Википедија:Администраторска табла

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Администраторска табла је место где корисници могу да траже техничке акције које само администратори могу да испуне (закључавање, премештање страница, неодложна брисања).

Не користите ову страницу за расправе и покушајте сажето да срочите ваш захтев, примедбу или жалбу. Хвала.

  • Ако имате питања о Википедији, погледајте чланак Википедија, или поставите питање на Википедија:Трг/Разно.
  • Ако вам треба помоћ у сналажењу или уређивању на Википедији, видите Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, једноставно га поправите (уколико ваше измене нису контроверзне), или затражите мишљење других уредника на страници за рзговор чланка.
  • Ако неки садржај (чланак, датотека) на Википедији крши Ваше ауторско право, означите га са {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на страни за разговор.
  • Ако мислите да неки чланак треба обрисати, такав захтев не припада овде. Уместо тога, означите чланак са {{Брзо брисање}} уколико евидентно не припада Википедији, или га означите са {{За брисање}} и поставите на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако мислите да неког корисника или IP адресу треба блокирати због вандализама, то пријавите на страници Википедија:Пријаве вандализама.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ, пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба, или замолите заједницу за помоћ на Википедија:Трг/Википолитика. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу чекјузера, не чините то овде, него погледајте Википедија:Чекјузер.
  • Википедија има и велики Трг са разним пододељцима, међу којима може бити и онај који вама треба. Пошто википедијски Трг прати далеко више корисника него ову страну, сва је прилика да ћете тамо добити бржи одговор.
Затражи помоћ администратора

Uređivanje stranice Ratko Šoć[уреди]

Poštovani, Molim Vas za pomoć pri formatiranju slika na stranici slikara Ratka Šoća (https://sr.wikipedia.org/wiki/Ratko_%C5%A0o%C4%87) Jednostavno kada obeležim da se fotografija postavi desno, neće.... Nadam se da neko ima vremena i da uredi fotografije na stranici.

Uzgred, još jednom se zahvaljujem MareBG na uređivanju teksta na stranici

— Претходни непотписани коментар оставио/ла је Ratko Šoć (разговордоприноси) 18:34, 5. август 2018. (CET/CEST)

Clanak o produkciji Zeleni trougao[уреди]

Postovanje,

Zeleo bih da obrisete clanak o produkciji Zeleni Trougao. U pitanju je mala filmska ekipa iz okoline Uzica (Srbija). Vise se ne bavimo ovim poslom, i ne bih zeleo da ove informacije ostanu javne. Hvala unapred. Clanak sam ja napravio, ali sam lozinku zaboravio sa mog prethodnog naloga na Vikipediji. Ako treba nekako to da potvrdim, napisite mi neki kontakt, mejl ili sta pa cu vam objasniti.

Pozdrav, Nikola

Корисник који је започео тему о сексуалном злостављању у РКЦ 2[уреди]

[1]

Молим да се обрише опис ове измене због неприкладности исте.

Vs6507 22:48, 20. јануар 2019. (CET)

Хвала на брзој администраторској реакцији.

212.200.65.19 (разговор) 17:47, 21. јануар 2019. (CET)

Напомена: администратори још нису уклонили поменути опис измене.

-- 212.200.65.19 (разговор) 10:26, 22. јануар 2019. (CET)

Грб Зрењанина[уреди]

Молим да се грб Зрењанина врати на претходну верзију слике, која је и званична. Alexzr88 (разговор) 13:49, 22. јануар 2019. (CET)

 Урађено --Милан Животић () 13:56, 22. јануар 2019. (CET)

Мењање текста на своју руку[уреди]

Замолио бих администраторе да скрену пажњу кориснику МареБГ да не мења текст у чланку Бака Прасе на своју руку који није је компатибилан са унетим референцама и врате чланак на претходно стање јер не желим да улазим у рат изменама са њим. Хвала. --Милан Животић () 19:21, 22. јануар 2019. (CET)

Ово је погрешно место. На сзр се расправља о теми, а Маре није урадио ништа лоше. Спусти лопту и врати се на сзр.--Soundwaweserb (разговор) 19:23, 22. јануар 2019. (CET)
Мислим да би, због скорашњих радњи, чланак комотно могао да се закључа до даљњег, односно док се неке ствари не „углаве“ на тамошњој страници за разговор. Доста тога овде „не пије воду“.--Lotom (разговор) 19:33, 22. јануар 2019. (CET)
Штимоване референце су срамота, нешто најгоре што неки активни уредник може овде урадити, у кога смо имали поверење. Ово му није први, већ четврти пут. --MareBG (разговор) 19:40, 22. јануар 2019. (CET)
@Soundwaweserb: Ово је право место и имам право од администратора да тражим да предузму кораке да чланак заштите од даљег уређивања а не да чланак буде предложен на брзо брисање а да након тога му буду обрисане референце и текст које потврђују његову релевантост. @MareBG: Онај који штимује референце и мења је Маребг који је на сајту Discogs именио све што се може изменити зашта имам доказе и могу их доставити администраторима на увид а све у прилог да му по сваку цену смањи релевантност и ниподаштава њега и његову личност. Замолио бих администраторе да чланак врате на првобитну верзију, закључају га да га само они (администратори) могу уређивати и након тога валидно може бити предложен за брисање па нека се заједница изјасни о његовој судбини. --Милан Животић () 21:27, 22. јануар 2019. (CET)
Пријавио сам твоје брљотине односно прављење странице о непостојећој издавачкој кући Институција на сајту Дискогс, админи су брзо реаговали и избрисали чланак чланак о непостојећој издавачкој кући што се види овде. Подаци о измишљеној издавачкој кући не постоје чак ни на сајту јутјубера, нити било где другде. Просто је невероватно шта си све у стању да урадиш како би наметнуо лажну референцу. Чланак је такође пун садржаја који воде ка лажним референцама и линковима јутјуб канал на којима не пише апсолутно ништа. Ово ти је четврти пут да штимујеш референце, нећу да улазим зашто то радиш али мене нећеш прећи. Чак и ако остане, чланак о дотичном ће се чистити од глупости макар дошао до клице. Немаш ти срама очигледно, али сад је касно свакако, провалили су те људи. --MareBG (разговор) 21:41, 22. јануар 2019. (CET)
Одакле теби докази да тврдиш да сам ја или било ко креирао нечију дискографију на другом сајту. Свако ко уђе на поменути сајт може у историји да уђе и види да си ти под корисничким именом marefourtyfive измненио дискографију изменивши и пријавивши све како би наштимовао референце и себи обезбедио аргументе у прилог брисању а након свега тога када си проваљен мењаш своје корисничко име и информације како би прикрио трагове за дело које си урадио. Заборавио си да осим што Википедија има историју имају је и други сајтови. Срамно на шта си све спреман. Слажем се да имаш право да предложиш чланак за брисање али немаш право да бришеш релевантни текст и референце и ту верзију предложиш за брисање. --Милан Животић () 22:07, 22. јануар 2019. (CET)
Па ја ни у једном тренутку нисам демантовао моје корекције тамо. Приложио сам админима регистар предузећа из Београда и контакт твог јутјубера, након чега су установили да та издавачка кућа не постоји и обрисали информације о њој. Ту је крај целе приче. Стојим иза својих дела спреман да признам кад грешим и пружим руку сваком , а не кријем се као миш у рупи, као неки. И да имам праву да скренем пажњу админима на било ком сајту ако сматрам да референца није валидна тј ако је лажна. --MareBG (разговор) 22:20, 22. јануар 2019. (CET)

Милане, очигледно је да постоји проблем у вези овога. Референце нису валидне, администратори неће да се баве пријавама овде и расправама о неком чланку јер постоје друга места за то. Википедија је неутрална, ради на основу валидних референци. Буди свестан да админи и патролери овде свакодневно прегледају шта се дешава, било каква грешка или неправилност ако се не примети за дан, буде уклоњено за месец, два небитно. Мој ти је савет да се вратиш на сзр и странице за брисање. Поздрав.--Soundwaweserb (разговор) 22:24, 22. јануар 2019. (CET)

Саунде, расправљам о чланку у смислу да тражим од администратора да га врате на првобитну верзију (јер не желим да улазим у рат изменама) након чега могу да га закључају, што предлажемо @Lotom: и ја како би га они могли уређивати и након што буде закључан буде предложен валидно за брисање. Овако не желим да учествујем у расправи на страници за брисање јер је сматрам невалидном. Срдачан поздрав и теби. --Милан Животић () 22:40, 22. јануар 2019. (CET)

Та првобитна верзија ти не иде на руку. Кад би људи видели делове текста о Бараку Обами, стампеду деце, лажној издавачкој кући и представљањем овог момка у првој реченици као гејмера и јутјубера вероватно би ти чланак отишао и преко брзог брисања. Овако буди ми захвалан што сам га кориговао и спасио потенцијалног брисања. --MareBG (разговор) 22:45, 22. јануар 2019. (CET)

Откуд ти знаш шта мени иде на руку а шта не? Нека се чланак врати на претходну верзију и онда буде предложен за брисање. До тада гласање није валидно осим ако администратори не кажу другачије. Не можеш ти по свом нахођењу да средиш чланак додатно тако што ћеш да му избришеш релевантне ствари и онда га предложиш да се обрише него га вратити на претходну верзију па да на страници за брисање, када изнова буде предложен, да расправљамо о евентуалним недостацима. Поздрав. --Милан Животић () 23:32, 22. јануар 2019. (CET)
Избрисао сам делове текста где се помиње стамбедо деце и да је снимао спот у хотелу где је некад Обама боравио, плус наштимоване референце. То ти свакако иде у прилог надам се да сад капираш. У даљој преписци имаш сзр стране, а не да изреволтиран што сам те провалио покрећеш тему на админ табли и гушиш људе објавама који ову страницу имају у списку надгледања. Поздрав --MareBG (разговор) 23:40, 22. јануар 2019. (CET)
Једини који је проваљен си ти. Ја да сам хтео да правим његову дискографију то бих урадио још у почетку прошлог гласања за брисање како би додатно учврстио његову релевантност а не након гласања. Тако да само падаш дубље, сви су видели да си ти тај који је изменио и наштимовао да теби одговара у твојим аргументима. --Милан Животић () 23:58, 22. јануар 2019. (CET)
Немам ја за шта да будем проваљен кад је једино што сам овде урадио јесте скренуо пажњу на штимовање референци и сумњиве изворе. И циљ ми је био да људи то провале. --MareBG (разговор) 00:35, 23. јануар 2019. (CET)

Ја покаткад имам осећај да сам администратор на форуму неког таблоида --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 14:04, 23. јануар 2019. (CET)

Закључати чланак Мира А.[уреди]

Потребно је вратити измјене и закључати чланак Мира Алечковић. Корисник убацује несређен текст (који је враћан и ранијих мјесеци) и одбија било какве савјете у уређивању. --Жељко Тодоровић (разговор) 00:49, 24. јануар 2019. (CET) с. р.

Shogun Blue[уреди]

@Shogun Blue: пише бесмислице на страницама за разговор и изгледа да нема намјеру да престане.— WR 17:00, 24. јануар 2019. (CET)

Кија, ∞[уреди]

Шта год процените да треба радити с овим. --Lotom (разговор) 12:02, 29. јануар 2019. (CET)

увредљива измена је обрисана. Јованвб (р) 14:05, 29. јануар 2019. (CET)

👍 Свиђа ми се Zahvaljujem na administratorskoj reakciji. dr Vs6507 16:47, 29. јануар 2019. (CET)

Ne mogu da dodam šablon[уреди]

Pozdra, potrebno mi je da promenim šablon u {{ВИШЕР032018}}, a nije mi dozvoljeno. Kako da rešim ovo ? Članak koji uređujem :https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B5%D1%82_%D0%9A%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D1%81 Takođe, članak mi je označen za čišćenje, pomoć? Hvala! — Претходни непотписани коментар оставио/ла је VP228DE (разговордоприноси) 10:07, 7 фебруар 2019 (CEST) (CET/CEST)

@VP228DE: Додао сам шаблон {{ВИШЕР032018}}. Чланак је означен за чишћење, што значи да му је потребна дорада како би се уклопио у хиљаде других чланака. Навео сам разлоге у шаблону. Уколико вам је што нејасно, слободно ме питајте на мојој страници за разговор. Угодан дан и срећан рад! — Александар () 09:24, 7. фебруар 2019. (CET)

Слике[уреди]

Постоје неке слике без информација о извору и лиценци а које стоје на Википедији већ годину-две. Може ли неки администратор да провршља ову и ову категорију, те да избрише поменуте слике. Угодан дан! — Александар () 10:07, 7. фебруар 2019. (CET)

Деметра[уреди]

Уклонити ове две измене. --Lotom (разговор) 00:44, 8. фебруар 2019. (CET)

Ревертовање ради ревертовања[уреди]

Ја не могу да објасним понашање Обсусера, осим тражења пажње. По ком основу он може да поништава измене? Да ли ја могу да узмем неки чланак и приватизујем га као што он ради са чланком Синалко. -- Bojan  Razgovor  05:51, 9. фебруар 2019. (CET)

Објашњено је зашто су ти измене поништене. Твоје су измене ради измена, јер насилу извлачиш литературу од онога што су књиге у референцама (у случајевима када копираш исто доле у литературу).   Обсусер 06:01, 9. фебруар 2019. (CET)
Да, скраћујем код чланка коришћењем шаблона Одлично решење, као у чланку Алжир -- Bojan  Razgovor  06:04, 9. фебруар 2019. (CET)
Цитирана библиографија и литература нису баш једно те исто.   Обсусер 20:32, 9. фебруар 2019. (CET)
Ti tu literaturu niusi ni procitao. Zasto je uopste ubacujes kada se nista ne zpouva na nju. -- Bojan  Razgovor  04:31, 10. фебруар 2019. (CET)
Ниси у праву.   Обсусер 05:13, 10. фебруар 2019. (CET)
Nisi je pročitao. -- Bojan  Razgovor  02:44, 11. фебруар 2019. (CET)

Неутралност измена у чланку о Драгутину Димитријевићу Апису[уреди]

Молим неког од администратора да склони ову "напомену" на почетку чланка. Све унете измене нису произвољно извршене већ су за сваку измену наведени извори, а у питању су дела историчара која се заснивају на оригиналним документима (наведена у самим делима), личном присуствовању наведеним догађајима и сведочењима других лица која су истима присуствовала (сва сведочења се у оригиналу налазе у цитираним изворима). Ова дела могу се пронаћи у мало боље снабдевеним књижарама или библиотекама. Циљ измена није био да се ова личност представи у "много бољем светлу" већ да се покаже у што реалнијем. С обзиром да је оспоравање неутралности произвољно и без навођења литературе која тврди супротно, дакле с обзиром да се заснива на личном ставу аутора "напомене" сматрам да ју је потребно уклонити. Хвала унапред.Chechok (разговор) 13:14, 9. фебруар 2019. (CET)

Ово није за администраторску таблу. У питању је спор око садржаја који се решава на страници за разговор.— WR 13:22, 9. фебруар 2019. (CET)

Неприкладно корисничко име[уреди]

Блокирати дотичног корисника у складу са важећим правилима. --Милан Животић () 13:28, 9. фебруар 2019. (CET)

 Урађено --Zoranzoki21 (разговор) 22:14, 9. фебруар 2019. (CET)

Мислим да је за блокаду...[уреди]

овај кориснички налог али нисам у потпуности сигуран, на Вама администраторима је да одлучите ја сам ту да скренем пажњу. --Милан Животић () 22:54, 11. фебруар 2019. (CET)

Кристина Коцкар[уреди]

Закључати чланак Кристина Коцкар за уређивање од стране анонимних корисника на одређени временски период због скоријих измена попут ових 1, 2 а скоро је и ова измена (направљена од стране анонимног корисника) пријављена након чега је и сакривена због увредљиве садржине па сматрам да је неопходно закључавање. --Милан Животић () 23:21, 11. фебруар 2019. (CET)

Економска школа Бања Лука[уреди]

Закључати због учесталог спама. --Lotom (разговор) 18:07, 12. фебруар 2019. (CET)

Dva admina zaključaše ovaj članak. --Dcirovic (разговор) 18:15, 12. фебруар 2019. (CET)

Медијавики:Sitenotice[уреди]

Гласање је завршено па треба уклонити обавјештење.— WR 20:54, 13. фебруар 2019. (CET)

 Урађено --Dcirovic (разговор) 21:48, 13. фебруар 2019. (CET)

Брисање[уреди]

Замолио бих неког од администратора да обрише станицу са преусмерењем јер сам променио име чланка, а Ротердам јунајтед не постоји. Хвала. — SimplyFreddie (разговор) 13:18, 14. фебруар 2019. (CET)

@SimplyFreddie: Nema potrebe za brisanjem. Nepravilno napisana preusmerenja mogu da olakšaju nalaženje korektno naslovljenih članaka. --Dcirovic (разговор) 17:19, 14. фебруар 2019. (CET)

Закључавање чланака[уреди]

Тражим од администратора да закључају чланке Студио Б и КК Металац због учесталих вандализама од стране ИП корисника. Такође, размотрите захтеве на админ табли које сам написао пре пар дана а на које нико није одговорио у питању су захтеви Кристина Коцкар и Мислим да је за блокаду. Поздрав. --Милан Животић () 20:07, 15. фебруар 2019. (CET)

Prva dva članka su zaključana. Na trećem nije bilo vandalizama tokom zadnjih par dana. Ukoliko se trend remetilačkih izmena nastavi, članak će biti zaključan. --Dcirovic (разговор) 21:46, 15. фебруар 2019. (CET)
@Dcirovic: Хвала на реакцији. Размотри још блокаду корисника са спорним корисничким именом. --Милан Животић () 21:55, 15. фебруар 2019. (CET)

Pomoc - promena adrese (naziva moje stranice)[уреди]

Postovani,

Prvi put sam ovde i napravila sam gresku koju ne znam kako da ispravim. Sve sam sredila i ostade moj User name umesto zeljenog naziva i adrese moje kreirane stranice. Molim vas za pomoć kako to da rešim.

Hvala unapred, TIjanaFirefly — Претходни непотписани коментар оставио/ла је TIjanaFirefly (разговордоприноси)

Поштована @TIjanaFirefly:, чланак је креиран. Можете га видети на овом линку. Уколико имате још које питање или недоумицу слободно се обратите за помоћ. Поздрав и свако добро. --Милан Животић () 22:56, 15. фебруар 2019. (CET)
Havala najlepše na "brzinskoj" reakciji :D — Претходни непотписани коментар оставио/ла је TIjanaFirefly (разговордоприноси)

Лоше преусмерење[уреди]

Поздрав, био бих захвалан када би се обрисала страница са преусмерењем јер сада постоје два фудбалера са овим именом и презименом, а та раздвојена преусмерења сам средио тако да је ово преусмерење вишак. Хвала. — SimplyFreddie (разговор) 23:07, 21. фебруар 2019. (CET)_

@SimplyFreddie: претворио сам преусмерење у вишезначну одредницу ради лакше навигације. Поздрав и лепи снови! — Александар () 00:19, 22. фебруар 2019. (CET)
@Acamicamacaraca: већ постоји ова вишезначна одредница, да не буде претрпано, али може и овако. Face-smile.svgSimplyFreddie (разговор) 01:12, 22. фебруар 2019. (CET)

Неприкладно корисничко име[уреди]

Блокирати дотичну корисницу у складу са важећим правилима. --Милан Животић () 00:48, 23. фебруар 2019. (CET)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 02:11, 23. фебруар 2019. (CET)