Пређи на садржај

ФК Хајдук Бешка

С Википедије, слободне енциклопедије
ФК Хајдук Бешка
Пуно имеФудбалски клуб Хајдук Бешка
Основан1926.
СтадионСтадион ФК Хајдук Бешка, Бешка
Капацитет300
ПредседникТемуновић Новица
ЛигаНовосадско - сремска лига

ФК Хајдук Бешка је фудбалски клуб из Бешке, Општина Инђија. Тренутно се такмичи у Новосадско-сремској лиги, четвртом такмичарском нивоу српског фудбала.

Историја[уреди | уреди извор]

Основан је 26. јуна 1926. године. Оснивачи клуба су били Мирко Обрадовић, Ђорђе Тривановић, Душан Томић, Радивој Божић, Светозар Петровић, Бошко Бута, Богдан Томић и Невенка Груловић, а први председник је био Мирко Обрадовић.

До Другог светског рата клуб се није такмичио у званичним лигама, већ су игране само пријатељске утакмице. Прва фудбалска утакмица у Бешки је одиграна 29. јуна 1926. против ФК „Стражилово“ из Сремских Карловаца. Након рата, клуб се почео такмичити од 1946. године у првенству среског фудбалског одбора Стара Пазова. Од такмичарске 1957/58. године Хајдук угра у Новосадском подсавезу. Највећи успех у историји клуб је остварио такмичарске 1976/77. године када је без пораза освојио прво место у Новосадској лиги, а у квалификацијама за улазак у Војвођанску лигу елиминисао ФК „ЛСК“ Лаћарак. ФК „Хајдук“ се три године такмичио у Војвођанској лиги, да би потом, са више или мање успеха, играо у Новосадско-сремској зони.

Од 1990. године клуб се такмичи у петом рангу такмичења, Новосадској лиги. Одлуком Председништва ФС Војводине клуб је 1990. године пребачен у Сремску лигу. Након неколико сезона успона и падова, од Друге сремске лиге – група исток до Друге војвођанске лиге – југ, клуб се тренутно такмичи у петом рангу такмичења, Сремској лиги.

Садашњи председник клуба је Темуновић Новица, а поред њега чланови Управног одбора су Милићевић Зоран,Свирчевић Дејан и Милан Батало, a генерални cекретар клуба је Боривој Голубовић.

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]