Ајс Нигрутин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ајс Нигрутин
Ajs Nigrutin.jpg
Ајс Нигрутин
Пуно име Владан Аксентијевић
Датум рођења 12. август 1977.
Место рођења Београд
 СФРЈ

Владан Аксентијевић, познатији као Ајс Нигрутин, или Ајзак такође познат и као Чаво Ледени, Саво Телећи, Лазо Медвеђи, Ајзаклија-Стомаклија, Аксентије, Свеж Нигрутин, Фреш Нигрутин, Спејс Нигрутин, Најс Низбутин и Хас МС (рођен 12. августа 1977. у Београду) је српски хип-хоп музичар.

Каријера[уреди]

У песмама Ајс Нигрутина често се појављују гости (Москри, Микри Маус, група Београдски синдикат, Еуфрат Курајбер, Бвана, Едо Маајка). Такође Ајс Нигрутин гостује у њиховим песмама. Био је члан 43зла и Мононуклеозних рођака, док је тренутни члан Бед Копија.

Број 43 се често помиње у песмама, чак и у наслову албума. Неки пут се у текстовима или у интервјуима заједно појављују и бројке 43 и 23. Оне нису повезане са магијом и празноверјем већ са чињеницом да је Ајс из Котежа, а да одатле ка центру града вози градска линија 43. Када он и Тимбе крену код Скај Виклера, онда са аутобуса 43 преседају на 23. Дакле, не постоји никаква нумерологија или слична псеудонаука иза овога. Учествовао је у другом ВИП серијалу Великог брата марта 2008. године.

У Нигрутиновим песмама има и случајева вулгарности, као у Кинезима травеститима из његовог раног периода, а за које говори да смрде, једу говна, оптужује их због недовољне мушкости, псује и тера да се врате у Кину. Поводом ове песме, Аксентијевић је изјавио да не треба томе давати толики значај; та смо се само моји другари и ја мало зајебавали; нисам расиста.[1][2]

Дискографија[уреди]

са групом Bad Copy

са групом 43zla'

са групом Мононуклеозни рођаци

'са Бваном

соло

Референце[уреди]

  1. „Govor mržnje: Kinezi travestiti”. GayEcho. Приступљено 7. 8. 2013. 
  2. „Sramotno!”. Press Online. Приступљено 7. 8. 2013. 

Спољашње везе[уреди]