Ајс Нигрутин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ајс Нигрутин
Ajs Nigrutin.jpg
Ајс Нигрутин
Пуно име Владан Аксентијевић
Датум рођења 12. август 1977.
Место рођења Београд
 СФРЈ

Владан Аксентијевић, познатији као Ајс Нигрутин или Ајзак[н. 1] (Београд, 12. август 1977) српски је хип-хоп музичар. Члан је групе Бед копи.

Каријера[уреди]

У песмама Ајс Нигрутина често се појављују гости (Москри, Микри Маус, група Београдски синдикат, Еуфрат Курајбер, Бвана, Едо Маајка). Такође, Ајс Нигрутин гостује у њиховим песмама. Био је члан 43зла и Мононуклеозних рођака, а тренутно је члан Бед копија.

Број 43 се често помиње у песмама, чак и у наслову албума. Неки пут се у текстовима или у интервјуима заједно појављују и бројке 43 и 23. Оне нису повезане са магијом и празноверјем већ са чињеницом да је Ајс из Котежа, а да одатле ка центру града вози градска линија 43. Када он и Тимбе крену код Скај Виклера, онда са аутобуса 43 преседају на 23.

Учествовао је у другом ВИП серијалу Велики брат, марта 2008. године.

У Нигрутиновим песмама често има и вулгарности; пример су Кинези травестити из његовог раног периода, а за које говори да смрде, једу говна и сл. те их оптужује због недовољне мушкости, псује и тера да се врате у Кину... Поводом ове песме, Аксентијевић је изјавио да „не треба томе давати толики значај; та смо се само моји другари и ја мало зајебавали; нисам расиста”.[1][2]

Дискографија[уреди]

Са групом Бед копи
Са групом 43zla
Са групом Мононуклеозни рођаци
Са групом Бвана
Соло

Напомене[уреди]

  1. Такође је познат и као Чаво Ледени, Саво Телећи, Лазо Медвеђи, Ајзаклија-Стомаклија, Аксентије, Свеж Нигрутин, Фреш Нигрутин, Спејс Нигрутин, Најс Низбутин и Хас МС.

Референце[уреди]

  1. „Govor mržnje: Kinezi travestiti”. GayEcho. Приступљено 7. 8. 2013. 
  2. „Sramotno!”. Press Online. Приступљено 7. 8. 2013. 

Спољашње везе[уреди]