Трећа Србија — Богата Србија — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
мНема описа измене
Ред 47: Ред 47:
| напомена =
| напомена =
}}
}}
'''Трећа Србија - Богата Србија''' je [[Политичка партија|политичка странка]] у [[Србија|Србији]]. Настала је [[2015]]. године припајањем удружења Трећа Србија странци [[Богата Србија]] која је регистрована [[2011]]. године.
'''Трећа Србија - Богата Србија''' je [[Политичка партија|политичка странка]] у [[Србија|Србији]]. Настала је [[2015]]. године припајањем организације Трећа Србија странци [[Богата Србија]] која је регистрована [[2011]]. године.


Трећа Србија деловала је од [[2012]]. до [[2015]]. године као [[удружење грађана]]. Удружење Трећа Србија настало је [[2012]]. године издвајањем из Покрета за живот — ''[[Српски сабор Двери|Двери]]'', а оснивачка/изборна скупштина одржана је [[13. октобар|13. октобра]] [[2013]]. у [[Београд]]у.
Трећа Србија деловала је од [[2012]]. до [[2015]]. године као [[удружење грађана]], а настало је на оснивачкој/изборној скупштини одржаној [[13. октобар|13. октобра]] [[2013]]. у [[Београд]]у, издвајањем из Покрета за живот — ''[[Српски сабор Двери|Двери]].''


За првог председника странке изабран је [[Александар Протић]], који је био члан и продуцент музичке групе ''[[Београдски синдикат]]'', а за његовог заменика [[Мирослав Паровић]] (тада шеф одборничке групе ''изабран са листе Покрет за живот Двери - Мирослав Паровић'' <u>у</u> Новом Саду), који је потом 22. марта 2014. на Генералној скупштини ове организације са 29 година изабран за другог председника Треће Србије као најмлађи лидер једне политичке партије у Србији.
За првог председника странке изабран је [[Александар Протић]], који је био члан и продуцент музичке групе ''[[Београдски синдикат]]'', а за његовог заменика [[Мирослав Паровић]],тада шеф одборничке групе ''изабран са листе Покрет за живот Двери - Мирослав Паровић'' <u>у</u> Новом Саду, који је потом 22. марта 2014. на Генералној скупштини ове организације са 29 година изабран за другог председника Треће Србије као најмлађи лидер једне политичке партије у Србији.


Први пут на изборе, изашла је у Земуну [[2. јун]]а 2013. године, и на свом првом одмеравању политичке снаге освојила око 2% гласова. [[Избори за народне посланике Републике Србије 2014.|Избори 2014.]] први су парламентарни избори на којима је ова странка учествовала самостално. Од тада до данас учествује активно у политичком животу Србије.
Први пут на изборе, изашла је у Земуну [[2. јун]]а 2013. године, и на свом првом одмеравању политичке снаге освојила око 2% гласова. [[Избори за народне посланике Републике Србије 2014.|Избори 2014.]] први су парламентарни избори на којима је ова странка учествовала самостално. Од тада до данас учествује активно у политичком животу Србије.


Јула 2015. Мирослав Паровић као председник Треће Србије - Богате Србије користећи овлашћења [http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:556142-Treca-Srbija-Troje-iskljuceno-iz-stranke-rusili-vladajucu-vecinu искључује из партије генералног секретара са којим одлази неколицина чланова].
Услед потребе за прилагођавањем савременим трендовима у европској политици [http://slobodarski.rs/2016/12/17/treca-srbija-prerasla-u-narodni-slobodarski-pokret/ одлуком органа партије 17. децембра 2016.] донете су одлуке о промени начина унутрашњег организовања, када је прерасла у Народни слободарски покрет. Термин "Трећа Србија" задржан је као назив политичке платформе Народног слободарског покрета. {{клица-политика}}

Услед потребе за прилагођавањем савременим трендовима у европској политици [http://slobodarski.rs/2016/12/17/treca-srbija-prerasla-u-narodni-slobodarski-pokret/ одлуком органа партије 17. децембра 2016.] донете су одлуке о промени начина унутрашњег организовања, када је прерасла у Народни слободарски покрет. Термин "Трећа Србија" задржан је као назив политичке платформе Народног слободарског покрета.{{клица-политика}}


[[Категорија:Политички покрети у Србији]]
[[Категорија:Политички покрети у Србији]]

Верзија на датум 17. фебруар 2017. у 18:43

Шаблон:Политичка партија 4 Трећа Србија - Богата Србија je политичка странка у Србији. Настала је 2015. године припајањем организације Трећа Србија странци Богата Србија која је регистрована 2011. године.

Трећа Србија деловала је од 2012. до 2015. године као удружење грађана, а настало је на оснивачкој/изборној скупштини одржаној 13. октобра 2013. у Београду, издвајањем из Покрета за живот — Двери.

За првог председника странке изабран је Александар Протић, који је био члан и продуцент музичке групе Београдски синдикат, а за његовог заменика Мирослав Паровић,тада шеф одборничке групе изабран са листе Покрет за живот Двери - Мирослав Паровић у Новом Саду, који је потом 22. марта 2014. на Генералној скупштини ове организације са 29 година изабран за другог председника Треће Србије као најмлађи лидер једне политичке партије у Србији.

Први пут на изборе, изашла је у Земуну 2. јуна 2013. године, и на свом првом одмеравању политичке снаге освојила око 2% гласова. Избори 2014. први су парламентарни избори на којима је ова странка учествовала самостално. Од тада до данас учествује активно у политичком животу Србије.

Јула 2015. Мирослав Паровић као председник Треће Србије - Богате Србије користећи овлашћења искључује из партије генералног секретара са којим одлази неколицина чланова.

Услед потребе за прилагођавањем савременим трендовима у европској политици одлуком органа партије 17. децембра 2016. донете су одлуке о промени начина унутрашњег организовања, када је прерасла у Народни слободарски покрет. Термин "Трећа Србија" задржан је као назив политичке платформе Народног слободарског покрета.