Википедија:Пријаве вандализама

Из Википедије, слободне енциклопедије
 Пријаве вандализама
Ова страница је намијењена само за пријаве активних, очигледних и упорних вандала и спамера. Прије постављање пријаве, молимо Вас прочитајте странице о спамовању и вандалисању. Не заборавите да је блокирање посљедње средство; ако постоји мање рестриктиван начин за рјешење проблема, молимо слиједите га. Да бисте поставили пријаву, уредите ову страницу и пратите упутства на врху одјељка „Пријаве”. За остала питања која укључују администраторе, поставите упит на Администраторску таблу.

Важно! Молимо Вас запамтите сљедеће:
  1. Измјене пријављеног корисника морају бити очигледни вандализам или очигледни спам.
  2. Кориснику треба упутити довољно упозорења како би се спријечило његово реметилачко понашање.
  3. Упозорења морају бити упућена недавно и мора постојати разумна основа за вјеровање да ће корисник наставити са реметилачким понашањем у непосредној будућности.
  4. Требате користити одговарајући шаблон за вандале уколико се одлучите за пријаву вандализма.
    • Само за пријављене кориснике: *{{вандал|Примјер}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
    • Само за IP кориснике: *{{IP вандал|127.0.0.1}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
  5. Даље санкционисање блокираног корисника (нпр. закључавање странице за разговор, блокада имејла) треба тражити на Википедија:Администраторска табла.

Ова страница је посљедњи пут ажурирана у 18:02, 18. новембар 2017 (UTC). Очистите кеш на овој страници уколико је застарила.

Упуства за администраторе

Пријаве[уреди]

  • Sly-ah (разговор · доприноси · обрисани доприноси · масовно брисање · дневници · филтери против злоупотребе · блокирај · дневник блокирања) Упозорен више пута, сваких недељу-две или сваки месец наврати и прави бесмислене измене на страницама које уређујем (примери: последњи пример, 19. октобар 1; претпоследња серија од 17. октобра 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; пре овога, од 14. септембра 1, 2, 3; пре овога 1, 2, 3, 4, 5 итд.; о Оранџу и осталоме пре да не помињем, све је доступно) — да би извојевао моју блокаду због враћања односно преко П3В. Погледати и нападачке описе измена који доказују свашта нешто; странице које сам уређивао су одабране насумично односно заредом које сам недавно уређивао и вандалисање је стога очигледно и веома провидно. Не знам што му то треба када је био донекле нормалан уредник, али мислим да ово безобразно понашање коначно треба да се санкционише блокадом, јер осим вандалисања страница узрокује и да ја губим време те да ми се поремети мир и расположење док пишем друге чланке или преводим мапе.   Обсусер 06:36, 17. октобар 2017. (CEST)
Шта је са овим горе? Тешко нешто изгледа блокирати неког познатог кад стварно прави проблем; то се зове пристрасност и она је бесмислена.   Обсусер 00:44, 23. октобар 2017. (CEST)
Odakle tebi pravo da prijavljuješ iskusne korisnike kao vandale? Zlaja nije zlonameran i nije vandal, ako imaš nešto protiv njega (njegovih stavova) idi na stranicu pa raspravi argumentima. To je nedopustivo ponašanje korisnika Obsusera koji zloupotrebljava ovu stranicu da se obračunava sa neistomišljenicima.--Soundwaweserb (разговор) 01:14, 23. октобар 2017. (CEST)
Где пише да је то искусни корисник односно где пише да је забрањено пријављивати такве кориснике? То је једино пријављени корисник којег не желе блокирати због историје и пристрасности. Ти тврдиш да није злонамеран и да није вандал; и ја кажем да није злонамеран и да није вандал уопштено, али повремено јесте, зашто не знам. Зашто након гомиле упозорења опет улази у сукобе са мном, и то намерно (очигледно је, ето ти докази изнад, да је намерно; понавља се нон-стоп). Такође, одбија отворену дискусију, често оставља директне нападачке и коментаре са омаловажавањем итд.; тако онемогућава процесе на Википедији.
Расправљао сам, погледај, али неће он...
Не треба се спрдати са таквим реченицама које понављаш у таквом тону (то је недопустиво понашање корисника Obsusera). Објасни како је недопустиво и шта, односно како злоупотребљава ко и шта да се обрачунава с ким. Ако не објасниш, нема ефекта.   Обсусер 01:44, 23. октобар 2017. (CEST)
Ne izvrći činjenice. Zlaja nije vandal i nema loše izmene, ova stranica treba da služi da se prijave oni koji ometaju projekat, klasični vandali. Nema logike da se vredni urednici prijavljuju, a pogotovo ako neki pojedinac ima sukob sa drugim korisnikom pa koristi ovu stranicu da se obračuna. Vidi se iz aviona da želiš da iznudiš Zlajinu blokadu jer te nervira i zato imaš lični sukob. Vikipedija nije poligon za obračunavanje, sad svako svakog može da prijavljuje kako mu je ćef i zato ovakva praksa je totalno nedopustiva.--Soundwaweserb (разговор) 02:02, 23. октобар 2017. (CEST)
Чињеница или јесте или није чињеница, не постоје изврнуте чињенице. Није вандал уопштено и нема лоше измене уопштено, али то не значи да га се не треба одговарајућом мером санкционисати за оно што крши повремено и на циљано одабраним корисницима. Зашто нисам ставио рецимо твоје име овде? Зато што ти не радиш то (ти радиш нешто друго) него он; да не ради, не би ни активирао хемикалије у мом мозгу па да га ставим.
Не, није за класичне вандале; пише горе, лепо, погледај: ко је упоран а пријављени корисник (то је он обоје).
Наравно да треба да се обрачуна са сваким проблемом; од проблема се не сме бежати. Зашто ти одговараш а не он? Јеси ли изнео иједан аргумент... Ниси него ти је циљ веома провидан: развући сад доле што дужу расправу да не стоји оно празно на шта нико није одреаговао.
То су опет глупости; завлачење. Имаш горе, погледај поново, ко жели изнудити чију блокаду (ако ти је механизам да ти кажеш супротно за мене па да неутрална особа посумња, заплете се, ко жели изнудити чију блокаду — то ти не функционише јер је разум код сваког исти и исправно није релативно толико да се икад посумња да је неисправно; неисправно се само раскринкава, уз малу асистенцију, а може и без ње).   Обсусер 02:28, 23. октобар 2017. (CEST)

У праву је Саунд. Пријављивање Слаје на ову страницу је злоупотреба. Ово мјесто служи за очигледне вандализме (како би се растеретио простор Админ плоче), а не зарад сукоба међу уредницима. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:08, 24. октобар 2017. (CEST) с. р.

Ја мислим да није. Објасни тачно каква злоупотреба. Очигледни вандализам јесте кад ја направим измене а неко иде за њима и мења на погрешно (у готово свим случајевима остала је моја измена као последња). Предложи онда како да се реши тај сукоб и где.   Обсусер 05:03, 24. октобар 2017. (CEST)
X mark.svg Није урађено Пријава неоправдана. Молићу убудуће да се на овој страници пријављују очигледни вандализма, а не да се користи за рјешавање несугласица. — Ранко   Нико лић   11:25, 24. октобар 2017. (CEST)
Yes check.svg Урађено. — Ранко   Нико лић   11:25, 24. октобар 2017. (CEST)
За пар недреља да се блокира није. Или за три дана. највише недељу. П.С. Додах унутрашњу везу да се не би дешавао баг да мајкрософтов еџ претраживач отвара скајп. Zoranzoki21 (разговор) 09:02, 3. новембар 2017. (CET)

Овде је прошло 2 дана, ништа није још урађено !? Онда се тамо питају зашто да се да некоме право. Рекох ови нису ни активни, нити прате. --Mile (разговор) 09:17, 3. новембар 2017. (CET)

Пошто са исте ИП адресе није настављено вандалисање, нема потребе за блокадом. — Ранко   Нико лић   14:20, 3. новембар 2017. (CET)

Dali sam dobro shvatio, ko jednom vandališe nema blokade ? Dakle ja mogu da gubim vreme to da ispravljam ? --Mile (разговор) 17:55, 3. новембар 2017. (CET)

Сљедећи пут када будеш неког пријављивао, испоштуј текст који пише на почетку странице. — Ранко   Нико лић   18:33, 3. новембар 2017. (CET)

Пријава вандализма[уреди]

178.221.28.63 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) учестало вандалише чланке о глумцима и филмовима, више пута опоменут. Lackope (разговор) 01:11, 10. новембар 2017. (CET)

Yes check.svg Урађено. — Ранко   Нико лић   02:01, 10. новембар 2017. (CET)

Вандал[уреди]

Нови вандал[уреди]