Пређи на садржај

Корисник:Jovan nrt7922/песак

С Википедије, слободне енциклопедије
Jovan nrt7922/песак
Први лого за мангу Akame ga Kill!
アカメが斬る!
(Akame ga Kiru!)
ЖанрAction, dark fantasy[1]
Манга
АуторTakahiro
ИлустраторTetsuya Tashiro
ИздавачSquare Enix
Енглески издавачШаблон:English manga publisher
Циљна групаShōnen
ШтампаGC Joker
ЧасописMonthly Gangan Joker
Прво излажењеMarch 20, 2010December 22, 2016
Томови15 (списак томова)
Манга
Akame ga Kill! Zero
АуторTakahiro
ИлустраторKei Toru
ИздавачSquare Enix
Енглески издавачШаблон:English manga publisher
Циљна групаSeinen
ЧасописMonthly Big Gangan
Прво излажењеOctober 25, 2013January 25, 2019
Томови10 (списак томова)
ТВ аниме
Режисер Tomoki Kobayashi
Продуцент Square Enix
Сценариста Makoto Uezu
Композитор Taku Iwasaki
Студио
Мрежа Tokyo MX, MBS, BS11, AT-X
Енглеска мрежа Шаблон:English anime network
Премијерно приказивање July 7, 2014December 15, 2014
Епизоде 24 (списак епизода)
Манга
Hinowa ga Crush!
АуторTakahiro
ИлустраторStrelka
ИздавачSquare Enix
Енглески издавачШаблон:English manga publisher
Циљна групаSeinen
ЧасописMonthly Big Gangan
Прво излажењеJune 24, 2017June 24, 2022
Томови8 (списак томова)
Портал Стрип


Akame ga Kill! (Japanese: アカメが斬る!, Hepburn: Akame ga Kiru!) је Јапанска манга серија написана од стране Такахира и нацртана од стране Тетцује Ташира.Серијализована је у Square Enix-овом месечном магазину Gangan Joker од марта 2010. до децембра 2016. године, а њена поглавља су сакупљена у 15 танкобон томова.  Прича се фокусира на Тацумија, младог сељака који путује престоницом да би прикупио новац за свој дом, али открива јаку корупцију у тој области. Група убица позната као Ноћни напад регрутује младића да им помогне у борби против корумпираног Царства.

Аниме телевизијска адаптација од 24-епизоде,анимирана од стране White Fox-а,емитована је од јула до децембра 2014. године.Претходник манга серијала, под називом Akame ga Kill! Zero, коју је илустровао Кеи Тору, серијализована је у Square Enix-овом месечном магазину Monthly Big Gangan од октобра 2013. до јануара 2019. године, а њена поглавља су сакупљена у десет танкобон томова. Спин-оф манга серија, под називом Hinowa ga Crush!, коју је илустровао Стрелка, серијализована је у месечном магазину Monthly Big Gangan од јуна 2017. до јуна 2022. године, а њена поглавља су сакупљена у осам танкобон томова. У Северној Америци, све три манга серије лиценцирао је Yen Press. Аниме серију је лиценцирао Sentai Filmworks.

До септембра 2020. године, укупна манга серија имала је преко 4,1 милион копија у циркулацији.

Садржај[уреди | уреди извор]

Тацуми је борац који, у пратњи својих пријатеља из детињства, Ијејасуа и Сајо, креће у престоницу у нади да ће зарадити новац како би помогао свом сиромашном селу. Након што је био раздвојен од својих пријатеља од стране бандита,Тацуми безуспешно покушава да се пријави у војску и бива преварен за свој новац у престоници. Узима га племићка породица, али када група убица под називом Ноћни напад нападне, он сазнаје да су његови племићки домаћини заправо намеравали да га муче и убију као што су урадили његовим пријатељима.

Као резултат тога, придружује се Ноћном нападу, који се састоји од мачевалице Акаме, зверског борца Леоне, самопроглашеног снајперског генија Мајне, борца са маказама Шиле, манипулатора концима Лабока, оклопног ратника Була и њиховог вође Нађенде, бивше генералице царске војске. Ноћни напад је такође део револуционарних снага које су окупљене да збаце премијера Онеста који манипулише младим царем за своју личну корист, иако остали народ пропада у сиромаштву и невољи.

Чланови Ноћног напада носе Теигу (帝具, аниме: Imperial Arms), јединствено оружје створено пре 900 година од изузетно ретких материјала, као и легендарних животиња названих Опасне звери (危険種, kikenshu). Моћ Теигуа је толико огромна да се каже да када се два корисника Теигуа боре један против другог, бар један од њих је осуђен на смрт.

Иако Ноћни напад успешно убија неке од Онестових сарадника, губе Шиле током борбе против члана престонице Серије, а затим и Була када Онест регрутује садистичког генерала царства Есдeс и њенe Три звери. Тацуми добија Булов Теигу, Инкурсио, као резултат тога, док Есдес замењује своје убијене подређене са групом ратника који користе Теигу, названих Јегери. Ноћни напад, заједно са новим регрутима Сусаном (хуманоидни Теигу који поседује Нађенда) и Челси, боре се против Јегера са Серијом, Вејвом и Акамеином млађом сестром Куроме међу њиховим редовима. Временом, обе фракције постепено губе неке од својих чланова.

Када је револуција добила моментум, Онест је формирао нову тајну полицијску силу, Дивљи лов, коју води његов син Шура, али Дивљи лов злоупотребљава своју власт убијајући невине цивиле за своје планове, антагонизирајући и Јегере и Ноћни напад. Мајне је скоро убијена у Серијиној самоубилачкој бомбашкој експлозији, али ју је Тацуми спасио. Након борбе између Дивљег лова и Јегера, са жртвама са обе стране, Есдес уцењује Онеста да распусти остатак Дивљег лова. Шуру убија Лабок након што је заробио њега и Тацумија. Лабок бива убијен док је покушавао да побегне, а Тацуми је осуђен на смрт након што је одбио Есдесине покушаје да га убеди да јој се придружи. Преостали чланови Ноћног напада нападају место егзекуције да спасу Тацумија, док их прогони царски генерал Будо, кога Мајне успева да убије по цену свог Теигуа и падања у кому.

Због стреса који је доживео док је бежао са места егзекуције, Тацуми је проузроковао да се Инкурсио трансформише. Открива се да је Тацуми проузроковао да Опасна звер из које је створен Инкурсио, Тиранин, оживи, а доктор предвиђа да Тацуми може користити свој Теигу још неколико пута пре него што се потпуно споји са његовим телом и преузме његово тело. Док се ово дешава, Ноћни напад се суочава са последњим члановима Дивљег лова и уништава их, док Акаме уклања велике генерале на страни Царства. Акаме оставља поруку Вејву да она и Куроме намеравају да реше ствари као што су обећале једна другој. Након његовог покушаја да убеди Куроме да одустане од дуела, борећи се против Тацумија, Вејв успева да заустави дуел сестара и уништава Куромеин Теигу. С тим, Вејв и Куроме лажирају своју смрт и беже да започну нови живот заједно.

Након што је чула вест о смрти преосталих Јегера, Есдес наставља своје дужности генерала како би задржала Револуционарну војску када започну опсаду главног града да би уклонили Онеста с власти. Као последњи потез, Онест убеђује самог цара да се придружи борби са Теигуом своје породице. Након што су преостали чланови Ноћног Напада убили оне у влади који су из сенке вукли конце, једине преостале мете су им Онест и Есдес. Међутим, Онест је подесио царев Теигу да подивља.

Да би се суочио са царевим Теигуом, Тацуми користи своју последњу трансформацију да га порази уз Вејвову помоћ, док се претвара у Тиранина. Пре него што му је тело потпуно преузето, Тацуми моли Акаме да га убије пре него што изгуби контролу и убије све. Она то чини током своје битке са Есдес, касније откривши да је само убила душу Опасне звери како би Тацуми могао да живи, успевајући да порази генерала по цену свог мача. Есдес признаје свој пораз и користи своју моћ да изврши самоубиство, жалећи што никада није успела да натера Тацумија да јој узврати осећања. Док се последња битка одвијала, Онест покушава да побегне пре него што га јe смртно ранилa Леоне након што је он смртно ранио њу. Oна се споји са остацима свог Теигуа да би јој дала довољно времена да га зароби како би Револуционарни рат могао потпуно да се заврши. Након тога, Леоне умире мирно.

Док је Онест касније брутално погубљен спорим комадањем због својих злочина против народа, цар прихвата своје јавно погубљење док преузима одговорност за своја недела, док Нађенда почиње да обнавља њихову нацију у бољу. Тацуми, још увек заробљен у свом змајском облику, преселио се на изоловано острво са Мајне након што се она опоравила и родила њихово дете, које је зачето пре Мајнеине коме. Куроме и Вејв такође завршавају заједно, са Куроме која је још увек има ожиљке из своје прошлости, док је Вејв изгубио један од својих унутрашњих органа као цену за коришћење два Теигуа одједном. Акаме, још увек радећи као убица да брани опорављајућу нацију од оних који желе да искористе неред, плови источно да пронађе лек за бол у њеном телу нанесен трећим ударцем Мурасамеа. Док одлази на своје путовање, размишља о брижним пријатељима и срећним успоменама које је стекла на свом путу, надајући се да ће једног дана моћи да остваре свој сан да виде свет изван нације заједно.

Замисао[уреди | уреди извор]

У 2007. години, Тахиро је замољен да ради мангу за магазин Square Enix. Првобитно је смислио идеју о "група убица које су све жене, а протагониста је дечак кога они заробе и који мора да ради за њих". Након што је његов уредник одобрио идеју, сачекао је са серијализацијом док његова студија за визуелне новеле, Minato Soft, није стабилизована и издала још два наслова; током тог периода развио је ликове, причу и свет. У августу 2009, након издања Majikoi ~ Oh! Samurai Girls, Тахиро је потражио уметника за серијализацију и ангажовао Тецују Ташира да ради илустрације. Свидела му се Таширова способност да црта брзе акционе сцене и да црта слатке девојке. Приликом развијања поглавља, Тахиро би прво написао сценарио, а затим би Таширо одредио изглед панела. Тахиро је повремено добијао повратне информације о идејама за заплет од Ташира и његовог уредника.

Медиа[уреди | уреди извор]

Манга

Написана од стране Такахироа и илустрована од стране Тетсуја Ташира, "Akame ga Kill!" је била серијализована у Square Enix-овом манга магазину Gangan Joker од 20. марта 2010.[1][2] године до 22. децембра 2016.[3][4] године.Наставци су сабрани у петнаест танкобон томова, објављених од 21. августа 2010.[5] до 22. фебруара 2017.[6][7] Дана 25. августа 2017. године, објављено је да ће се том 1.5 манге, претходно укључен у домаћу видео верзију анимеа, објавити као самостални том[8]. Манга је била лиценцирана од стране Yen Press у јуну 2014. године, а томови су објављени од 20. јануара 2015. до 24. јула 2018. године.[9][10]

Претходник наслова "Akame ga Kill!", насловљен "Akame ga Kill! Zero" (アカメが斬る!零, Akame ga Kiru! Rei), написан од стране Такахироа и илустрован од стране Кеи Торуа, серијализован је у магазину Monthly Big Gangan од 25. октобра 2013.[11] до 25. јануара 2019. године.[12] Прича се фокусира на претходне догађаје из Акамине прошлости, током времена када је радила као убица за царство. Наставци су сабрани у десет танкобон томова, објављених од 21. јуна 2014.[13] до 25. априла 2019.[14] године. Лиценциран је од стране Yen Press у септембру 2015.[15] године, а томови су објављени од 22. марта 2016. до 29. октобра 2019. године.

Такахиро је објавио спин-оф мангу, насловљену "Hinowa ga Crush!" (ヒノワが征く!, Hinowa ga Yuku!), са уметничким делом од Стрелке у магазину Monthly Big Gangan од 24. јуна 2017.[16][17] до 24. јуна 2022.[18] године. Прича и ликови су потпуно неспојени са "Akame ga Kill!", а једини заједнички елемент је укључивање Акаме као спорадичног карактера. Наставци су сабрани у осам танкобон томова, објављених од 25. децембра 2017.[19] до 25. августа 2022.[20] године. Yen Press је лиценцирао мангу и објављивао наставке истовремено са њиховим издавањем у Јапану.[21][18]

Аниме

Телевизијска адаптација манге била је најављена у јануару 2014. године.[1][22] Тизер сајт серијала је отворен 21. јануара 2014.[23] године. Серија је режирана од стране Томоки Кобајашија и написана од стране Макото Уезуа.[24] Такахиро је такође надгледао сценарио. Музику за серију је компоновао Таку Ивасаки. Серија је емитована на Tokyo MX, MBS и BS11 од 7. јула до 15. децембра 2014. године.[25][26] Тема отварања за епизоде 1–14 је "Skyreach" изведена од стране Соре Амамије, док је тема за завршетак "Konna Sekai, Shiritakunakatta." (こんな世界、知りたくなかった。) од Мику Саваи; за наставне епизоде, тема отварања је "Liar Mask" од Рике Мајаме, а тема за завршетак је "Tsuki Akari" од Амамије.[27] Серија једноминутних кратких епизода, насловљена "AkaKill! Theater" (アカ斬る! 劇場, AkaKill! Gekijō), анимирана од стране C-Station, такође је објављена онлајн 2014. године.[28][25]

Аниме је лиценцирано од стране Sentai Filmworks 2014.[29] године. "Akame ga Kill!" је емитован у Сједињеним Америчким Државама на Тунамију на програмском блоку Adult Swim од 9. августа 2015. године до 21. фебруара 2016.[30] године. Првенац серијала је био један од најгледанијих програма у историји блока, са преко 1.8 милиона гледалаца.[31] Серија је такође стримована на Crunchyroll-у;[32] након преузимања Crunchyroll-а од стране Sony Pictures Television, "Akame ga Kill!", као и неколико титлова Sentai Filmworks-a, уклоњено је са услуге стримовања Crunchyroll-a 31. марта 2022.[33] године. Medialink је лиценцирао серију у Азијско-Пацифичком региону, стримујући је на њиховом Ani-One Asia YouTube каналу.[34]

Напредак[уреди | уреди извор]

Седми том је продат у 24,181 примерака у првој недељи од издања.[35] Осми том је такође продао 37,833 примерака у својој првој недељи.[36] До од 11. тома, серија је продала преко 2.1 милион примерака.[37][38] Енглеско издање је дебитовало на деветнаестом месту на месечном БукСкану током фебруара 2015. године.[39]

Свих пет томова енглеског превода појавило се на листи најпродајнијих манга The New York Times-a:

  • Први том је био на листи дванаест непрекидних недеља; током три од тих недеља заузео је прво место.[40]
  • Други том је био на листи четири недеље; током једне од тих недеља заузео је прво место.[41]
  • Трећи том је био на листи четири недеље; током једне од тих недеља заузео је друго место.[42]
  • Четврти том је био на листи две недеље; током једне од тих недеља заузео је друго место.[43]
  • Пети том је био на листи две недеље; током једне од тих недеља заузео је прво место.[44]
  • Шести том је био на листи једне недеље, заузевши прво место.[45]
  • Седми том је био на листи једне недеље, заузевши четврто место.[46]

Први том "Akame ga Kill! Zero" такође се појавио на листи три недеље, заузевши шесто место током једне недеље.[47]

Главна и преквел манга заједно имају 3.3 милиона примерака у циркулацији до августа 2016. године. До септембра 2020. године, укупна манга серија имала је преко 4.1 милион примерака у циркулацији.[48]

Кестрел Свифт из Fandom Post-a је похвалио прву епизоду анимеа за "оштру, бруталну и коментар о корупцији и колико је вероватно да што је неко савршенији, то мрачнији тајна вреба" као и производне вредности од White Fox-a.[49] Док је прегледао првих осам епизода серијала, Мат Пакард из Аниме Нјуз Нетворк-a је рекао да "је глупо и детињасто" као " нема ништа зрело у идеји да зло увек узима облик психопате, или да људи постају убице без душе зато што се нешто трауматично десило њима једном, или да физички слаби су предодређени да постану робови и умиру плачући".[50] На веб сајту рангирања Goo, "Akame ga Kill!" рангиран је на 36. месту са 9 гласова на листи најмизернијих крајева анимеа.[51][52]

Реренце[уреди | уреди извор]

  1. ^ а б в „Akame ga KILL! Dark Action Fantasy Manga Gets TV Anime”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  2. ^ „ガンガンJOKER 2010年4月号 スクウェア・エニックス 本/雑誌”. CD DVD グッズ 本 通販 オンラインショップ Neowing (на језику: јапански). Приступљено 2024-05-20. 
  3. ^ „Akame ga Kill Manga Ends on December 22”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  4. ^ „JOKER -SQUARE ENIX- 2”. web.archive.org. 2016-05-02. Приступљено 2024-05-20. 
  5. ^ „マガジン&ブックス | SQUARE ENIX”. magazine.jp.square-enix.com. Приступљено 2024-05-20. 
  6. ^ „Akame ga Kill! Manga Ends in 15th Volume”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  7. ^ „XJOKER:3”. web.archive.org. 2017-02-23. Приступљено 2024-05-20. 
  8. ^ „Akame ga Kill Manga's Volume 1.5 Gets Separate Release on December 25”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  9. ^ „NEW LICENSE ANNOUNCEMENTS | News | Yen Press”. yenpress.com (на језику: енглески). Приступљено 2024-05-20. 
  10. ^ Takahiro; Tashiro, Tetsuya; Dashiell, Christine; Dashiell, James; Hickman, Erin; Lee, Xian Michele (2015). Akame ga KILL! (First Yen Press edition изд.). New York, NY: Yen Press. ISBN 978-0-316-25946-0. OCLC 900609872. 
  11. ^ „Akame ga KILL! Manga to Get Prequel in October”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  12. ^ Inc, Natasha. „オノ・ナツメ新連載「BADON」舞台は首都、ワケあり男4人が踏み出す再起の道”. コミックナタリー (на језику: јапански). Приступљено 2024-05-20. 
  13. ^ „アカメが斬る!零 1 | SQUARE ENIX”. magazine.jp.square-enix.com. Приступљено 2024-05-20. 
  14. ^ „アカメが斬る!零 10(完) | SQUARE ENIX”. magazine.jp.square-enix.com. Приступљено 2024-05-20. 
  15. ^ „Yen Press Licenses Akame Ga Kill! Zero Manga”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  16. ^ „Akame ga KILL!'s Takahiro Launches New Hinowa ga Yuku! Manga on June 24”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  17. ^ „Akame ga KILL's Takahiro Teases New Hinowa ga Yuku! Manga's Story”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  18. ^ а б „Hinowa ga CRUSH! Manga Ends Serialization, Takahiro Launches New Work With Kei Toru”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  19. ^ „ヒノワが征く! 1 | SQUARE ENIX”. magazine.jp.square-enix.com. Приступљено 2024-05-20. 
  20. ^ „ヒノワが征く! 8(完) | SQUARE ENIX”. magazine.jp.square-enix.com. Приступљено 2024-05-20. 
  21. ^ „Yen Press Licenses Akame ga KILL Author's Hinowa ga CRUSH! Manga”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  22. ^ „fandom1”. 
  23. ^ „The fandom 2”. 
  24. ^ „Crunchyroll - "Akame ga KILL!" Anime Confirmed”. web.archive.org. 2020-11-11. Приступљено 2024-05-20. 
  25. ^ а б „アカメが斬る!”. web.archive.org. 2016-10-11. Приступљено 2024-05-20. 
  26. ^ „Akame ga KILL! TV Anime's Supporting Cast, Staff Unveiled”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  27. ^ „Crunchyroll - VIDEO: "Akame ga Kill!" Second Season Commercial”. web.archive.org. 2015-09-23. Приступљено 2024-05-20. 
  28. ^ „Akame ga Kill! TV Anime's 2nd Flash Animation Short Streamed”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  29. ^ „Sentai Filmworks Licenses Chaika The Coffin Princess, 7 Summer Anime Titles”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  30. ^ „Adult Swim's Toonami to Run Akame ga Kill, Michiko & Hatchin”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  31. ^ „Akame Ga Kill! Becomes Most Watches Series Premiere in Toonami History”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  32. ^ „Crunchyroll Adds Akame ga Kill, DRAMAtical Murder, Blue Spring Ride TV Anime”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  33. ^ „Chrunchyroll”. www.crunchyroll.com. Приступљено 2024-05-20. 
  34. ^ „Ani-One Streams Akame ga Kill Anime on YouTube”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  35. ^ „Japanese Comic Ranking, February 18-24”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  36. ^ „コミック 週間ランキング-ORICON STYLE ランキング”. web.archive.org. 2014-01-21. Приступљено 2024-05-20. 
  37. ^ „『アカメが斬る!』第18話登場のブドー大将軍と羅刹四鬼ビジュアル&声優公開 - ライブドアニュース”. web.archive.org. 2016-03-04. Приступљено 2024-05-20. 
  38. ^ Akame ga Kill! (на језику: енглески), 2023-12-30, Приступљено 2024-05-20 
  39. ^ „Akame ga Kill! #1 Debuts at 19th on U.S. Monthly BookScan February List”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  40. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - Feb. 8, 2015 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  41. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - May 10, 2015 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  42. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - Aug. 9, 2015 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  43. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - Nov. 15, 2015 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  44. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - Feb. 14, 2016 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  45. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - May 15, 2016 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  46. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - Aug. 14, 2016 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  47. ^ „Manga Books - Best Sellers - Books - April 10, 2016 - The New York Times”. The New York Times (на језику: енглески). ISSN 0362-4331. Приступљено 2024-05-20. 
  48. ^ „NanaShow” (PDF). 
  49. ^ „Fandom 3”. 
  50. ^ „Akame ga KILL! ‒ Episodes 1-8”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  51. ^ „Grave of the Fireflies Tops Poll of Anime's Most Miserable Endings”. Anime News Network (на језику: енглески). 2024-05-20. Приступљено 2024-05-20. 
  52. ^ „アニメ史上最も「悲惨なバッドエンド」を迎えた作品ランキングTOP48”. gooランキング (на језику: јапански). Приступљено 2024-05-20. 

Спољне везе[уреди | уреди извор]

Леоне нa Aminoapps(на Енглеском)

Тацуми нa Wikipediji(на Енглеском)

Листу Akame ga Kill! карактера нa ComicVInu(на Енглеском)

Акаме нa MyAnimeListu(на Енглеском)