Ајс Нигрутин

Из Википедије, слободне енциклопедије
Ајс Нигрутин

Ajs Nigrutin.jpg

Пуно име Владан Аксентијевић
Датум рођења: 12. август 1977.
Место рођења: Београд (СФРЈ)

Владан Аксентијевић, познатији као Ајс Нигрутин, или Ајзак такође познат и као Чаво Ледени, Саво Телећи, Лазо Медвеђи, Ајзаклија-Стомаклија, Аксентије, Свеж Нигрутин, Фреш Нигрутин, Спејс Нигрутин, Најс Низбутин и Хас МС (рођен 12. августа 1977. у Београду) је српски хип-хоп музичар.

Каријера[уреди]

У песмама Ајс Нигрутина често се појављују гости (Москри, Микри Маус, група Београдски синдикат, Еуфрат Курајбер, Бвана, Едо Маајка). Такође Ајс Нигрутин гостује у њиховим песмама. Био је члан 43зла и Мононуклеозних рођака, док је тренутни члан Бед Kопија.

Број 43 се често помиње у песмама, чак и у наслову албума. Неки пут се у текстовима или у интервјуима заједно појављују и бројке 43 и 23. Оне нису повезане са магијом и празноверјем већ са чињеницом да је Ајс из Котежа, а да одатле ка центру града вози градска линија 43. Када он и Тимбе крену код Скај Виклера, онда са аутобуса 43 преседају на 23. Дакле, не постоји никаква нумерологија или слична псеудонаука иза овога. Учествовао је у другом ВИП серијалу Великог брата марта 2008. године.

У Нигрутиновим песмама има и случајева вулгарности, као у Кинезима травеститима из његовог раног периода, а за које говори да смрде, једу говна, оптужује их због недовољне мушкости, псује и тера да се врате у Кину. Поводом ове песме, Аксентијевић је изјавио да не треба томе давати толики значај; та смо се само моји другари и ја мало зајебавали; нисам расиста.[1][2]

Дискографија[уреди]

са групом Bad Copy

са групом 43zla'

са групом Мононуклеозни рођаци

'са Бваном

соло

Референце[уреди]

  1. „Govor mržnje: Kinezi travestiti”. GayEcho. Приступљено 7. 8. 2013.. 
  2. „Sramotno!”. Press Online. Приступљено 7. 8. 2013.. 

Спољашње везе[уреди]