Medal of Honor: Underground

Из Википедије, слободне енциклопедије
Medal of Honor: Underground
600px-Medal of Honor - Underground.jpg
Medal of Honor: Underground
Девелопер(и) DreamWorks Interactive (PS), Rebellion (GBA)
Издавач(и) Electronic Arts, Destination Software
Платформе PlayStation, Game Boy Advance
Излазак 27. октобар 2000. године, 25. новембар 2002.
Жанр(ови) FPS
Модификације За једног играча, за више играча
Медијум(и) 1 CD-ROM

Medal of Honor: Underground је директни наставак рачунарске игре Medal of Honor. У овој игри играч је у улози Манон Батист, Францускиње која је члан покрета отпора и која је у првој игри била један од надређених. Радња игре се дешава пре радње прве игре када САД још увек нису ушле у рат. Како радња напредује Манон регрутује ОСС. Као члан ове организације она извршава многе мисије у Европи и Африци.

Игра је првобитно објављена за PlayStation конзоле 27. октобра 2000. године. Развио ју је DreamWorks Interactive студио, а издала компанија Electronic Arts. Игра је такође издата за Game Boy Advance 25. новембра 2002. године. Спада у жанр пуцачина у првом лицу. Игру је за ову платформу развио Rebellion, а објавио ју је Destination Software Inc.

Игра[уреди]

Игра је слична као и претходни наставак по питању гејмплеја са додатком нових наоружања, као што су Стенов аутомат и ракетни бацач тј. зоља. Новитет је и фотоапарат, који Манон носи док је прерушена у немачког фотографа, притом са истим може усликати одређене документе и одвући пажњу стражарима. Такође локације су доста веће и живописније.

Прича[уреди]

Прича се састоји од седам епизода и једне бонус епизоде. Овде ћемо размотрити само главну причу:

  • Играч је стављен у улогу Манон Батист, младе францускиње која је мирно живела у Паризу са братом Жаком док није избио рат. Оснива се покрет отпора чији члан је и Манонин брат. Прихвата задатак да помогне брату у крађи камиона са муницијом и оружјем од стране окупатора, међутим Манон успева да се извуче за разлику од брата који је убијен у камиону од стране Вишијевске. Манон уз помоћ неколико братових пријатеља, међу којима је и Фабрис Делакроа, бежи из Француске и упознаје пуковника Харгрова, који јој нуди да се учлани у ОСС, дајући јој прилику да настави борбу против Нациста. Надређени јој је капетан Тед Аубрик Она прихвата и отискује се у следећих неколико мисија:
  • Шпијунажа у Северној Африци у области Казабланке;
  • Саботажа топова у Грчкој на острву Крит;
  • Истраживање Химлерове СС дивизије у близини Вевелсбурга;
  • Спасавање пилота у манастиру Монте Касино;
  • Саботажа Фау 1 бомби у фабрици у Немачкој;
  • Повратак у Француску током ослобођења.

Током ослобађања Париза, успева да нанесе велики ударац Вишијевској полицији и успева да онеспособи железницу. Својим акцијама, Манон освећује смрт свог брата. Одлучује да настави да се бори до краја рата. Као и у претходном наставку компетирањем игре играч добија медаљу части.

Оцене[уреди]

Часопис ИГН је игру оценио са 9.0.

Спољашње везе[уреди]