене мртве у свом аутомобилу у Куеенсу након вечери забаве. Детективи истражују неугодне породичне односе о очају убијеног тинејџера, локалног полицајца који је морао да се бави са својом бунтовном ћерком, све време покушавајући да заштити своје најмлађе дете и његову умирућу жену. Упркос томе, откривање записа о мобителу ускоро ће одбацити истрагу тима у другом правцу, што их доводи до истраживања ожењеног шефа жртве, супруга супруга, који је дуго времена са жртвом одржавао ванбрачну аферу. Али када се појави још један претпостављени љубавник, њихова пажња се претвара у другачији извор, док отпор локалне полиције отежава истрагу. На крају је откривено да је очевид жртве, полицајац, убио је због стреса дивљих жртава жртве које је изазивало њену умирућу мајку која има рак. На крају, њен убица одлучује да убије Горена, а потом и себе, знајући да ако убије себе пре него што буде оптужен, његова супруга ће добити његову пензију. Горен успева да га разоружи, али пошто је ухапшен, он зграби официрски пиштољ и убија се пред полицијом и његовом ужаснутом породицом.
1154"Малтешки крст"Џим МекејЖаклин Рејнголд10. октобар 2006. (2006-10-10)06006
Детективи Логан и Вхеелер истражују када је ватрогасац избоден 22 пута и руши након што се успостави да се одвезе до ватрогасне станице. Настала истрага и саслушање покрећу их у тучу са ватрогасном службом, што доводи до саслушања пред комесаром за Логан и Вхеелер. Прича се враћа у борбу док Логан и Вилер преносе своју причу Поверенику, дајући перспективу борби и основним питањима између НИПД-а и ФДНИ-а. Претња се показује као црвена харинга и чини се да је злочин почињен од стране могућег поновљеног убице када се истовремено убије дванаест година раније. Поставља се питање о сексуалној оријентацији жртве, након чега следи званична истрага и тајна која укључује његову жену, колега и злочин из мржње, неко други који је признао годинама раније.
1165"Лоши момци"Френк ПринзиСинопсис: Стефани Сенгупта
Сценарио: Џули Мартин, Стефани Сенгупта и Ворен Лајт
17. октобар 2006. (2006-10-17)06003
Детективи Горен и Еамес истражују позив од 911 коју је направио син богатог и истакнутог историчара, наводећи оператеру 911 да се његови родитељи не пробуде. Детективи стижу и пронађу да је човек отрован, а његова супруга се још увек држи свог леша. У почетку, смрт је несрећа, док Горен и Еамес не изгледају испод површине. Прво гледају на баштованог, са којим је жена варао. Али он је био очишћен због многобројних других послова са супругама својих клијената током тог периода. Онда се прст претвори у жену жртве која иде у ментално срушење. Њен зет и свекар (који га мрзе због своје прошлости) очистити је тврдећи да не може остати чист довољно дуго да пролази кроз овако озбиљне планове. Прст сумње ускоро указује на брата жртве, неодговорног човека који је стално био без новца, на ивици губитка свега и који је недавно прекинут од свог сина. Међутим, када се такође пронађе мртав, детективи усмеравају своју пажњу на жене двије жене, које су имале више разлога да желе браћу да буду мртви.
1176"Лакрдија"Кристин МурСинопсис: Ђина Ђонфридо
Сценарио: Ђина Ђонфридо и Ворен Лајт
31. октобар 2006. (2006-10-31)06007
Детективи Горен и Еамес путују у Вијетнам како би вратили осумњиченог у Нев Иорк за суђење, који је признао дуго нерешено убиство краљице за дјецу. Ипак, Горен сматра да је признање осумњиченог превише предвидљиво, иако спомиње чињенице које су познате само полицији и најближој породици детета. Истрага открива да је мајка мртвог детета, њихова суседа суседа (која зарађује новац од убиства са неколико књига), као и сина суседа суседа, имали могући мотив за убиство. Такође је откривено да је првобитну истрагу, четрнаест година раније, пробудио истраживач новинара. Додавање у драму је нови АДА који потискује брзу резолуцију у дуго хладан случај.
1187"Државна граница"Бил Л. НортонСинопсис: Ђина Ђонфридо
Сценарио: Ђина Ђонфридо и Ворен Лајт
7. новембар 2006. (2006-11-07)06002
Детективи Логан и Вхеелер истражују када истакнути музички продуцент умре испред његовог студијског снимања, који је очито убио пијан возач. Прво, детективи верују да је жртва можда убијена из разлога везаних за његову каријеру, али ускоро почињу да сумњају да је то због романтичне везе. Како се истрага наставља, пословни партнери, незадовољни клијенти и блиски пријатељи су сви осумњичени са различитим мотивима. Листа осумњичених укључује социјално амбициозног младог пјевача који можда има аферу са жртвом, њеним љубоморним супругом, ексцентричним избацивачем који тежи да буде рапова звезда и несвакидашњег власника ноћног клуба. Коначно, капетан Росс почиње да се ближи погледу унутар случаја преко вероватних осумњичених док тим не покрене нит за врло мало вероватну.
1198"Рат у кући"Дарнел МартинСинопсис: Дајана Сан
Сценарио: Џули Мартин, Дајана Сан и Ворен Лајт
14. новембар 2006. (2006-11-14)06009
Детективи Горен и Еамес су позвани да истраже када нестане кћерка првог заменика комесара НИПД на празничном одмору. Истрага се окреће на горе када су млада жена, војник и ратни ветеран у Ираку откривени убијени и бачени у усамљеном мјесту. Изгледа да је њено убиство повезано са терором док детективи не гледају испод површине. У међувремену, Горен се бори са личном кризом када је његова болесна мајка Францес (коју видимо први пут у серији) у болници лијечена због рака и параноичног понашања, што га чини да изгуби свој темперамент и има евентуално испаравање испред детектива Иамеса и капетана Росса.
1209"Разбијачи"Константин МакрисСинопсис: Чарли Рубин
Сценарио: Чарли Рубин и Ворен Лајт
21. новембар 2006. (2006-11-21)06008
Када се пронађе тело бивше тинејџерке Алвин Стевенса који је сахрањен у Поттеровом пољу, Логан и Вхеелер покушавају да сазнају ко би имао мотив да убије младог човека који се Вилерова генерација љубазно сјећа као љубазног геике Скатера. Њихова истрага ускоро их води до DVD-а, албанске мафије и друге дјечје звезде која се никада није преселила у живот.
12110"Жалозна Врба"Том ДиСилоСинопсис: Стефани Сенгупта
Сценарио: Стефани Сенгупта и Ворен Лајт
28. новембар 2006. (2006-11-28)06010
После популарног улога Виллов киднапован је током преноса уживо, Логан и Вхеелер истражују злочин који сумњају да су се икада десили. Док покушавају да прате стварне идентитете Виллова, њеног дечка Холдена и киднапера, неко упали анте тражећи онлине откуп за пар, захтевајући да фанови оду на веб страницу да би спасили дуо. Истрага се окреће када некадашњи ученик из Холдена дели сценарио о њему који је писао о киднаповању у кибернетичком окружењу, који је бескрајно сличан саговору 17.
12211"Светски вашар"Стив ШилСинопсис: Жаклин Рејнгод
Сценарио: Џули Мартин, Жаклин Рејнголд и Ворен Лајт
2. јануар 2007. (2007-01-02)06012
Детективи Логан и Вхеелер истражују убиство младог пакистанско-америчког студенткиње, која је пронађена убијена испред Унисфери , што изазива расно насиље између њене породице и њеног дечака из италијанско-америчких земаља . Током истраге, Логан и Вхеелер сазнају да је жртва имала страствен, срдачан однос са својим дечком, јер је била трудна са дјететом и жељела се удати за њега. Нажалост, њени родитељи већ су планирали уговорени брак из етничких разлога, а мајка дечака порицала је своје породично порекло и није желела да њен син буде присиљен да ступи у брак с неким из иностранства. У почетку, детективи постављају питање човеку кога је тајно давао, као и његови родитељи и његови сродници који не одобравају жртве, све док не пронађу културну и психолошку компоненту која је од пресудног значаја за стварање непробојног случаја заједно, јер случај може ићи ван расе и постати питање породичне части.
12312"Повластица"Џен де СегонзекВорен Лајт, Џули Мартин и Сајбан Бајерн О'Конор9. јануар 2007. (2007-01-09)06013
Детективи Горен и Еамес истражују када се новинар и њен датум, који предаје јогу, пронађу брутално убијена у њеном стану. Док се упуштају у случај, откривају да је једна од жртава унука истакнуте богате друштвене заједнице, бедридден са болестима, и бивши члан аристократске породице из Њујорка. Горен и Еамес нули су у ожењеног оца 18-месечне ћерке жртве, али док копају дубље, детективи утврђују да ли је злочин повезан са дубоко укорењеним породичним проблемима, како прошлости, тако и садашњости.
12413"Албатрос"Френк ПринзиСинопсис: Марша Хорман
Сценарио: Марша Хорман и Ворен Лајт
6. фебруар 2007. (2007-02-06)06011
Детективи Горен и Еамес истражују смрт једног поштованог судије убијеног током историјског поновног убеђивања духа Бурр-Хамилтон испред капетана Росса. Током истраге, Горен и Еамес претварају своје сумње на судијског дуелинг партнера, истакнутог политичара, корумпираног, женског мужа, који је ожењен кандидатом за наредне изборе за градоначелнике Њујорка. Иако овај човек није у потпуности елиминисан као осумњичени, он нуди алиби који откривају да је он стварна мета хитове. Док су још дубље и дубље у злочин, Горен и Еамес пролазе кроз вјероватне осумњичене док не покрену нит за врло мало вероватну.
12514"Репер"Џим МекејСинопсис: Чарлс Кипс
Сценарио: Чарлс Кипс и Ворен Лајт
13. фебруар 2007. (2007-02-13)06014
Детективи Логан и Вхеелер истражују убиство младог хип-хоп умјетника, пуцали на смрт док су напустили радио станицу након завршетка интервјуа и дебитовања његове најновије хит песме. Током истраге детективи сазнају да је жртва охрабрила своје фанове да пријављују злочине када су чули за њих. Касније су интервјуисали једног сведока на сцени који их открива да је тајни детектив чији је задатак специјализован за злочине у раповом свету. Такође их упозорава да гледају себе. Затим Логан и Вхеелер одлуче да се удруже са мушкарцем, али када почне да их помаже, сведоци се мртви. Када случај постане сложенији, пар почиње да сумња да њихов нови колега ради на погрешној страни закона.
12615"Братовљев старатељ"Кен ГиротиСинопсис: Марша Хорман
Сценарио: Марша Хорман и Ворен Лајт
20. фебруар 2007. (2007-02-20)06015
Детективи Горен и Иамес истражују случај познате супруге телевизијске куће, пронађени убијени након скупа. У почетку, изгледа да је убиство повезано покушај уцјене. Даља истрага доводи их до откривања мистериозног DVD-а, и сјебаног односа између телевизијског и хустлер-а који је могао допринијети злочину. У међувремену, Горен сматра да је његова истрага отежана личним питањима везана за његову болесну мајку, која је у критичном стању, као и појаву Френка, његовог помилованог брата, који има проблем са дрогом.
12716"Тридесет"Андреј Белгрејдер и Џин де СегонзекСинопсис: Чарли Рубин
Сценарио: Чарли Рубин и Ворен Лајт
27. фебруар 2007. (2007-02-27)06016
Детективи Логан и Вхеелер истражују када је Јосх Лемле, репортер који је подржао Логана након што је раније био прогнан, раније долази у мајстор случаја да извијести о сопственом убиству. Логан се слаже да помогне свом пријатељу да сазна ко је користио полонијум-210 да га отрује, али Лемле нерадо да открије целу причу Логану, јер није све лепо. И Хазмат и ФБИ се укључују док се претрес претвара широм града, а градоначелник и Хомеланд Сецурити желе одговоре.
12817"Играчи"Том ДиСилоСинопсис: Питер Блонер
Сценарио: Питер Блонер и Ворен Лајт
27. март 2007. (2007-03-27)06018
Детективи Логан и Вхеелер истражују убиство судијског сина, пронађеног убијеног, убрзо након што је осуђен на суду осумњичени уметник Цалвин "Апокалипто" Лисцомб. У почетку, детективи претварају сумњу у окружење музичара, али убрзо схвате да злочин може имати више везе са блиским односима жртве, укључујући и сина најбољег пријатеља судије, само да утврди да је неко ко је оставио можда имао убијен због освете. У међувремену, Вхеелер сазнаје да је њен дуго изгубљени отац и даље жив, и да може бити укључен у неке сјајне пословне праксе.
12918"Пригушивач"Дин ВајтСинопсис: Меригрејс О'Шеј
Сценарио: Меригрејс О'Шеј и Ворен Лајт
3. април 2007. (2007-04-03)06017
Детективи Горен и Иамес истражују убиство уваженог хирурга уха који је пронађен у његовој канцеларији. Током истраге, Горен и Еамес сазнају да је жртва сведочила у случају противправног кохлеарног импланта и припадника радикалне глухе заједнице. Детективи ускоро обраћају пажњу другом лекару који је имплантирао овај електронски уређај на бебу, која је погодила инфекцију и умрла као резултат операције. Иако овај доктор није у потпуности елиминисан као осумњичени, он нуди алиби који подстичу Горена и удруже се са детективом који тумачи за наглушивање, јер покушавају да дођу до дна случаја у којем нико не изгледа спремни да комуницирају с њима.
13019"Космонаут"Мајкл СмитСинопсис: Сајбан Бајерн О'Конор
Сценарио: Џули Мартин, Сајбан Бајерн О'Конор и Ворен Лајт
1. мај 2007. (2007-05-01)06019
Детективи Горен и Иамес истражују смрт женског астронаута који је пронађен убијен у њеној хотелској соби ујутро на конференцији за новинаре како би промовисао предстојеће лансирање шатла. Истрага води Горен и Еамес на љубоморног колегу, њеног команданта летилице и њеног тренера летења. Када је потенцијални љубавни троугао изгледало као објашњење, Горен и Еамес су се питали да ли се може кривити спољашњи утицај.
13120"Направа"Дарнел МартинСинопсис: Брант Енгелштајн
Сценарио: Џули Мартин и Ворен Лајт
8. мај 2007. (2007-05-08)06020
Жена која се удала за милијарду милијарди долара умрла под мистериозним околностима убрзо након што је њен син умро. Детективи Логан и Вхеелер истражују када се одрасли син бившег стриптизета/модела и познати отац милијардера пронађе мртав од прекомерне дозе метадона/анти-депресије током снимања емисије стварности. Случај се испоставља да има неколико рупа када умре мајка жртве, што доводи оба детектива да се плаше сигурности своје бебе кад верују да је неко узимао дете.
13221"Крај игре"Џин де СегонзекСинопсис: Кејт Рорик, Џули Мартин и Ворен Лајт
Сценарио: Кејт Рорик и Ворен Лајт
14. мај 2007. (2007-05-14)06021
Као затвореник за смртну казну Марк Форд Бради се приближава крају, он тражи да види детектива Горена у нади да ће продужити своју казну и довести га до скривених књига који кроникују нерешене случајеве и жртве. Када Детективи Еамес и Горен откривају идентитете жена и жртава у Брадиевим књигама, наишли су на познату слику: то је Горенова мајка, Францес. Помоћу свог старијег брата Франк, Горен сазнаје узнемирујућу тајну о својој мајци и њеној вези са Брадијем, укључујући и вријеме проведено заједно заједно девет месеци пре него што је рођен Горен. Горенова мајка умире у болници, а његов могући отац се погуби, исте недеље.
13322"Обнова"Ноберто БарбаСинопсис: Жаклин Рејнголд
Сценарио: Жаклин Рејнголд и Ворен Лајт
21. мај 2007. (2007-05-21)06022
Полицијски регрут који је проглашен херојом након разбијања пљачке бодега пронађен је убрзо након тога. Детективи Логан и Вхеелер првобитно сумњају да то има везе са хероином регрута, али онда откривају да је његова девојка изненада нестала. У међувремену, Детектив Логан одлази на састанак са лепом женом коју је упознао из своје зграде, али се приближава случају када га издржава на други датум и налази се у близини. Детектив Вхеелер се зове у иностранству да надгледа прошлост случаја на којој је радила, док је са заједничком радном групом, а детектив Еамес покушава да помогне.


Напомена[уреди | уреди извор]