Корисник:RedEye9400/песак

С Википедије, слободне енциклопедије

Хонкаи Импацт 3рд[уреди | уреди извор]

Хонкаи Импакт 3рд (кинески: 崩坏 3) је бесплатна акцијска игра, видео игра, игра улога, развијена од стране миХоYо. То је трећи запис у серији Хонкаи и духовни насљедник Хоукаи Гакуена, користећи многе ликове из претходног наслова у засебној причи. Игра је значајна по укључивању различитих жанрова, од хак и слаш и друштвене симулације до елемената платформинга, пуцања за једног и више играча.

Поред мобилне игре, Хонкаи Импацт 3рд обухвата и више додатних медија, укључујући аниме серију<реф>Шаблон:Ците њеб</реф>, више манга стрипова<реф наме=":0">Шаблон:Ците њеб</реф> и видео анимације<реф наме=":0" />.

Игра[уреди | уреди извор]

Хонкаи Импацт 3рд има играче који управљају тимом до три лика, познатим као "Валкyриес", у борби у стварном времену против разних непријатеља. Током битке, играчи могу слободно кретати свој лик око бојног поља и мењати између своје три одабране валкирије да би се прилагодили различитим непријатељским типовима. Свака валкирија има јединствене вештине напада, избегавања, замене и врхунског напада, као и тип лика заснованог на камен-папир-маказе за испуњавање различитих улога тима. Валкирије статистике и вештине могу се прилагодити различитим оружјем и опремом, што се може побољшати коришћењем ресурса у игри. Нова опрема (позната као "Стигмата"), оружје и валкирије могу се набавити или кроз сакупљање у игри или кроз систем гацха.

Начини игре за једног играча укључују "Сторy" главну причу која се састоји од кратких фаза које су наглашене дијалогом у Међусцена и видео анимацијама, "Цхроницлес", низ кратких споредних прича које истражују позадине Валкирија и "Опен Њорлд" , омогућавајући истраживање великог отвореног поља како би се прикупили материјали и испунили различити изазови и задаци, упоредо са сопственом причом. Игра садржи различите кооперативне и такмичарске опције за више играча као што је "Цо-Оп Раид", где се играчи удружују како би откључали легендарно оружје; "Мемориал Арена", где се играчи такмиче против низа непријареља за најбољи резултат; и "Дирац Сеа", где играчи покушавају напредовати што је могуће више кроз низ борби да би се такмичили за постизање високих резултата. Играчи се могу придружити групама других играча, под називом "Армадас", што омогућава више могућности за изавове и награде. Армада дозвољава ограничено тражење материјала и ресурса од других играча у Армадас.

Изван битки, Хонкаи Импацт 3рд омогућава играчима да комуницирају са ликовима Валкирие и Стигмата кроз „Дорм“ опцију. По довршавању специфичних задатака за валкирије, различити ликови ће се моћи преселити у спаваонице, након чега се могу видети нове информације о знаковима и дијалози између тих ликова. Играчи могу да израђују различите комаде намештаја и дизајнирају распоред спавачких соба како би повећали "цомфорт" валкириа и стигмата у њима. Већа разина комфора омогућава играчима да изграде границе у спаваоници за сложеније уређење. Играчи могу да посете и виде једни друге украшене распореде у спаваоницама.

Радња[уреди | уреди извор]

Место радње[уреди | уреди извор]

Хонкаи Импацт 3рд постављен је у алтернативној верзији Земље, претрпјелој катастрофама произишлим из "Хонкаи" (отприлике у преводу "колапс"). Хонкаи се у великој мери посматра као злонамерна сила са сопственом вољом, способном да исквари људе у непокорена створења, манифестује се у облику различитих чудовишта и изабере разне појединце познате као "Херрсцхерс" да им подари божанске силе способним да покрену апокалиптичне догађаје. Хонкаи је циклични феномен, који се цивилизацији на Земљи враћа крај сваког пута када постане превише напредан - Претходна ера је завршена 50.000 година пре почетка игре, након што је 14. Херрсцхер победио човечанство.

У данашње време постоје различите глобалне организације које се боре или искоришћавају моћ Хонкаиа. Они укључују "Сцхицксал", европску организацију за очување мира, која ангажује људске ратнике познате под називом Валкириа за борбу против Хонкаи-а; „Анти-Ентропи“, некадашња северноамеричка филијала Сцхицксал која се противила употреби људских војника у корист механизованих робота; и "Њорлд Серпент", организација из сенке која манипулише догађајима од краја претходне ере.

Пре почетка приче, у тренутној ери догодила су се три Херрсцхерова буђења (или "Имацти"): Херрсцхер оф Реасон који је постао вођа Анти-Ентропи уместо да се бори против човечанства, Херрсцхер оф тхе Воид који је Сцхицксал запечатио под тајанственим околностима, и Херрсцхер оф Лигхтнинг који је спречен да се потпуно пробуди и послат је да тренира своје моћи као Валкириа Сцхицксал-овој школи Ст.Фреиа.

Прича[уреди | уреди извор]

Прича игре почиње са три Валкирие на тренингу (Киана Каслана, Меи Раиден и Брониа Заицхик) укрцавањем на Селене, непријатељски летећи бојни брод. Њих три преузимају контролу над борбеним бродом, а затим се боре са Брониа-ом када је запоседне непријатељи. Након успешне мисије, девојке полажу матурски испит, током кога тајанствени глас контактира Киану и обавештава је о изгубљеним родитељима, Сиегфриеду Каслани и Цецилији Сарик.

Потом се Валкирие отпремају до Сцхицксаловог огранка за океанију како би повратили драгуљ жеље након локалне ерупције Хонкаи која је десетковала то подручје. Трио открива Венди, којој је уграђен драгуљ жеље, и сазнаје да је Венди покренула ерупцију Хонкаи због мржње Сцхицксал-а, који је осакатио Венди. Брониа се поново контролише и напада, због чега се Венди трансформише у Херрсцхер-а. Иако су Меи и Киана способне да покори обе девојке, појављују се силе против ентропије и Брониа отима Венди и Меи. Валкирие-је потом прате Анти-Ентропи до отетог МЕ Цорп-а уз Брониа-ну помоћ. Тамо Брониа уништава биочип у свом мозгу да се ослободи Цоцолијеве контроле и омогући Валкирие-јама да побегне, али Венди је остављена.

Тражећи начин да оживи Брониа-у, Тереса Апокалyпса креира виртуални пејзаж за проналажење података на биочипу. Киана је превезена на рекреацију Сибира током 2000. године усред Другог рата у Хонкаиа. Киана се среће са виртуелним рекреацијама својих родитеља, Сиегфриед-а и Цецилие, и док је Сиегфриед тешко повређен, Киана и Цецилиа се удружују и успешно поражавају рекреативце другог Херрсцхера, Сирин. Након Сирин-овог пораза, открива се да су догађаји које је Киана доживела били халуцинације које је Сирин створио из Киана-иних жеља. Фу Хуа ухвати Киана-у и одведе је у штаб Сцхицксал-а.

Тереса, Меи и Химеко савезници са силама против ентропије и олујом Сцхицксал-овог центра спасили су Киану, кршећи њену одбрану са Селеном и Хиперионом. Док су Валкyрие-је успешни у инфилтрирању Сцхицксал ХК-а, Рита Россвеиссе и Фу Хуа ухватили су Химеко и Теслу. Отто Апокалипса успјешно пробуди Сирин користећи Кијино тијело као домаћина. Сирин отпрема Меи, Терезу и против-Ентропијске снаге и укључује Фу Хуа у борбу, крађу снаге 3. Херрсцхер-а у том процесу. Химеко и Тесла, уз помоћ Фу Хуа-е, добијају бочицу анти-Хонкаи серума и прототип Баттлесуита прожет Херрсцхер-овом снагом. Химеко наноси бојник и ангажује Сирин, борећи се са њом у миру. Анстаин користи Селен-ов топ на Сирин, присиљавајући је да се повуче у „Имагинарни простор“, док је Химеко такође увучен. Химеко је Сирин-ом у Замишљеном простору и убризгавао је анти-Хонкаи серум у Сирин, због чега се вратио у Киану. Трпећи огромне губитке, преостале Валкирие и Анти-Ентропи повлаче се, а свет је остављен опустошен након Сирин-овог напада. Химеко и Киана нестају.

Четири месеца након Сирин-овог напада, Меи, Тхерса и Брониа покушале су да се састану са трговцем обавештајних података по имену Сива змија у Арц Цитy-у који тврди да је видео Херрсцхера из Празнине, несвесног да је Отто Апокалyпса послао Риту да добије и његове податке. Изгледа да Рита убија Сиву Змију и краде му кибернетске имплантате, што води Валкирие да ухвати киборшку девојку звану Нингио. Пре него што могу да извуку Нингио информације, Рита пресреће Валкирие, украде податке и обликује Нингио меморију. Док -{Анстаин] и Тесла покушавају да поврате Нингио изгубљена сећања, Цоцолија контактира тим који их убеди да помогну у проналажењу драгуља жеље. Сива Змија, која тражи плаћање за Валкyриа-јину крађу Нингио-а, упада у Селене. Када Брониа прати Сиву Змију у виртуелни простор, он заробљава Брониа-у у лавиринту података формираном из њених сећања да би је одвратио. Брониа је у стању да побегне, мада сведочи о запису 1. Херрсцхера, Велт Иоунг-а и Анстаин-а који се борио са Светском змијом, а који је запечаћен у Квантатском мору.

Брониа, АнстаинТхереса и Еинстеин путују у Дееп, где се Брониа поновно спаја са Цоцолијом и пријатељима из детињства Росалиа и Лилииа. Цоцолиа обавештава тројицу да се драгуљ жеље изгубио у квантском мору и да га мора потражити. Док се Анстаин припрема за улазак у Очи дубоких, портала који води до Квантанског мора, Брониа покушава да се помири са Цоцолијом. Кад Анстаин открије да Цоцолиа шема са Сивом Змијом, Сива Змија напада Еинстеина и она нестаје. Рој Хонкаи извире из Очи дубоких и напада, што води Броњу да се сама зарони у Квантино море. У мору Броњу дочекује Јоацхим, фрагмент Велт Иоунг-а. Јоацхим шаље Брониа у више џепних свемира као тест, током којег се Брониа поновно уједињује са Сеелеом Воллереи (Брониа-ин пријатељ из детињства, који је заглавио у квантном стању након неуспелог пројекта Кс-10 пре неколико година). У настојањима да се Сееле избаци из кванте, они заједно одлучују да побегну.

Након што очисте неке хонкаи звијери и раздвоје се, Сееле и Брониа поновно се уједине и покушају побјећи из лабиринта. Две девојке досежу ивицу Куанте, али су их ухватиле пипке. Брониа се жртвује и пресече пипке који везују Сеелеа, подлегнући шипкама. Међутим, Сееле не воли своју немоћ и Дарк Даркле се напокон слажу да позајми своју моћ Сеелеу, па они користе своју заједничку моћ да спасу Брониа.

Повратак Киани; након што је преузела контролу над својим телом, сама живи у егзилу у граду Арц како не би повредила друге личношћу Херрсцхера. Једне ноћи, она се бори са звијерима Хонкаи када Сирин тражи прилику да мучи Киану и испира мозак, покушавајући да пробуди Херрсцхера. Срећом, Фу Хуа досеже Кианин ум и отера Сирин. Киана испрва мрзи према Фу Хуау, али Фу Хуа говори Киани да су се њихови духови заувек спојили захваљујући моћи Кључа божанства и да Киана мора сама научити да контролише Херрсцхерову моћ. Под тренинзима Фу Хуа, Киана коначно успева и враћа се у борбу против Хонкаиа у Арц граду.

Развој[уреди | уреди извор]

Продукцијски тим за Хонкаи Импацт 3рд порастао је од 7 особа које су запошљавале преко 200 запослених у 2018. Михоио нуди мале количине валуте у игри корисницима који испуњавају анкете о њиховом искуству у игри, омогућавајући програмерима игре да се прилагоде будућих догађаја и подешавања игре. Као резултат тога, Хонкаи Импацт 3рд је под системом сталног ажурирања, крпајући исправке програмских грешака и мењајући или додајући садржај више пута годишње. Игра је доживела много значајних промена од покретања, укључујући преписивање цела прва два поглавља приче у ажурирању за децембар 2018. Програмери су изјавили да ће њихова одлука да Хонкаи Импацт 3рд буде у систему монетизације слободног играња (уместо премијске или плаћене игре) са циљем да игру учини више доступном играчима. Девил Маи Црy и Баyонетта значајно су утицали на идеје произвођача игара за систем борбе Хонкаи Импацт 3рд<реф>Шаблон:Ците њеб</реф>.

Након неколико година корисника који су емулирали Хонкаи Импацт 3рд на рачунарима и ажурирању што отежава емулацију, развијена је службена ПЦ верзија игре, која је пуштена у јавност 26. децембра 2019<реф>Шаблон:Ците њеб</реф>.

Референце[уреди | уреди извор]

<референцес />