Srećno, Čarli

Из Википедије, слободне енциклопедије
Srećno, Čarli
Good luck Charlie logo.png
Žanr Tinejdžerska serija
Država porekla Sjedinjene Američke Države
Jezik(ci) engleski
Produkcija
Dužina trajanja 23 minute
Emitovanje
Premijerno na Dizni kanal
Format slike 16:9

Srećno, Čarli (engl. Good Luck Charlie) je američka tinejdžerska serija. Govori o porodici koja se privikava na novu bebu, Čarli.

Opis serije[уреди]

Serija pokazuje kako se vaspitava jedno dete koje raste među ludom porodicom. Tedi snima video-dnevnike koje će kasnije gledati Čarli. Zapravo, ona pokazuje Čarli kako je odrastala. U porodici Dankan uvek se nešto šašavo dešava.Kreatori serije su želeli da naprave emisiju koju će prosto zavoleti cela porodica, a ne samo deca. Prvo su želeli da se serija zove "Teddy", ali su ipak odlučili da se serija zove "Good Luck, Charlie".

Likovi[уреди]

Tedi[уреди]

Tedi Dankan (Bridžit Mendler) je glavna uloga. Tedi je jako lepa,pametna i duhovita. Ona se jako trudi da te osobine prenese na Čarli. Za Čarli snima videodnevnike, i u njima snima događaje u kući i daje savete, a na kraju obično kaže "Srećno, Čarli".Ima najbolju drugaricu Ajvi koja takodje ume da bude veoma smešna i duhovita.Takodje,dečka Spensera,kasnije joj je postao dečko jer je prvobitno želela da dobije taj prvi poljubac od njega.Svaki veći dogadjaj ozvaniči videodnevnikom koji je pomenut,mada često u kadar upadne neki član porodice Dankan i napravi neku smešnu scenu.Tedi je jako zanimljiva osoba i puno voli svoju porodicu(koja joj često ide na živce).

Pi Džej[уреди]

Pi Džej Dankan (Džejson Doli) je najstarije dete porodice Dankan. Iako je on najstariji, ponaša se veoma detinjasto. Nije baš najbistriji,ali je dobar i jako je smešen.Voli da svira električnu gitaru,a kada to radi,obično je sa svojim najboljim drugom Emetom koji svira bubnjeve.Pi Džej voli brze i vesele pesme,te njih uvek svira.On je u početku živeo sa ostatkom Dankanovih u kući,ali se onda preselio kod Emeta i živeo sa njim,nakon toga je i dalje provodio dosta vremena u svojoj staroj kući.U četvrtoj sezoni se upisao na koledž kuvanja, jer je prvobitni napustio.Kuvanje je njegova strast.Imao je devojku Skajler,s kojom je Spenser prevario Tedi pre toga,ali se ona odselila u Njujork pa su raskinuli.U poslednjoj sezoni je sreće opet,i postaje njen dečko po drugi put.

Ejmi[уреди]

Ejmi Dankan (Li-Alin Bejker) je majka Pi Džeja, Tedi, Gejba, Čarli i Tobija. Ona je oduvek želela postati glumica.Stalno govori deci kako joj je bilo u srednjoj školi i koledžu, a to svima ide na živce. Jako želi biti na TV-u, a kada Tedi dobije tu "čast" onda stalno pokušava upasti u ulogu ili ispred kamere.

Gejb[уреди]

Gejb Dankan (Bredli Stiven Peri) je srednje dete Dankanovih. On voli da igra igrice. Ne podnosi gospođu Dabni koja je njihova komšinica i on njoj radi razne nestašluke.

Bob[уреди]

Bob Vilijam Dankan (Erik Alan Krejmer) je otac Dankanovih. Ponekad može biti jako smešan.Radi kao istrebljivač buba u "Bobovi bube nestanite".

Čarli[уреди]

Čarli Dankan (Mia Taleriko) je pretposlednje dete Dankanovih. Njeno pravo ime je Šarlot. Poslednje dete je Tobi, ali pošto se on rodio u trećoj sezoni on je sporedan lik. Čarli više priča u trećoj sezoni. Rano je naučila da hoda. Čarli i Tobi dele isti rođendan. Ona ne voli Tobija jer misli da joj Ejmi i Bob zbog njega ne daju puno pažnje.

Pored ovih likova ima mnogo sporednih.

Spoljašnje veze[уреди]