Skaj Vikler — разлика између измена

С Википедије, слободне енциклопедије
Садржај обрисан Садржај додат
Нема описа измене
Нема описа измене
Ред 19: Ред 19:
|vebsajt =
|vebsajt =
}}
}}
'''Đorđe Miljenović''' (10. decembar 1980.),<ref>[http://radivizija.com/javniservis/adresar/wikluh-sky Radivizija]</ref> poznatiji kao -{'''Wikluh Sky'''}-, odnosno '''Skaj Vikler''', je [[hip-hop]] [[muzičar]], član grupe -{''[[Bad Copy]]''}-, član [[Marčelo]]ve ''Filter ekipe'' i [[solo (muzika)|solo]] umetnik. Nastupa i kao -{''[[drum and bass]]''}- [[MC]].<ref>[http://www.refreshfestival.com/?page_id=75 -{Refresh Festival}-]</ref> Široj publici postao je poznat nakon hit singla ''Otkucaji'' (u saradnji s Marčelom)<ref>[http://www.multimediarec.rs/show.php?tekstID=446 -{Multimedia Records}-] — -{SKY WIKLUH}- - Ortaci ne znaju</ref> i pojavljivanja u [[Велики Брат у Србији#Велики Брат ВИП 2 (2008)|-{VIP}- Velikom bratu 2008]].
'''Đorđe Miljenović''' (10. decembar 1980.),<ref>[http://radivizija.com/javniservis/adresar/wikluh-sky Radivizija]</ref> poznatiji kao -{'''Wikluh Sky'''}-, odnosno '''Skaj Vikler''', je [[hip-hop]] [[muzičar]], član grupe -{''[[Bad Copy]]''}-, član [[Marčelo]]ve ''Filter ekipe'' i [[solo (muzika)|solo]] [[umetnik (muzika)|umetnik]]. Nastupa i kao -{''[[drum and bass]]''}- [[MC]].<ref>[http://www.refreshfestival.com/?page_id=75 -{Refresh Festival}-]</ref> Široj publici postao je poznat nakon hit singla ''Otkucaji'' (u saradnji s Marčelom)<ref>[http://www.multimediarec.rs/show.php?tekstID=446 -{Multimedia Records}-] — -{SKY WIKLUH}- - Ortaci ne znaju</ref> i pojavljivanja u [[Велики Брат у Србији#Велики Брат ВИП 2 (2008)|-{VIP}- Velikom bratu 2008]].


== Biografija ==
== Biografija ==

Верзија на датум 13. август 2012. у 01:27

Wikluh Sky
Lični podaci
Ime po rođenjuĐorđe Miljenović
Druga imenaWikluh Sky, Skaj Vikler
Muzički rad
Aktivni period1996—do danas
ŽanrHip-hop, Rege, Rock, Dubstep, Drum and Bass
InstrumentVokal, viola

Đorđe Miljenović (10. decembar 1980.),[1] poznatiji kao Wikluh Sky, odnosno Skaj Vikler, je hip-hop muzičar, član grupe Bad Copy, član Marčelove Filter ekipe i solo umetnik. Nastupa i kao drum and bass MC.[2] Široj publici postao je poznat nakon hit singla Otkucaji (u saradnji s Marčelom)[3] i pojavljivanja u VIP Velikom bratu 2008.

Biografija

Đorđe Miljenović rođen je 10. decembra 1980. u Beogradu. Završio je srednju muzičku školu, i dve godine Muzičke kademije na odseku za violu. Studije je po sopstvenim rečima napustio „užasnut činjenicom da će do kraja života svirati tuđu muziku i to pod gomilom nametnutih pravila“.[4] Za hip-hop je počeo da se interesuje kada je tokom boravka u Briselu čuo Basta Rajmsovu (Busta Rhymes) pesmu Woo Hah!!.[5] Po povratku iz Belgije, tada petnaestogodišnji Miljenović, sa dva prijatelja iz Dorćola (Beograd) formira grupu grupu Jumba Department. Za prvu pesmu koju su snimili u studiju pomogao im je Kiza i grupe Robin Hood. Po njegovim rečima, muzika je podsećala na Bad Copy, sa čijim se članovima tada nije poznavao. Kako kaže, sa svojih petnaest godina je već „aktivno visio po studijima“. Ajs Nigrutina i Timbeta upoznao je u Domu omladine na jednoj od hip-hop žurki, a u grupu Bad Copy ušao je između 1998. i 1999. godine.[5]

Diskografija

Solo albumi:

Sa grupom Bad Copy:

Ostali albumi:

  • Shappa (Ammonite Records, 2005.)

Reference

  1. ^ Radivizija
  2. ^ Refresh Festival
  3. ^ Multimedia Records — SKY WIKLUH - Ortaci ne znaju
  4. ^ MySpace
  5. ^ а б Popboks — ĐORĐE MILJENOVIĆ – U kandžama Zappe, klasike i repa

Spoljašnje veze

MySpace prezentacija