Википедија:Пријаве вандализама

Из Википедије, слободне енциклопедије
 Пријаве вандализама
Ова страница је намијењена само за пријаве активних, очигледних и упорних вандала и спамера. Прије постављање пријаве, молимо Вас прочитајте странице о спамовању и вандалисању. Не заборавите да је блокирање посљедње средство; ако постоји мање рестриктиван начин за рјешење проблема, молимо слиједите га. Да бисте поставили пријаву, уредите ову страницу и пратите упутства на врху одјељка „Пријаве”. За остала питања која укључују администраторе, поставите упит на Администраторску таблу.

Важно! Молимо Вас запамтите сљедеће:
 1. Измјене пријављеног корисника морају бити очигледни вандализам или очигледни спам.
 2. Кориснику треба упутити довољно упозорења како би се спријечило његово реметилачко понашање.
 3. Упозорења морају бити упућена недавно и мора постојати разумна основа за вјеровање да ће корисник наставити са реметилачким понашањем у непосредној будућности.
 4. Треба да користите одговарајући шаблон за вандале уколико се одлучите за пријаву вандализма.
  • Само за пријављене кориснике: *{{вандал|Примјер}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
  • Само за IP кориснике: *{{IP вандал|127.0.0.1}} кратак разлог нпр. четири пута упозорен. ~~~~
 5. Даље санкционисање блокираног корисника (нпр. закључавање странице за разговор, блокада имејла) треба да се тражи на Википедија:Администраторска табла.

Ова страница је посљедњи пут ажурирана у 18:53, 20. мај 2018. (UTC). Очистите кеш на овој страници уколико је застарјела.

Упутства за администраторе

Пријаве[уреди]

Пријава 17. 10. 2017.[уреди]

 • Sly-ah (разговор · доприноси · обрисани доприноси · масовно брисање · дневници · филтери против злоупотребе · блокирај · дневник блокирања) Упозорен више пута, сваких недељу-две или сваки месец наврати и прави бесмислене измене на страницама које уређујем (примери: последњи пример, 19. октобар 1; претпоследња серија од 17. октобра 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7; пре овога, од 14. септембра 1, 2, 3; пре овога 1, 2, 3, 4, 5 итд.; о Оранџу и осталоме пре да не помињем, све је доступно) — да би извојевао моју блокаду због враћања односно преко П3В. Погледати и нападачке описе измена који доказују свашта нешто; странице које сам уређивао су одабране насумично односно заредом које сам недавно уређивао и вандалисање је стога очигледно и веома провидно. Не знам што му то треба када је био донекле нормалан уредник, али мислим да ово безобразно понашање коначно треба да се санкционише блокадом, јер осим вандалисања страница узрокује и да ја губим време те да ми се поремети мир и расположење док пишем друге чланке или преводим мапе.   Обсусер 06:36, 17. октобар 2017. (CEST)
Шта је са овим горе? Тешко нешто изгледа блокирати неког познатог кад стварно прави проблем; то се зове пристрасност и она је бесмислена.   Обсусер 00:44, 23. октобар 2017. (CEST)
Odakle tebi pravo da prijavljuješ iskusne korisnike kao vandale? Zlaja nije zlonameran i nije vandal, ako imaš nešto protiv njega (njegovih stavova) idi na stranicu pa raspravi argumentima. To je nedopustivo ponašanje korisnika Obsusera koji zloupotrebljava ovu stranicu da se obračunava sa neistomišljenicima.--Soundwaweserb (разговор) 01:14, 23. октобар 2017. (CEST)
Где пише да је то искусни корисник односно где пише да је забрањено пријављивати такве кориснике? То је једино пријављени корисник којег не желе блокирати због историје и пристрасности. Ти тврдиш да није злонамеран и да није вандал; и ја кажем да није злонамеран и да није вандал уопштено, али повремено јесте, зашто не знам. Зашто након гомиле упозорења опет улази у сукобе са мном, и то намерно (очигледно је, ето ти докази изнад, да је намерно; понавља се нон-стоп). Такође, одбија отворену дискусију, често оставља директне нападачке и коментаре са омаловажавањем итд.; тако онемогућава процесе на Википедији.
Расправљао сам, погледај, али неће он...
Не треба се спрдати са таквим реченицама које понављаш у таквом тону (то је недопустиво понашање корисника Obsusera). Објасни како је недопустиво и шта, односно како злоупотребљава ко и шта да се обрачунава с ким. Ако не објасниш, нема ефекта.   Обсусер 01:44, 23. октобар 2017. (CEST)
Ne izvrći činjenice. Zlaja nije vandal i nema loše izmene, ova stranica treba da služi da se prijave oni koji ometaju projekat, klasični vandali. Nema logike da se vredni urednici prijavljuju, a pogotovo ako neki pojedinac ima sukob sa drugim korisnikom pa koristi ovu stranicu da se obračuna. Vidi se iz aviona da želiš da iznudiš Zlajinu blokadu jer te nervira i zato imaš lični sukob. Vikipedija nije poligon za obračunavanje, sad svako svakog može da prijavljuje kako mu je ćef i zato ovakva praksa je totalno nedopustiva.--Soundwaweserb (разговор) 02:02, 23. октобар 2017. (CEST)
Чињеница или јесте или није чињеница, не постоје изврнуте чињенице. Није вандал уопштено и нема лоше измене уопштено, али то не значи да га се не треба одговарајућом мером санкционисати за оно што крши повремено и на циљано одабраним корисницима. Зашто нисам ставио рецимо твоје име овде? Зато што ти не радиш то (ти радиш нешто друго) него он; да не ради, не би ни активирао хемикалије у мом мозгу па да га ставим.
Не, није за класичне вандале; пише горе, лепо, погледај: ко је упоран а пријављени корисник (то је он обоје).
Наравно да треба да се обрачуна са сваким проблемом; од проблема се не сме бежати. Зашто ти одговараш а не он? Јеси ли изнео иједан аргумент... Ниси него ти је циљ веома провидан: развући сад доле што дужу расправу да не стоји оно празно на шта нико није одреаговао.
То су опет глупости; завлачење. Имаш горе, погледај поново, ко жели изнудити чију блокаду (ако ти је механизам да ти кажеш супротно за мене па да неутрална особа посумња, заплете се, ко жели изнудити чију блокаду — то ти не функционише јер је разум код сваког исти и исправно није релативно толико да се икад посумња да је неисправно; неисправно се само раскринкава, уз малу асистенцију, а може и без ње).   Обсусер 02:28, 23. октобар 2017. (CEST)

У праву је Саунд. Пријављивање Слаје на ову страницу је злоупотреба. Ово мјесто служи за очигледне вандализме (како би се растеретио простор Админ плоче), а не зарад сукоба међу уредницима. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:08, 24. октобар 2017. (CEST) с. р.

Ја мислим да није. Објасни тачно каква злоупотреба. Очигледни вандализам јесте кад ја направим измене а неко иде за њима и мења на погрешно (у готово свим случајевима остала је моја измена као последња). Предложи онда како да се реши тај сукоб и где.   Обсусер 05:03, 24. октобар 2017. (CEST)
X mark.svg Није урађено Пријава неоправдана. Молићу убудуће да се на овој страници пријављују очигледни вандализма, а не да се користи за рјешавање несугласица. — Ранко   Нико лић   11:25, 24. октобар 2017. (CEST)

24. 10. 2017.[уреди]

 Урађено. — Ранко   Нико лић   11:25, 24. октобар 2017. (CEST)

Пријава 1. 11. 2017.[уреди]

За пар недреља да се блокира није. Или за три дана. највише недељу. П.С. Додах унутрашњу везу да се не би дешавао баг да мајкрософтов еџ претраживач отвара скајп. Zoranzoki21 (разговор) 09:02, 3. новембар 2017. (CET)

Овде је прошло 2 дана, ништа није још урађено !? Онда се тамо питају зашто да се да некоме право. Рекох ови нису ни активни, нити прате. --Mile (разговор) 09:17, 3. новембар 2017. (CET)

Пошто са исте ИП адресе није настављено вандалисање, нема потребе за блокадом. — Ранко   Нико лић   14:20, 3. новембар 2017. (CET)

Dali sam dobro shvatio, ko jednom vandališe nema blokade ? Dakle ja mogu da gubim vreme to da ispravljam ? --Mile (разговор) 17:55, 3. новембар 2017. (CET)

Сљедећи пут када будеш неког пријављивао, испоштуј текст који пише на почетку странице. — Ранко   Нико лић   18:33, 3. новембар 2017. (CET)

Пријава 10. 11. 2017.[уреди]

178.221.28.63 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) учестало вандалише чланке о глумцима и филмовима, више пута опоменут. Lackope (разговор) 01:11, 10. новембар 2017. (CET)

 Урађено. — Ранко   Нико лић   02:01, 10. новембар 2017. (CET)

Пријава 12. 11. 2017.[уреди]

Пријава 18. 11. 2017.[уреди]

 Коментар: Чему сврха ове странице и пријава вандализама кад нико од администратора не реагује!?--Pinki (разговор) 18:54, 19. новембар 2017. (CET)

Мени ове измене не личе на вандализме. Иначе радије пријављуј на админ табли --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:00, 19. новембар 2017. (CET)

@НиколаБ: Можда у почетку нису биле вандализми, али сада из филмографије брише поједине улоге и разне друге ствари. треба га превентивно блокирати на барем 3 дана --Pinki (разговор) 13:15, 20. новембар 2017. (CET)

 Урађено. — Ранко   Нико лић   19:49, 20. новембар 2017. (CET)

Пријава 20. 11. 2017.[уреди]

Регистровани корисници:

Текстови су катастрофа, неписмени, неправилни и на разговорима сам дао гомилу коментара. Повукао сам шаблоне јер ми је скренута пажња да се то не ради током такмичења. Ако се у току такмичења то не среди одмах ћу додати шаблон чим се заврши тамичење јер су чланци благи ужас. На разговру једног од чланака сам све лепо написао а ти си видим већ обрисао неке ствари што јесте вандализам. Али о томе после такмичења.--Bobik (разговор) 14:37, 21. новембар 2017. (CET)
 • Bobik (разговор · доприноси · обрисани доприноси · масовно брисање · дневници · филтери против злоупотребе · блокирај · дневник блокирања) и данас. Јуче је Никола решио проблем. Преко мог чланка Тамика Качингс на којем стоје радови у току прави други сличног имена Тамика Кечингс. Јасно је видео да сам кренуо да радим овом чланку пре њега што се може видети и на мојој страници за разговор где је он то потврдио, као и на википодатцима мог започетког чланка, где је петљао пре прављења свог. Јуче је направио више од 3 ратовања изменама на више написаних чланака, скрнавио без разлога чланке које сам ја написао, а данас опет саботира мој рад на чланку који сам радио сатима, али више нема поенте да га објавим. Више саботирања рада за мање од 24 часа, све то опет понављам - због такмичења! --MareBG (разговор) 14:22, 21. новембар 2017. (CET)

Вас двојица ако наставите у истом ритму такмичење би могло шре времена да се заврши за обојицу. Ако је неко започео чланак раније и ставио шаблон {{рут}} други нема право да упада или започиње исти. Побогу испоштујте један другог. Ако постоји дилема око изговора имена то онда иде на правописни трг, а не да се прави идентичан чланак --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:30, 21. новембар 2017. (CET)

Никола ја апсолутно ни у једном тренутку нисам оштетио њега. Јуче ме саботира, данас такође. Само сам пријавио шта не ваља, уништио ми је сате рада. --MareBG (разговор) 14:33, 21. новембар 2017. (CET)
Ја заиста нисам гледао шта он пише веч радим по редоследу у шаблону који је за ОИ 2016. Име кошаракашице стоји у многим линковима као Кечингс тако да заиста не знам како сам могао да прептоставим да ћемо убости исту кошаркашицу, јер заиста нисам гледао.--Bobik (разговор) 14:37, 21. новембар 2017. (CET)
Заправо јеси што си потврдио на мојој страници за разговор а и на википодатцима си покушао да скинеш мој чланак још пре тога. Да не правимо гужву овде, није одељак за то... --MareBG (разговор) 14:40, 21. новембар 2017. (CET)
не разумем шта сам потврдио, али није битно.

Тај чланак је био уредно пријављен на Википодацима, тако да си морао да видиш да је већ написан. А што се транскрипције тиче о њима се расправља на правописном тргу. Чланак ће, надам се, бити дисквалификован са такмичења, па убудуће мало више обратите пажњу --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:43, 21. новембар 2017. (CET)

Грешком сам почео да пишем, штета што бајаги пратим кошарку па сам тражио исправан назив кошаркашице. У вики подацима сам додао на крају и нисам гледао да ли постоји. Али без везе је сад да се правдам јер сам написао текст од преко 30.000 знакова а његов текст је направљен у "копи пејст" фазону за 20 секунди па ви видите ко је ту оштећен. Нек администрација одлучи шта и како, слажем се са свиме што одлуче. А Марету и овде саветујем да мани кошарке - то нема везе са животом. --Bobik (разговор) 14:54, 21. новембар 2017. (CET)
На википедији свако има слободну да пише шта жели. О кошарци ћу тек писати, а понављам ако имаш нешто да продискутујеш самном јави се на мојој страници за разговор, јер ово није место за савете о чему ће један корисник да пише. Поздрав --MareBG (разговор) 15:01, 21. новембар 2017. (CET)

Пријава 23. 11. 2017.[уреди]

178.148.177.131 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) корисник вандалише чланак Живојин Петровић и већ 5 пута брише целокупни садржај! --Pinki (разговор) 22:54, 23. новембар 2017. (CET)

 Урађено ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:47, 23. новембар 2017. (CET)

Пријава 26. 11. 2017.[уреди]

87.116.178.1 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) Заслужује блок због константног вандалисања [1].--Soundwaweserb (разговор) 15:59, 26. новембар 2017. (CET)

 Урађено. — Ранко   Нико лић   16:25, 26. новембар 2017. (CET)

Пријава 27.11.17[уреди]

178.220.76.61 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) Вандалише чланак Отписани, а и мењао је податке на чланку о Воји Брајовићу --Pinki (разговор) 10:03, 27. новембар 2017. (CET)

Пријава 3. 12. 2017.[уреди]

93.86.94.104 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) Вандалише чланке о глумцима, молим блокаду. --Pinki (разговор) 15:56, 3. децембар 2017. (CET)

 Урађено — Ранко   Нико лић   16:47, 3. децембар 2017. (CET)

Пријава 25. 12. 2017.[уреди]

178.148.165.63 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) после упозорења и више враћања наставља са неконструктивним изменама, конкретно мешање ћирилице и латинице. Lackope (разговор) 09:56, 25. децембар 2017. (CET)

Пријава 17. 1. 2018.[уреди]

109.93.195.33 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) И након упозорења враћа измене, мења шаблоне и прави дупле чланке. --MareBG (разговор) 01:36, 17. јануар 2018. (CET)

Пријава 9. 2. 2018.[уреди]

95.155.36.242 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) један блок за овог ип-овца. Упозорен, пише бесмислице у чланку. -Александар Живковић () 13:35, 9. фебруар 2018. (CET)

Ево и наставља са вандалисањем странице Фолксваген голф II -Александар Живковић () 13:44, 9. фебруар 2018. (CET)

Пријава 29. 3. 2018.[уреди]

178.223.66.25 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) Корисник се бави само Захтевом за одузимање администраторских права Кориснику BokicaK, где је остављао увредљиве поруке, од којих је једна обрисана, али остале су ид аље видљиве — [2] и [3], па овим путем молим блокаду и брисање ове две измене. Унапред захвалан. --Pinki (разговор) 13:57, 29. март 2018. (CEST)

Пријава 31. 3. 2018.[уреди]

87.116.177.159 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) ubacuje besmislice u člancima o Nikoli Koji, Oliveru Dragojeviću i dr. --Pinki (разговор) 22:39, 31. март 2018. (CEST)

Пријава 21. 4. 2018.[уреди]

85.94.125.131 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) убацује глупости у чланке, и направио је пар нерелевантних и неенциклопедијских чланака. --Rastko Milenković (разговор) 17:48, 21. април 2018. (CEST)

Пријава 24. 4. 2018.[уреди]

178.222.142.58 (разговор · доприноси · обрисани доприноси · edit filter log · WHOIS · RDNS · RBLs · http · блокирај · дневник блокирања) Да ли ће неко блокирати овог вандала? --Pinki (разговор) 11:11, 24. април 2018. (CEST)

 Урађено @Milicevic01 --Miljan Simonović (разговор) 14:00, 24. април 2018. (CEST)

Пријава 4. 5. 2018.[уреди]

Заставе нису проблем, поправљене су, али мапу је вратио https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Serbian_Empire_Map.png MazzyBor (разговор) 11:19, 5. мај 2018. (CEST)

Тај уредник није написао ништа овде већ пуних месец дана, не разумем о каквим заставама и мапама ти причаш? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 22:54, 4. мај 2018. (CEST)

Пријава 6. 5. 2018.[уреди]

 — Претходни непотписани коментар оставио је корисник MazzyBor (разговордоприноси) 6. мај 2018. у 20:11

О чему ти причаш човече? Јел ти знаш читати, јел уопште видиш шта пише на врху ове странице — пријаве вандализама. Ово је Википедија на српском језику и ми смо задужени за њено функционисање. А шта си ти радио на неком другом пројекту не знам, али ако су те тамо блокирали тамо и тражи да ти скину блок --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 21:04, 6. мај 2018. (CEST)