Википедија:Администраторска табла

Из Википедије, слободне енциклопедије
Иди на навигацију Иди на претрагу

Администраторска табла је место где корисници могу да траже техничке акције које само администратори могу да испуне (закључавање, премештање страница, неодложна брисања).

Молимо вас да не користите ову страницу за расправе и покушајте концизно да срочите ваш захтев, примедбу или жалбу. Хвала.

  • Ако имате питања о Википедији, погледајте чланак Википедија, или нас контактирајте на Википедија:Трг/Разно.
  • Ако вам треба помоћ у сналажењу или уређивању на Википедији, видите Википедија:Трг/Помоћ.
  • Ако се не слажете са садржајем чланка, једноставно га поправите (уколико су ваше измене неконтроверзне), или затражите мишљење других уредника на страници за рзговор чланка.
  • Ако неки садржај (чланак, датотека) на Википедији крши Ваше ауторско право, означите га са {{Кршење лиценце}} и оставите поруку на страни за разговор.
  • Ако мислите да неки чланак треба обрисати, такав захтев не припада овде. Уместо тога, означите чланак са {{Брзо брисање}} уколико евидентно не припада Википедији, или га означите са {{За брисање}} и поставите на Википедија:Чланци за брисање.
  • Ако мислите да неког корисника или IP адресу треба блокирати због вандализама, то пријавите на страници Википедија:Пријаве вандализама.
  • Ако имате неспоразум са другим корисником, покушајте да га решите дијалогом, замолите некога лично за помоћ, пратите поступке на Википедија:Решавање сукоба, или замолите заједницу за помоћ на Википедија:Трг/Википолитика. Администратори немају овлашћења да пресуђују у споровима између корисника.
  • Ако желите да тражите проверу чекјузера, не чините то овде, него погледајте Википедија:Чекјузер.
  • Википедија има и велики Трг са разним пододељцима, међу којима може бити и онај који вама треба. Пошто википедијски Трг прати далеко више корисника него ову страну, сва је прилика да ћете тамо добити бржи одговор.
Затражи помоћ администратора

Блокирати корисника Inmatija01[уреди]

Лутак, на трајно, а главном налогу (Корисник:Inmatija04) повећати блокаду. — Александар () 17:01, 5. август 2018. (CEST)

Корисник такође има налоге као што су Корисник:Inmatija02 и Корисник:89.216.157.193. Поред тога што вандализује низ чланака на Википедији, улази у расправе са корисницима који покушавају исправити његове грешке --HoneymoonAve27 (разговор) 19:53, 11. август 2018. (CEST)

Uređivanje stranice Ratko Šoć[уреди]

Poštovani, Molim Vas za pomoć pri formatiranju slika na stranici slikara Ratka Šoća (https://sr.wikipedia.org/wiki/Ratko_%C5%A0o%C4%87) Jednostavno kada obeležim da se fotografija postavi desno, neće.... Nadam se da neko ima vremena i da uredi fotografije na stranici.

Uzgred, još jednom se zahvaljujem MareBG na uređivanju teksta na stranici

— Претходни непотписани коментар је написао/ла корисник/ца Ratko Šoć (разговордоприноси) 18:34, 5. август 2018. (CET/CEST)

Блокирати ИП 109.245.34.211[уреди]

Блокирати овог ИП-а због учесталог вандализовања странице Книн. Молим администраторе, такође, и да размотре да поменуту страницу закључају за анонимно уређивање на неко време. --Милан Животић (разговор) 16:12, 7. август 2018. (CEST)

Obsuser[уреди]

20 поништених измена, попустих му за нормативну контролу односно редослед шаблона у чланку. Сада мења изглед шаблона Шаблон:Златна арена за најбољег глумца који сам ја направио (гле чуда баш је тај нашао :)). Скоро недавно и на шаблону Шаблон:Добитници Награде „Бранка и Млађа Веселиновић“, где је скрнавио шаблон намерно, да би га после враћао. Намеће момак своје и игра се овде. Од њега не могу да радим овде. Сматрам да је заслужио да се опет охлади. Иде таг чисто да барем неко види, јер ових дана слабе су посете @Dungodung:@Miljan Simonović: @НиколаБ: --MareBG (разговор) 12:19, 9. август 2018. (CEST)

Ако видим још једном овакво стање, обојица идете на хлађење. Прво што су његове измене апсолутно коректне и што ти из једнако великог комплекса враћаш исте, а друго што је хиљаду пута речено да не улазиш у ратове изменама, небитан је разлог и не постоји оправдање за то. Крај. --Miljan Simonović (разговор) 13:50, 9. август 2018. (CEST)

Па да, ја сам крив што сам га и пријавио. Миљане твој заштитнички став према дотичном није више ни смешан, претужна је прича. Његове измене јесу на месту, али ово је наметање глупости које траје већ дуго, а због истих му се стално гледа кроз прсте. Попустио сам му за много ствари зарад мира овде, што говори о "комплексима". Он и даље тера по свом. Покушао разговор, ни то не иде. Требамо ли сви овде да ћутимо на то што он намеће своје против воље других, без разговора, само да би било мира? Ја овде никог не угрожавам нити намећем нешто своје, већ радим, за разлику од неких паметњаковића који су овде да шефују јер не могу нигде другде. Ово је само апел администрацији и читавој заједници, да увиде да постоји човек више десетина пута банован, који данас намеће шта жели, а свако враћање његових измена биће санцкионисано, никакав комплекс. Мора да је био и комплекс кад си прећутао брисање садржаја и референци са 22 различита чланка која сам направио, да не помињем закључавање Глоговца, којег сам овде једва истерао да одрадим. Трагикомедија.--MareBG (разговор) 14:31, 9. август 2018. (CEST)

Чекај, ти управо написа да су његове измене коректне и на месту? У чему је конкретно проблем? --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:10, 9. август 2018. (CEST)
@НиколаБ: Па реално гледано нису вандализми. Опет сматрам да Шаблон:Златна арена за најбољег глумца који сам направио треба бити затвореног типа (ради прегледности, на чланцима многих глумаца постоји по 5 других шаблона). Исто практикујемо и са спортистима, примера ради чланак Александар Шапић, где би стварно било безвезе да су сви шаблони отвореног типа. Све би ја ово њему срочио да је корисник нормалан, нашли би смо заједничко решење за пола минута, као што сви радимо. Међутим њега то не интересује, већ је овде да само намеће своју причу. Безвезе вртимо дечје приче у круг, ја се оптужујем и опомињем за бан, а њега нико ни да опомене, камоли банује што је одавно заслужио. --MareBG (разговор) 15:21, 9. август 2018. (CEST)
Па како онда неко да га блокира због вандализама кад ти сам потврђујеш да нису вандализми, већ да је у питању чисти дискурс између вас двојице? Оваквим пријавама без основа му само дајеш ветар у леђа. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:24, 9. август 2018. (CEST)
Да се више не лажемо, наметање својих ствари, промене редоследа шаблона у чланцима, измене шаблона, брисање 22 измене са референцама на 22 чланка па онда враћање је чисто минирање рада и покушавај зајебавања, све то за 2 ндедље. Покушам да комуницирам са њим зарад мира овде - неће. И опет поред тога пређем преко свих ствари због људи овде чији рад ценим и ево га опет. Пријавим га - ја попијем опомену. Све ово за 2 недеље - нико ни да га опомене, а ја сам више пута био опоменут јер га пријављујем. Ветар у леђа му даје један млади колега одавде који воли да зажмури са времена на време. --MareBG (разговор) 15:33, 9. август 2018. (CEST)

Блокирати ИП 46.176.24.3[уреди]

Блокирати овог ИП-а због константних вандализовања. @Miljan Simonović: @Dungodung: @НиколаБ: --Милан Животић (разговор) 14:08, 9. август 2018. (CEST)

Ја сам се трудио колико сам могао да враћам измене, упозоравам, али не вреди. NemanjaMi (разговор) 14:19, 9. август 2018. (CEST)
@NemanjaMi: Човек константно то ради. Како ли му не досади. Означио сам три администратора па се надам да онај који буде први доступан да ће блокирати дотичног ИП-а. --Милан Животић (разговор) 14:25, 9. август 2018. (CEST)
@Милан Животић: потпуно се слажем, зато сам предложио да се блокирање ради аутоматски на Википедија:Трг/Техника. Овако у неку руку испадамо будале, лајемо у празно са упозорењима, док администраторима треба под дан и више да блокирају вандала. NemanjaMi (разговор) 14:57, 9. август 2018. (CEST)

Блокиран је. А што се ажурности админа тиче, нећете веровати али имамо ми и нешто што се зовце живот ван онлајн света. --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:12, 9. август 2018. (CEST)

А шта као ми који немамо админ статус ми немамо живот ван онлајн света? Тако испада. Не разумем?! Али нек' си нам рекао. --Милан Животић (разговор) 15:21, 9. август 2018. (CEST)
Не изврћи. Не може се очекивати да се на захтеве одговара истог момента чим се поставе јер нико од нас није овде присутан нон-стоп. На крају крајева на сваки легитиман захтев у кратком року стиже и реакција админа. Није у питању катаклизма па ће свет пропасти ако се одмах не реагује --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:33, 9. август 2018. (CEST)
Не изврћем него тако је испало. Мислим да нико није ни тражио да се реагује "истог момента". Лично ја нисам ниједног админа споменуо да је мање или више активан нити се мешам у ваш посао. Вас троје сам пинговао јер знам да сте иначе доста ажурни и да ћете захтев решити у што краћем року, а када ћете заиста и да решите то је на вама не на мени ја сам ту да скренем пажњу на проблем. --Милан Животић (разговор) 15:43, 9. август 2018.
Мој одговор није ни био упућен теби већ Немањи који је такву примедбу и изнео Face-wink.svg --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:47, 9. август 2018. (CEST)
@НиколаБ: Нема потребе да ту примедбу схватате лично. Нико вас не приморава да будете администатор. Целом пројекту би доста више значило да има пар људи са статусом администатора, који су доста активнији од просечног корисника. NemanjaMi (разговор) 15:54, 9. август 2018. (CEST)

Сви администратори имају ову страницу на списку надгледања, тако да нема потребе да нас тагујете. То што смо стекли довољно поверење заједнице да постанемо администратори, након што смо се добровољно пријавили, не значи да морамо да будемо константно на пројекту, у томе је и поента постојања већег броја администратора. Свако доприноси кад може и колико може. --Miljan Simonović (разговор) 20:55, 9. август 2018. (CEST)

Блокирати IP 89.216.157.193[уреди]

Искључуво ометање пројекта; додавање бесмислица у чланке (односно лажних ресинхронизација, чак и након бројних блокада на разним налозима). Блокирати на месец дана и спречити стварање нових налога. — Александар () 18:26, 11. август 2018. (CEST)

Ово са овим ресинхронизацијама траје већ дуже време и некако ми не делује да би неко са тим подацима вандалисао чланке. Приметио сам већ измене тог типа, један део сам проверио и испоставило се да су коректне. Не знам --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 18:45, 11. август 2018. (CEST)

Знам, доста је чудно зашто то ради. Приметио сам да додаје погрешне ресинхронизације из Голд Диги Нета. Такав је случај био с чланком Trnavčevići u divljini. Ја сам на страници за разговор тамо тражио решење и један анонимац и Serbian Telenovelas (искусан урединик) потврдили су да не постоје дате синхронизације. Можеш погледати СЗР. Чак има више налога које користи у вандализму (ИНматија01 итд; писао сам горе). Мени је ово конкретан пример ометања пројекта. Што се тиче скоријих измена, Ја, Обсјусер, неколико дугих анонимаца и HoneymoonAve27 (GameofStarDescendant) били смо против вандалских напада, али тај корисник не одустаје. Нон-стоп то ради, а неће ни да се договори. Но, може се ставити недеља-две блокаде, само нека попије неку. Мрзи ме више да враћам и патролирам измене милион пута на истој страници. — Александар () 19:20, 11. август 2018. (CEST)
@НиколаБ: Слажем се, сав његов рад већ предуго траје, али ово са ресинхронизацијама су чисте лажи. Јесте мало чудно да са тим информацијама вандализује чланке, али све је измишљено. На пример, тврдио је да је студио Голд Диги Нет ресинхронизовао цртаће Трнавчевићи у дивљини и Пингвини са Мадагаскара, што је студио демантвао, а Трнавчевићи штавише нису ни емитовани на Никелодиону, тако да је јасно да је то лаж. Исто тако и Лењи Град, тврди да је емитовано и на Никелодиону и Б92 и да је Б92 ресинхронизовао, ниједна од те две телевизије није емитовала серију, а камоли да постоји ресинхронизација. Приметио сам и доста лажи у вези емитовања, поред горе наведеног, нпр. Ноди, Рен и Стимпи, Кућа Бука, Хенри Опасност, 100 ствари, и многи други са Никелодиона. Такође тврди да су бројни цртаћи емитовани на неким локалним телевизијама као што су ТВ Сунце, ТВ Кладово, ТВ Пирот, Ка ТВ итд, ја немам те телевизије па не могу ништа сигурно да кажем, али не верујем да је тачно. Видим да у задње време воли да пише да је седиште Канала Д у Нишу. Што се тиче блока, ја бих то по кратком поступку - трајни блок на свим налозима, ово предуго траје, прве вандализме је радио већ у јануару а након свакок блока наставља исто. Ово су сви његови налози: KriperMS, Inmatija02, Matijamlaco, Inmatija03 (још не коришћен, не значи да неће), Inmatija04, Inmatija01 мада верујем да ће се након блока свих ових налога вероватно појавити "Inmatija05" и сл, предложићу остатак "екипе лутака" за блокаду. Не разумем шта вандали, конкретно овај, имају од вандализовања Википедије, плус нон-стоп исте странице истим стварима, како им не досади... --Serbian Telenovelas (разговор) 17:07, 12. август 2018. (CEST)

Блокирати корисника KriperMS[уреди]

Лутак, такође познат као Inmatija01, Inmatija02, Matijamlaco, Inmatija03, Inmatija04, више пута безуспешно блокиран. --Serbian Telenovelas (разговор) 17:11, 12. август 2018. (CEST)

Блокирати корисника Matijamlaco[уреди]

Лутак, такође познат као Inmatija01, Inmatija02, KriperMS, Inmatija03, Inmatija04, више пута безуспешно блокиран. --Serbian Telenovelas (разговор) 17:13, 12. август 2018. (CEST)

Блокирати корисника Inmatija02[уреди]

Лутак, такође познат као Inmatija01, KriperMS, Matijamlaco, Inmatija03, Inmatija04, више пута безуспешно блокиран. --Serbian Telenovelas (разговор) 17:15, 12. август 2018. (CEST)

Блокирати корисника Inmatija04[уреди]

Лутак, такође познат као Inmatija01, Inmatija02, Matijamlaco, Inmatija03, KriperMS, више пута безуспешно блокиран. --Serbian Telenovelas (разговор) 17:17, 12. август 2018. (CEST)

Заштити чланак Дуа Липа[уреди]

Заштити чланак због учесталих вандализама.--Ookuninusi (разговор) 21:44, 12. август 2018. (CEST)

@Miljan Simonović:, @НиколаБ: овај захтев за заштиту чланка сам поставио пре 5 дана и ниједан администратор се није огласио. Да напоменем да је данас чланак поново био мета вандала. Замолио бих администраторе да закључају овај чланак!--Ookuninusi (разговор) 22:54, 17. август 2018. (CEST)

Био сам убеђен да сам га заштитио. Решено је сада --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 23:03, 17. август 2018. (CEST)

Блокирати ИП 87.116.177.36[уреди]

Блокирати због вандализма. Стално уноси бесмицлице и вандалише чланак о Дуа Липи.--Ookuninusi (разговор) 21:51, 12. август 2018. (CEST)

KOSOVO JE SRCE SRBIJE🇷🇸❤️, сматрам да треба да се промени википолитика и да овакав вандализам аутоматски повлачи блокирање. Да ли је потребно чекати још 3 таква вандалима? NemanjaMi (разговор) 21:56, 12. август 2018. (CEST)

Вређање[уреди]

Замолио бих администраторе да скрену пажњу MareBG да престане да ме вређа говори како сам лажов, да фарбам људе и правим од њих будале, да сам сујетан, безобразан. Не желим да ми дотични више пише на сзр и да ме узнемирава. Овде сам да бих помогао пројекту а не да бих трпео нечије увреде и узнемиравање. — Милан Животић (📩) 02:07, 13. август 2018. (CEST)

Фарбао јеси, убеђивао у нешто што не постоји, да пише а није писало у извору. Обратио сам ти се нормално на сзр, а ти мене частио са срам те било, а након тога и да сам глупан, што јесте безобразно од тебе. Када год увидим да грешиш обратићу ти се на сзр, то нико не може да ми забрани. Обриши, послушај или не — до тебе је. --MareBG (разговор) 02:12, 13. август 2018. (CEST)
Нормално си се обратио а пре тога си рекао да сам лажов и да правим људе на будале. Зар то није за срам те било? Такође и ти са моје стране можеш очекивати да сваки, иоле мизеран, пропуст који направиш да те исправим па ћеш видети како је кад неког малтретираш као ти мене сада мене целу ноћ да од тебе не могу да спавам. — Милан Животић (📩) 02:17, 13. август 2018. (CEST)

Нико те не малтретира не прави шараду и не спамуј људе на све стране овде. Јави се на сзр да решимо причу, трећи пут те зовем. --MareBG (разговор) 02:19, 13. август 2018. (CEST)

Ти константно са мном целу ноћ манипулишеш желећи да ме убедиш у нешто што није а јесте. Окани ме се немој да ме дираш и да ме вређаш. Ово ти није вероватно први пут када си овако спреман да неког излуђујеш. — Милан Животић (📩) 02:23, 13. август 2018. (CEST)
Да се приметити Милане да само ти мене вређаш, тако да сам си себе пријавио. Поздрав --MareBG (разговор) 02:28, 13. август 2018. (CEST)
За мене си завршио писао више ишта о мени не одговарам и не знам ко си уопште. — Милан Животић (📩)

Блокирати Корисник:89.216.157.193[уреди]

Добио је већ гомилу упозорења, али наставља и даље са вандализмом. Вероватно један од повезаних профила који намерно ремети пројекат у области синхорнизација анимираних серија. NemanjaMi (разговор) 11:57, 13. август 2018. (CEST)

Шта је овде конкретно вандализам? --Miljan Simonović (разговор) 15:30, 14. август 2018. (CEST)
Ту ништа, али на Учите са Нодијем, Трнавчевићи у дивљини, О2 телевизија, итд штошта, да не набрајам даље, све прочитај овде --Serbian Telenovelas (разговор) 20:04, 14. август 2018. (CEST)

Srbolusic[уреди]

Молим администраторе да реагују на вандалисање корисника Srbolusic и његово упорно враћање измена на чланку Коста Пећанац. Опомињао сам га на страници за разговор, али га он брише, сада сам га опоменуо на страници на разговор чланка и он такође не реагује, па молим администраторе да реагују. --Pinki (разговор) 14:41, 13. август 2018. (CEST)

Бесмислена оптужба. Игнорисати у потпуности.--BBabaru (разговор) 17:35, 13. август 2018. (CEST)
@BBabaru: изгледа да нисам у потпуносту упућен, од кад је то ратовање измена бесмислено? @Pinki: Мислим да овде није потребно блокирање пошто је чланак заштићен. Ако корисник након заштите настави с вандалисањем онда може да дође до блокаде. И не знам откуд та пракса уклањања садржаја са своје СзР, ал добро није битно. — Александар () 18:22, 13. август 2018. (CEST)
"вандалисање" је бесмислица на коју се позивам. Рат измјена се рјешава дискусијом. --BBabaru (разговор) 19:56, 13. август 2018. (CEST)
Да, али и за рат измена можеш такође да попијеш блокаду — од 1 дан. — Александар () 20:13, 13. август 2018. (CEST)
Бесмислена препирка око бесмислене ствари. Свеједно, корисник обавештен, проблематичан чланак закључан. Уколико се након истека заштите чланка настави вандалисање, исти ће бити блокиран. --Miljan Simonović (разговор) 11:47, 14. август 2018. (CEST)

Блокирати ИП 109.93.203.41[уреди]

Вандалзам на све стране --MareBG (разговор) 14:03, 14. август 2018. (CEST)

 Урађено --Miljan Simonović (разговор) 15:22, 14. август 2018. (CEST)

Давид Драгичевић[уреди]

Треба заштитити овај чланак од анонимних на неко вријеме. Мислим да је негдје означен као мета за вандализме (ова најезда није случајна) будући да је и мени скоро лично пријећено тужбама да садржај чланка прилагодим нечијим жељама. --Жељко Тодоровић (разговор) 21:12, 16. август 2018. (CEST) с. р.

Блокирати корисника Serbian Nickmen[уреди]

... учестало пресловљавање чланака; упозорен више пута, и даље наставља. — Александар () 12:51, 18. август 2018. (CEST)

Упозорен је --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 15:09, 18. август 2018. (CEST)
Видим да воли и да уклања инфо које њему нису битне, то је у почетку радио анонимно, не знам сад, а и не зна нарочито о табелама видим да му је и на то скренута пажња, на оно беспотребно href, итд. На странице о глумцима је додавао пар гласовних улога које он зна, за остале га брига, а и ни на једну страницу о глумцима није ставио филмографију, само (неке) синхронизацијске улоге. Ја немам ни времена ни воље да за њим исправљам, видим да неки 212 анонимци то раде. По мени, не заслужује неки дужи блок, а и ја не бих блокирао налог, јер углавном ради анонимно, а преко налога је само додавао категорије. Толико од мене --Serbian Telenovelas (разговор) 19:30, 18. август 2018. (CEST)

Променити видљивост[уреди]

... измена анонимног корисника на страници Ким Кардашијан. — Александар () 17:03, 18. август 2018. (CEST)

Аутоматски филтер[уреди]

Ја сам покушао, у песку, обрисати претходни сопствени текст поништењем споствене претходне измене и добио бесмислено упозорење:

Грешка:

Упозорење: Аутоматски филтер је препознао ову измену као потенцијално штетну. Није Вам допуштено да самовољно уклањате шаблоне. Уместо тога, оставите коментар на страници за разговор.

Молим поправити филтер.--BBabaru (разговор) 18:49, 18. август 2018. (CEST)

Сва упозорења су смислена --ΝικόλαςΜπ. (разговор) 00:19, 19. август 2018. (CEST)

Nikola nisi upravu 1000% filter nije ogranicen samo na neke imenske prostore a ovako je aktivan na svim. --Kolega2357 (разговор) 00:37, 19. август 2018. (CEST) Bbaru je jos jedna inkarnacija Vujkovica brda.  Bojan  Razgovor  00:53, 19. август 2018. (CEST)