Алис Робертс

С Википедије, слободне енциклопедије
Алис Робертс
Alice Roberts -West Hanney, Oxfordshire, England -archaeology rally-11Sept2010-2.jpg
Алис Робертс
Рођење(1973-05-19)19. мај 1973.(48 год.)
Бристол, Уједињено Краљевство
Пољеанатомија
ШколаУниверзитету у Кардифу
Универзитету у Бристолу
Познат поCoast
Веб-сајтwww.alice-roberts.co.uk

Алис Робертс (енгл. Alice Roberts; Бристол, Уједињено Краљевство, 19. мај 1973) је доктор медицине и специјалиста за кости. Позната је као експерт водитељ на Би Би Си-овом телевизијском програму Coast.

Биографија[уреди | уреди извор]

Алис је рођена у Бристолу 1973. године, где је и провела детињство и ишла у школу. Студирала је медицину на Универзитету у Кардифу, а затим студије продужила на Универзитету у Бристолу. Основне студије је завршила 1997. године, а докторске студије из палеонтологије на Универзитету у Бристолу 2008. године.[1] За време постдипломских студија, радила је као асистент на истом универзитету и предавала на предметима анатомије, ембриологије и физичке антропологије. Бавила се истраживањем остатака људских скелета са археолошког и форензичког приступа.

Године 2012, Алис је почела да ради као први професор из Јавног ангажовања у науци на Универзитету у Бирмингему.[2]

Алис тренутно живи у Бристолу са супругом, кћерком и сином. У слободно време воли да црта и бави се вртларством.

Телевизијска каријера[уреди | уреди извор]

Алис је први пут на телевизијском документарцу учествовала 2001. године у серији документарних емисија Time Team Live Канала 4 са позиције специјалисте за кости које су пронађене на ископавањима при снимању емисије.

Након тога је учествовала и као специјалиста за кости и као водитељ на документарним емисијама из археологије Немој умрети млад за телевизију Би Би Си 2. Године 2007. је написала и књигу Немој умрети млад: Атомистички водич за ваше органе и ваше здравље (Don't Die Young: An Anatomist's Guide to Your Organs and Your Health) као прилог серији.

Данас ради као водитељ на Би Би Си-овим серијама Coast о географији и природном окружењу.[3]

Референце[уреди | уреди извор]

Спољашње везе[уреди | уреди извор]