Лего (филм)

Из Википедије, слободне енциклопедије
Лего
The Lego Movie poster.jpg
Лего
Изворни наслов The Lego Movie
Жанр анимација, авантура, комедија
Режија Фил Лорд
Кристофер Милер
Сценарио Фил Лорд
Кристофер Милер
Студио Ворнер брадерс
Година 2014.
Трајање 100 минута
Земља САД, Аустралија, Данска
Језик енглески
Буџет 60 милиона долара
Зарада 460.717.293 долара[1]
Следећи
Веб-сајт www.thelegomovie.com
IMDb веза

Лего (енгл. The Lego Movie) је амерички компјутерски-анимирани филм студија Ворнер брадерс за који режију и сценарио потписују Фил Лорд и Крис Милер. Гласове позајмљују Крис Прат, Вил Ферел, Елизабет Бенкс, Вил Арнет, Ник Оферман, Алисон Бри, Чарли Деј, Лијам Нисон и Морган Фриман.

Ликови у филму су играчке израђене од Лего коцкица, а радња прати Емета, сасвим обичног грађевинара из Лего града, коме је према древном пророчанству суђено да спаси Лего универзум од тиранина Лорда Бизниса.

Захваљујући занимљивом визуелном стилу и добром хумору, филм је наишао на позитиван пријем код критичара, а остварио је и велику зараду на биоскопским благајнама[2][1].

Наставак филма је у плану је за 2019. годину.

Радња[уреди]

Грађевинар из Лего града Емет (Крис Прат) је послушна и савршено просечна Лего фигурица, али игром случаја он постаје Одабрани - биће које је од кључне важности за спас света.

Његова одисеја води га с одлучном Вајлд Стајл (Елизабет Бенкс) кроз Лего свемир у коме се удружују с људима из свих Лего светова - астронаутом Бенијем (Чарли Деј), суперхеројем Бетменом (Вил Арнет), добрим чаробњаком Витрувијусом (Морган Фриман) и мном другима ликовима. Сваки од њих је тајни Мајсотр градитељ, споособан да сагради готово све и то без упутстава, за разлику од Емета који увек следи правила и ради оно што му систем налаже.

Улоге[уреди]

Глумац Улога
Крис Прат Емет Бриковски
Елизабет Бенкс Луси/Вајлд Стајл
Вил Ферел Лорд Бизнис/Човек одозго
Вил Арнет Бетмен
Ник Оферман гусар Метал Берд
Алисон Бри принцеза Јуникити
Чарли Деј астронаут Бени
Лијам Нисон Добар пандур/Лош пандур
Морган Фриман чаробњак Витрувијус
Ченинг Тејтум Супермен

Извори[уреди]

Спољашње везе[уреди]