Душица Давидовић

С Википедије, слободне енциклопедије
Душица Давидовић
Лични подаци
Датум рођења(1961-08-{{{day}}})август 1961.(62 год.)
Место рођењаСокобања, СФРЈ
Држављанство Србија
Религијахришћанин (православка)
УниверзитетУниверзитет у Београду
Професијадипломирани дефектолог
Политичка каријера
Политичка
странка
Српска напредна странка
Раније:
Демократска странка (1998—2012)
Тренутна функција
Функцију обавља од 21. август 2020.

Душица Давидовић (Сокобања јун 1961) је заменица градоначелника града Ниша. Основну школу и гимназију "Светозар Марковић" завршила је у Нишу, а дипломирала је на Дефектолошком факултету у Београду. Након локалних избора 2020. године, именована је за заменика Градоначелнице Ниша.

Професионална и политичка каријера[уреди | уреди извор]

Душица Давидовић је похађала основну школу “Вожд Карађорђе” и гимназију “Светозар Марковић” у Нишу. Студије је завршила на Дефектолошком факултету у Београду на смеру Поремећаји и корекција вида. Осамдесетих година радила је у Специјалној школи Бубањ у Нишу, а потом и у Дому здравља Ниш, када постаје и приватни предузетник.

Својевремено је као чланица Градског већа Града Ниша обезбедила донацију за два обданишта на сеоском подручју, донацију породице Карађорђевић и Британске краљевске породице.

Са тимом сарадника допринела је отварању Регионалног центра за породични смештај и усвојење, 3.таквог типа у Србији.[1]

Захваљујући њеном ангажовању у социјалној заштити и пројекту чији је она била аутор , Конгрес Савета Европе наградио је Град Ниш 2011.године признањем за изузетност урађеног пројекта чиме је наш град, као једини на Балкану приступио Европској мрежи градова по мери деце.

2010. у Стразбуру именована је од стране Савета Европе за известиоца о документу о спречавању најтежих облика насиља над децом.

Била је члан Демократске странке од 1998. године. Априла 2012. године, заједно са Славишом Динићем напушта Демократскус транку и формира "Коалицију за Ниш".

Септембра 2015. године прелази у самостални ДСС, да би касније прешла у СНС.

На позив Градоначелнице Ниша Драгане Сотировски постаје заменица Градоначелнице Ниша и већник задужен за социјална питања.

Види још[уреди | уреди извор]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]