Википедија:Администраторска табла

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Администраторска табла је место где корисници могу да траже техничке акције које само администратори могу да испуне (закључавање, премештање страница, неодложна брисања).

Не користите ову страницу за расправе и покушајте сажето да срочите ваш захтев, примедбу или жалбу. Хвала.

  • Ако имате питања о Википедији, погледајте чланак Википедија, или поставите питање на Википедија:Трг/Разно.
  • Ако вам треба помоћ у сналажењу или уређивању на Википедији, видите Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, једноставно га поправите (уколико ваше измене нису контроверзне), или затражите мишљење других уредника на страници за рзговор чланка.
  • Ако неки садржај (чланак, датотека) на Википедији крши Ваше ауторско право, означите га са {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на страни за разговор.
  • Ако мислите да неки чланак треба обрисати, такав захтев не припада овде. Уместо тога, означите чланак са {{Брзо брисање}} уколико евидентно не припада Википедији, или га означите са {{За брисање}} и поставите на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако мислите да неког корисника или IP адресу треба блокирати због вандализама, то пријавите на страници Википедија:Пријаве вандализама.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ, пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба, или замолите заједницу за помоћ на Википедија:Трг/Википолитика. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу чекјузера, не чините то овде, него погледајте Википедија:Чекјузер.
  • Википедија има и велики Трг са разним пододељцима, међу којима може бити и онај који вама треба. Пошто википедијски Трг прати далеко више корисника него ову страну, сва је прилика да ћете тамо добити бржи одговор.
Затражи помоћ администратора


Закључати[уреди]

Чланак Матео Гарсија за анонимце, због учесталог спама. --Lotom (разговор) 23:46, 22. август 2019. (CEST)

@Lotom:  УрађеноЖиле () 23:49, 22. август 2019. (CEST)

Вандал[уреди]

@MarkoM5: Не престаје ни након 3 упозорења. --MareBG (разговор) 16:41, 23. август 2019. (CEST)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 16:49, 23. август 2019. (CEST)

Српска листа[уреди]

Овај лини коментар требало би уклонити са почетка чланка. Сорабино (разговор) 23:04, 26. август 2019. (CEST)

 Урађено. --Zoranzoki21 (разговор) 20:15, 28. август 2019. (CEST)

Потреба страница Алта Роса (Баиа де Бандерас), Патику и сличних[уреди]

(расправа је пребачена на Википедија:Трг/Википолитика. --Zoranzoki21 (разговор) 20:59, 29. август 2019. (CEST)

Вандал[уреди]

Други пут мења чланак нетачним информацијама. --Трагач Истине (разговор) 02:18, 3. септембар 2019. (CEST)

Видим да се смирио, тако да сад нема потребе за преузимањем неке акције. --Zoranzoki21 (разговор) 13:57, 7. септембар 2019. (CEST)

Латиница и ћирилица чланка Lovački karabin M70[уреди]

Инфокутија се не пребацује из ћирилице у латиницу, док информације инфокутије остају у латиници. Замолио бих неког то да реши, ради нас који више воле ћирилицу. Konduras (разговор) 12:40, 7. септембар 2019. (CEST)

Потребно је променити и назив шаблона и параметре у њему на латиницу, као и додати префикс -lat када се позива шаблон. --Zoranzoki21 (разговор) 13:59, 7. септембар 2019. (CEST)

Вандализам[уреди]

Већ 5х прави измене а не бих да поништавам све да не спамујем па ако неко може да погледа. Хвала! -- Трагач Истине (разговор) 11:21, 11. септембар 2019. (CEST)

 УрађеноМарина Симић (разговор) 11:36, 11. септембар 2019. (CEST)

Љубомир Перућица[уреди]

Закључати због честих вандализама. — SimplyFreddie (разговор) 22:10, 18. септембар 2019. (CEST)

 Закључано и покренута дискусија о променама на страници за разговор. — Жиле () 23:11, 18. септембар 2019. (CEST)

Премештање[уреди]

Пошто из неког разлога не успевам да преместим чланак Јон Кренге на исправан Јон Креанга, молим да то неко учини. Alexzr88 (разговор) 21:27, 19. септембар 2019. (CEST)

 Урађено --Zoranzoki21 (разговор) 21:17, 21. септембар 2019. (CEST)

Проблем са аутоматским филтером[уреди]

Поздрав. Како можемо ово да решимо што безболније? У питању је пројекат на високој школи из предмета друштвених мрежа и треба ми да професору пошаљем линк валидне и верификоване вики странице коју сам ја направио. Хвала! — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Tosha326 (разговордоприноси)

Поздрав @Tosha326:! Онемогућио сам проблематичан филтер, покушајте поново. --Zoranzoki21 (разговор) 20:24, 21. септембар 2019. (CEST)

Radi, hvala — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Tosha326 (разговордоприноси)

Блок[уреди]

Да се више не зезамо, блокирати Lorxy.--Ванилица (разговор) 11:26, 2. октобар 2019. (CEST)

@Ванилица:  Урађено. --Zoranzoki21 (разговор) 11:28, 2. октобар 2019. (CEST)

Војска ЦГ: Вандал[уреди]

Да ли је овај аутор измјене да Црна Гора има 31 тенка упоран вандал-трол и шта радити са њим? Већ сам раније на СЗР Војска Црне Горе оставио упозорење да се бројке свакодневно убацују и мијењају без икакве потврде о тачности. --Жељко Тодоровић (разговор) 21:17, 3. октобар 2019. (CEST) с. р.

Тешко да имају 31 тенк [1] --MareBG (разговор) 21:52, 3. октобар 2019. (CEST)
Писало је некада и око 80 тенкова. Видим у историји измјена да је и Викивинд својевремено враћао измјене квалификујући их као очигледне лажи због чега сам вратио чланак на верзију од прошле године и закључао га. Корисник се спрда и изврће руглу пројекат. --Жељко Тодоровић (разговор) 22:19, 3. октобар 2019. (CEST) с. р.

Застава СРЈ и Застава ДЗСЦГ[уреди]

Да ли би неко хтео да баци поглед на понашање корисника Pinki који је једнострано и без покретања икакве расправе на страници за разговор извршио спајање чланка Застава Србије и Црне Горе са чланком Застава Савезне Републике Југославије, што је потпуно неоправдано, пошто је реч о две различите теме, као што сам покушао да му објасним у међусобној комуникацији (овде), али узалуд. Да не би улазили у непотребан сукоб око спајања и враћања, препуштам ово питање суду администратора. Сорабино (разговор) 15:52, 6. октобар 2019. (CEST)

Мој поглед на ову тему изнео сам овде са жељом да се у ову тему укључе сви уредници, а не само администратори. Тема је једна, нема потребе да је разбијамо на два чланка, као што је и застава једна, а не две. --Pinki (разговор) 16:03, 6. октобар 2019. (CEST)
Pinki, ако си хтео да спајаш чланке, требало је да покренеш ту тему на страници за разговор при чланку који си желео да спојиш. Иако сам ти ја у непосредној комуникацији указао на разлоге против спајања, ти си ипак извршио тај чин, без икаквог консултовања заједнице, па тек када сам ја указао на тај проблем овде, онда си покренуо расправу на тргу, под разно. Стога би чланке требало вратити у почетно стање, пре спајања, па нека заједница одлучи. Сорабино (разговор) 16:18, 6. октобар 2019. (CEST)

Реч је о једној те истој држави која је у једној фази свог постојања само променила име, тако да не видим ништа спорно ΝικόλαςΜπ. (разговор) 16:31, 6. октобар 2019. (CEST)

То није тачно. Имамо различите матичне чланке: Савезна Република Југославија (1992-2003) и Србија и Црна Гора (2003-2006), тако је сасвим природно и у предметном смислу потпуно оправдано да имамо и посебне чланке о њиховим државним симболима. Али не ради се овде само о том питању, већ је проблем и у начину на који је спајање извршено, једнострано - без одговарајуће расправе и укључивања заједнице. Сорабино (разговор) 16:36, 6. октобар 2019. (CEST)

@НиколаБ: погледај овде ту сам овјаснио да се не понављам овде. --Pinki (разговор) 16:37, 6. октобар 2019. (CEST)

Имамо чланке о две државе, али не можемо имати чланке о државним симболима обе државе, кад једна држава није имала своје симболе, већ је користила државне симболе прве државе. Све си лепо објаснио у чланку, али џаба када и ти сам то не разумеш. --Pinki (разговор) 16:39, 6. октобар 2019. (CEST)

Pinki, расправа о оправданости, односно неоправданости спајања се сада води на тргу, под разно, а овде би требало дати суд, да ли је једнострано спајање без претходног консултовања заједнице било исправо или не. Ако свако може да споји било који чланак без икакве претходне расправе, онда треба сви да знамо да су такве ствари дозвољене. Сорабино (разговор) 16:51, 6. октобар 2019. (CEST)

Ја нисам спојио нов чланак који си написао, већ преусмерење које си ти васкрснуо, а сав текст пребацио тамо где треба да стоји на чланак о застави СРЈ. Као што и сам видиш ни други не подржавају твоје размишљање. --Pinki (разговор) 16:58, 6. октобар 2019. (CEST)

Pinki, е стварно брате, ово је већ ... свако може да види да си извршио класично спајање чланака, без икакве претходне расправе пред заједницом. Сорабино (разговор) 17:00, 6. октобар 2019. (CEST)

Чланци СР Југославија и Србија и Црна Гора са садашњег аспекта имају форму историјских чланака који се односе на једну те исту државу. И СРЈ и СЦГ су биле састављене од два субјекта, Србије и Црне Горе, а о обе форме свог постојања та државна заједница је имала исте симболе. И самим тим је прављење чланка Застава СЦГ било беспотребно дуплирање чланка Застава СРЈ, јер оба имају идентичан садржај. Није чак требало ни да се спаја историја, било је довољно направити преусмерење и то је то. Нема овде потребе ни за каквом расправом и прегласавањем јер Пинки није урадио ништа на своју руку што одступа од правила за сличне случајеве --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 17:30, 6. октобар 2019. (CEST)

Све што си написао је потпуно нетачно, као и обично. Ево на шта је личио првобитни чланак (без и једне једине референце и без литературе), а ево како су изгледали одвојени тематски чланци након мог писања: Застава Савезне Републике Југославије и Застава Србије и Црне Горе. Потпуно је неоправдано подводити садржаје о застави ДЗСЦГ под чланак који се односи на заставу претходне државе, пошто је реч о две сасвим различите теме. Сорабино (разговор) 17:39, 6. октобар 2019. (CEST)
Pitao si za mišljenje, dobio si ga. Što se mene tiče nisi me ubedio u nužnost postojanja dva zasebna članka o jednom te istom simbolu koji je predstavljao jednu te istu državu pod njena dva istorijska imena. Za mene je tema zatvorena. Uzgred, bilo bi lepo da se uzdržiš od ličnih napada --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:16, 6. октобар 2019. (CEST)
НиколаБ, тражио сам мишљење од админстратора, а ти си само један од њих, по мом суду - нажалост, пошто одавно сматрам да то звање не заслужујеш и то је моје мишљење које имам право да изнесем. А то се види и по чињеници што си избегао да даш одговор управо на оно питање због кога сам и покренуо читав случај управо овде: да ли спајање чланака може да се врши без икакве претходне расправе на страници за разговор при том чланку или на тргу? На то одговори, ако си администратор. А с обзиром на неке твоје раније ставове, не чуди ме упште што ти смета да тематика о застави Србије и Црне Горе буде обрађена у посебном чланку. Сорабино (разговор) 18:27, 6. октобар 2019. (CEST)
То шта ти мислиш о мени ме живо заболе, а на глупа питања могу само доћи глупи одговори. Прво, не спајају се чланци већ историје измена, и то се ради углавном када постоје два чланка исте тематике, што је случај овде. Друго, овоме није место на администраторској табли јер не одређују администратори теме чланака и начин уређивања, админи служе да спроводе правила и омогућавају нормалан рад на Википедији. Ја као администратор не видим никакво кршење правила и злоупотребе од стране уредника под псеудонимом Пинки, и самим тим је за мене расправа на ту тему затворена. Даље дискусије о теми водити на одговарајућем тргу. А што се тиче твојих доприноса овде о њима се тек може дискутовати, а посебно о неким другим „доприносима” --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:41, 6. октобар 2019. (CEST)
Твој опис промена које су извршене путем спорног спајања потпуно је нетачан. Чињенично је нетачан, о чему сведоче историје измена. А што се тиче твојих инсинуација на рачун мог доприноса, молим те да укажеш заједници на све евентуалне проблеме, пошто је то твоја администраторска дужност, зар не? Па да видимо сви шта ти је то засметало ... Баш ћемо се изненадити. Сорабино (разговор) 18:46, 6. октобар 2019. (CEST)

Сакрити[уреди]

... ову измену, а тог „побеснелог Макса” мало послати на хлађење.--Soundwaweserb (разговор) 19:24, 6. октобар 2019. (CEST)

Пре ће бити неодгојено говече, побеснели Макс је био екстра лик. Решено --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 19:32, 6. октобар 2019. (CEST)

Molim za pomoć[уреди]

Želim samo da zahvalim na dobrodošlici administratoru dcirovic - ali ne znam kako... Unapred hvala! Tanjaam (разговор) 09:54, 15. октобар 2019. (CEST)

Заштити[уреди]

Молим администраторе да заштите страницу због вандализма, довољно је погледати историју измена. — ВЛАДА да? 18:50, 17. октобар 2019. (CEST)

 Урађено Lackope (разговор) 19:33, 17. октобар 2019. (CEST)

Premestanje[уреди]

Da li neko moze da premesti ime stranice https://sr.wikipedia.org/wiki/Trigger u https://sr.wikipedia.org/wiki/The_Trigger zato sto je bend promenio ime? Hvala. — Претходни непотписани коментар оставио/ла је Crusader370 (разговордоприноси)

@Crusader370: Урађено. --MareBG (разговор) 02:52, 18. октобар 2019. (CEST)

Закључати до АП, или евентуално само за анонимне, на мало дуже, због тенденције фингирања статистичких параметара и самопромоције. --Lotom (разговор) 08:01, 19. октобар 2019. (CEST)

Bora Kuzmanović[уреди]

Молим Вас, покуšавам да променим фотографију насловну мог оца на нјеговом профилу Боре Кузмановиćа. Ја сам је урадила поčетком године 2019. Дајем ауторска права и доѕволјавам употребу. Не ѕнам како то сама да урадим. Много сте комлликовани. Замолила бих вас да Ви заменоте фотографије и да да исту ставите на ćирилиčну, па и верѕију на енглеско јеѕику. Молим Вас. Иѕмуčих се. Ево и тастатура čас пиšе ćирилицу, čас латиницу као да сам неписмена. Ѕнаčи на све три биографије мог оца ставите исту нову слику са потписом Бора Кузмановић, портрет Београд 2019. Tamkuz (разговор) 10:48, 23. октобар 2019. (CEST) ТамкузTamkuz (разговор) 10:48, 23. октобар 2019. (CEST)

Da pojasnim rec je o fotografiji sa odelom i plavom kosluljom koju nikako ne mgu da ubacim (a ne ona prethodna iz kuhinje). Stavite cirilicna, latinicna i engleska verzija. Hvala punoTamkuz (разговор) 10:51, 23. октобар 2019. (CEST)

@Tamkuz: фотографија се већ налази у чланку. --Miljan Simonović (разговор) 11:10, 23. октобар 2019. (CEST)

Извините, имам нову татину фотографију на мобилном уређају. Али на лап топу је и даље стара фотографија. Не знам да је убацима на енглеску верзију и латиничну. Молим објашњење и помоћ. Зашто је стара фотографија на лап топу на Интернету а нова само на мпобилном.Tamkuz (разговор) 11:32, 23. октобар 2019. (CEST) Убаците ми молим Вас исту фотографију на енглеском. Захваљујем. Мало сам старија па се не сналаѕим најбољеTamkuz (разговор) 11:32, 23. октобар 2019. (CEST)

И уклоните ми ову поруку о šаблону обавеšетенја. Питајте ме ста треба и ја цу вам објаснити па ви додајте. Ево ставила сам на крају њеб сајт на којем стоји информација о награди званиčан. Молим вам помозите ми. Не знам šтп сте толико комликовани. Захваљујем Tamkuz (разговор) 11:47, 23. октобар 2019. (CEST)