Стадион Федеративо Рејна дел Сисне

С Википедије, слободне енциклопедије
Стадион Федеративо Рејна дел Сисне
(Estadio Alejandro Serrano Aguilar)
Федеративо Рејна дел Сисне
МестоЛоха
Еквадор Еквадор
Отворен7. септембар 1980. год.; пре 43 године (1980-09-07)
Капацитет14.935
Подлогатрава
Димензије105 x 68 m
Корисници
Универзитетска спортска лига Лоха
Спортски клуб Италија (Фудбалски клуб)
Друштвено-спортски клуб града Лоха

Стадион Федеративо Рејна дел Сисне (шп. Estadio Federativo Reina del Cisne је фудбалски стадион у Лохи, Еквадор. Стадион је свечано отворен 7. септембра 1980. Углавном се користи за фудбалске утакмице, а фудбалски клуб Либертад, тим из еквадорске фудбалске серије Б, игра као домаћин. Капацитет стадиона је 14.935 гледалаца.[1]

Историја[уреди | уреди извор]

Поглед са улаза

Што се тиче спортских такмичења, овај стадион је био домаћин на републичком нивоу.

Стадион игра важну улогу у локалном фудбалу, пошто су клубови Лоха, Универзитетска спортска лига Лоха, Спортски клуб Италија (Фудбалски клуб), Друштвено-спортски клуб града Лоха, ЈВК Футбол клуб, Лоха Футбол клуб, Борусиа и Либертад Футбол клуб некада играли и/или играју на овој локацији.

Овај стадион је место одржавања различитих спортских догађаја на покрајинском и локалном нивоу, као и позорница за разне културне догађаје, посебно музичке концерте (који се одржавају и у Колосеуму Сантјаго Фернандез Гарсија у Лохи).

Савезни стадион града Лохе, од 5. октобра 2005. године, променио је назив и преименован је у „Краљица лабуда“, одлуком Директоријума Спортског савеза Лоха (ФДЛ), субјекта који управља бином. Ова резолуција, усвојена договором, објављена је пред више од две хиљаде људи, 5. октобра 2005. године.

Референце[уреди | уреди извор]

  1. ^ „Светски стадиони”. Архивирано из оригинала 14. 02. 2021. г. Приступљено 29. 09. 2022. 

Спољашње везе[уреди | уреди извор]