Тамагочи

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу
Tamagotchi Connexion V1 (верзија за европско тржиште)

Тамагочи (јап. たまごっち, Tamagotchi) је дигитални љубимац кога је 1996. направио Аки Маита и продао компанији Bandai. Тамагочи се налази у малом и простом рачунару у облику јајета. Три дугмета (A, B и C) дозвољавају кориснику да одабере и изводи активности, укључујући:

  • храњење Тамагочија храном или ужином
  • играње игре са Тамагочијем
  • чишћење за Тамагочијевим изметом.
  • проверавање броја година, нивоа дисциплине, глади и среће.

Тачно порекло за име Тамагочи није познато, мада је вероватно сложеница речи "tamago", која значи „јаје“ и "tomodachi", која значи „пријатељ“, или је комбинација речи "tamago" и "chi", која значи „слатко“ или „умиљато“.

Тамагочи издања[уреди]

Остале Тамагочи игре[уреди]

Гејм бој[уреди]

Прва игра за Нинтендов Гејм бој издата је симултано у Јапану и Сједињеним Државама. Тамагочи ('Game de Hakken!! Tamagotchi' у Јапану) одговара првим двема генерацијама оригиналних Тамагочи дигиталних љубимаца и има сличан начин игре. Друга игра ('Game de Hakken!! Tamagotchi 2', издата само у Јапану) садржи и ликове из Mori и Umi (Шума и Океан) Тамагочија, а трећа игра ('Game de Hakken!! Tamagotchi Osucchi to Mesucchi', издата само у Јапану) базирана је на ликовима Osutchi и Mesutchi.

Нинтендо ДС[уреди]

Tamagotchi Connection: Corner Shop ('Tamagotchi no Puchi Puchi Omisechi' у Јапану) је симулаторска игра у којој играч мора да ради у разним продавницама како би добио Гочи поене. Ово је прва игра базирана на Тамагочију у којој фокус није на бризи за виртуалним љубимцем, већ на Тамагочију који ради у разним продавницама, играјући мини-игре које помажу купцима. Наставак ове игре, "Tamagotchi Connection: Corner Shop 2" ('Tamagotchi no Puchi Puchi Omisecchi Gohi-kini' у Јапану), садржи различите или побољшане продавнице и преко 100 типова Тамагочија за интеракцију. Играчи се опет удружују са својим Тамагочијем како би служили својим купцима, уместо што брину за Тамагочија и помажу му да порасте. У овој игри, уз помоћ зарађених Гочи поена, Тамагочи може да се нахрани и обуче, а може и да купује украсе за своју кућу. Како се поени скупљају, нове продавнице се откључавају.

Wii[уреди]

Игра за Wii конзолу названа Tamagotchi's Sparking President издата је само у Јапану, али планира се да буде издата и у САД под називом Tamagotchi: Party On!.

Спољашње везе[уреди]

Спољашње везе[уреди]