Пређи на садржај

Фантастична четворка: Први кораци

С Википедије, слободне енциклопедије
Фантастична четворка: Први кораци
Званични лого
Изворни насловThe Fantastic Four: First Steps
РежијаМет Шекман
СценариоЏеф Каплан
Ијан Спрингер
Џош Фридман
Камерон Сквајерс
Ерик Пирсон
Питер Камерон
ПродуцентКевин Фајги
Темељи се наФантастична четворка
(Стен Ли и Џек Кирби)
Главне улогеПедро Паскал
Ванеса Кирби
Џозеф Квин
Ебон Мос-Бакрак
Џулија Гарнер
Ралф Ајнесон
МузикаМајкл Ђакино
Директор
фотографије
Џес Хол
Продуцентска
кућа
Marvel Studios
ДистрибутерWalt Disney Studios Motion Pictures
Година2025.
Земља САД
Језикенглески
Веб-сајтwww.marvel.com/movies/fantastic-four
IMDb веза

Фантастична четворка: Први кораци (енгл. The Fantastic Four: First Steps) је предстојећи амерички суперхеројски филм из 2025. године, заснован на суперхеројском тиму Фантастична четворка из Марвеловоих стрипова. Планирано је да буде 37. филм Марвеловог филмског универзума. Филм је режирао Мет Шекман, према сценарију који су написали Џеф Каплан, Ијан Спрингер, Џош Фридман, Камерон Сквајерс, Ерик Пирсон и Питер Камерон, док главне улоге тумаче Педро Паскал, Ванеса Кирби, Џозеф Квин, Ебон Мос-Бакрак, Џулија Гарнер и Ралф Ајнесон.

Студио 20th Century Fox је почео да ради на новом филму о Фантастичној четворки након неуспеха филма Фантастична четворка (2015). Након што је овај студио купио Disney у марту 2019, контрола над франшизом је пренета на Marvel Studios, а нови филм је најављен тог јула. Џон Вотс је постављен за редитеља у децембру 2020, али је напустио пројекат у априлу 2022. године. Шекман га је заменио тог септембра када су Каплан и Спрингер почели рад на сценарију. Кастинг је одржан почетком 2023. и Фридман се придружио да преправи сценарио до тог марта, а придружили су му се и Сквајерс и Камерон. Студио је желео да исприча нову причу са Фантастичном четворком, уместо да поново прикаже како је тим формиран. Пирсон се придружио како би дорадио сценарио до средине фебруара 2024, када је најављена главна глумачка постава, а додатни кастинг је одржан у наредним месецима. Снимање је почело крајем јула 2024. у Лондону.

Филм ће изаћи 25. јула 2025. године.[1]

Глумац Улога
Педро Паскал Рид Ричардс / Господин Фантастични
Ванеса Кирби Сју Сторм / Невидљива Жена
Џозеф Квин Џони Сторм / Људска Бакља
Ебон Мос-Бакрак Бен Грим / Створ
Џулија Гарнер Шала-Бал / Сребрни Летач
Ралф Ајнесон Галактус
Пол Волтер Хаузер
Џон Малкович
Наташа Лион

Референце

[уреди | уреди извор]
  1. ^ Grobar, Matt; D'Alessandro, Anthony (27. 7. 2024). „'The Fantastic Four: First Steps' Unveiled As Official Title Of Marvel Pic; Core Four Will Appear In Next Two Avengers' Movies – Comic-Con”. Deadline Hollywood. Архивирано из оригинала 28. 7. 2024. г. Приступљено 28. 7. 2024. 

Спољашње везе

[уреди | уреди извор]