DnD

С Википедије, слободне енциклопедије
DnD
Друга именаD'n'D
DnD Карић
Активни период1997—данас
Оснивање1997. год.; пре 24 године (1997) (Београд)
Жанр(ови)поп, денс, ритам и блуз, хип хоп
Издавачке кућеПГП-РТС, БК саунд, РТВ БК телеком
Садашњи члановиДаница Дана Карић
Данијела Д. Карић
Дискографија
Најновији албумЗемља и со (2004)

DnD (понекад стилизовано D'n'D; ч. „де-ен-де”), такође познат и као DnD Карић, српски је поп музички дуо основан 1997. године и популаран у Србији раних 2000-их. Чине га сестре Даница и Данијела Карић, које имају и самосталних издања — као соло певачице. До сада су као чланице групе издале три албума и један ЕП, а најавиле су и четврти албум са поновљеним извођењима 20 одабраних хитова и једном новом нумером[1] (представиле су га песмом Волим када смо дуго заједно,[2] четвртом песмом са албума-првенца који носи назив групе и издат је 1999. за ПГП-РТС). На фестивалу Сунчане скале 2001. су извеле песму Марија и песму Само иди.[3][4]

Хитови групе DnD су Србијо мајко (најпопуларнија њихова песма),[5] Земља и со, Изабери, Мобиклик, Можда, Марија (Марија, реци ми; на Јутјубу њихова најслушанија песма), Тамо где си ти, Кровови и облаци, Позвонићеш, Детектор лажи, Очи ми се промене итд. Имају око 20 спотова.

Песме са спотовима Мобиклик и Мобтел снимиле су за промоцију компаније Мобтел, чији је већински власник била породица Карић. Ове две песме су уврштене на DnD-ов други албум, Кровови и облаци, издат 2001. за БК саунд; овај албум је био поклон за прву картицу мобилне телефоније у Србији.

Дискографија[уреди | уреди извор]

Алубми
ЕП
  • Детектор лажи (2003, РТВ БК телеком)

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]